Môže dať sused na strechu vírivku s výhľadom na nás?

Profilova fotka
Ahojte. Potrebujem poradiť so situáciou. Sused stavia dom pri časti nášho plota. Už sme prekusli že si zvýšil pozemok a postavil plot za našim o pol metra vyšší aj to od nás najprv chcel, aby sme my náš nový plot dali dole a že on postaví z obyčajných tvárnic akože spoločný. S tým sme nesúhlasili, pretože sme akurát dali 1200€ za nový tak si postavil 10cm za našim plotom ten svoj. Teraz sme sa dozvedeli, že si chce dať na strechu vírivku. Už ma na to urobene železné trámy. Vírivku chce umiestniť na kraj, čím nám naruší súkromie, rovnako aj ďalším susedom, ktorým uvidí rovno do obývačky.
Odpovedať
1
2
@sandria nema tam okna, takze stavebvy zakon neporusi. Vysad si tam nieco vysoke, co mu zacloni vyhlad.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 to by muselo byt niečom na výšku 5 metrov 🙈 už teraz nám jeho stavba robí tieň do polovice zahrady
Odpovedať
je to des, takýto šmíracki susedia. predstav si, on si schválne postaví vírivku na streche, aby vám videl do obývačky. daj lokalitu, nájdeme ti zopár ponúk na domy na samote. aby ťa tam neotravoval nejaký blbý sused z vírivky. len čo tie blbé vtáky, ich spev je tiež strašne otravný.
Odpovedať
a nestazoval sa nahodou on, ze mu budete pohladom narusovat sukromie vo virivke ? 😄 a co myslite, ako casto v tej virivke bude zo zaciatku mozno casto, ale potom uz tak ani nie, ked opadne nadsenie ...
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon tak my sme sa nasťahovali skôr ako on začal stavať, keby som vedela, čo za výkvet je ten sused, tak kúpim dom inde
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon a inak áno, pride mi to šmíracke aj s ohľadom na druhých susedov, ktorým uvidí priamo do obývačky.
Odpovedať
Je to tam nejako bars zahustene okolo toho plotu, to ste mu dovolili takto stavat ? To mate zato ze povolujete vynimky zo vzdialenosti, vsetko je tam nasekane jak na vietnamskom trhu, potom nie je sukromie. Popis stav presne, bo vyzera ze sa tam stale stava, resp terasa ? Ak by tam bola nevadi ti ze tam budu cumiet do tvojej obyvacky ? Ludia utekaju z kralukarne do bungacov, hustota vystavby neskutocna, a technicky to je potom len luxusnejsia kralikaren. PS : travu mate peknu :)
Odpovedať
Ako cloveka co vyrastal na sidlisku kde z okna deckej videl 5 susedom na celu zahradu ma pri podobnom smirackom probleme napada len to, ze ste asi ortodoxny nudisti. Aky by mal z toho osoh aby mal dvovod sa vobec pozerat vasim smerom?
Odpovedať
Ako vidím je to ešte len hrubá stavba, pokiaľ to dokončí a dá tam vírivku, možno tam uz ani bývať nebudete a ďalšia vec, keby si dám ja takto vírivku tak určite by som nechcel aby mi tam susedia pozerali ako sa tam budem s holým pisulakom kúpať, takže nič sa nebojte, určite si to zatieni
Odpovedať
@sandria ja mam na streche virivku a som na kopci. Pol mesta ma ocumuje s dalekohladmi. Co mam s tymi uchylakmi robit? Odpadavam co uz komu vadi. Ked ste stavali tak ste museli ratat aj s mimozemstanmi a nie so susedmi.
Odpovedať
Profilova fotka
Toto ma pobavilo. Ale nehnevaj sa, myslis si ze sused si kvoli tomu robi virivkuvaby ocumoval susedov? 🙂 keby chcel da si tam dalekohlad...aj my sme chceli nacterasu virivku, ale neunesie to suseda je uz zhrozena ze zo strechy sme si spravili terasu a budeme na nu vidiet. Myslis ze nas zaujima co robi suseda ? 🙂 nonsens takyto ludia. Ja som ai myslela ze je ojedinely priklad. Ale ze mali nat tiez rovnu strechy a spravili si sedlovu co je v rozppre s castou a podmienkami to ich netrapi. A bam zatienili vyhlad na kus prirody a vidime len ich strechu..mame vwlke presklenie smerom na horu.
Odpovedať
@sandria ten tien na pol zahrady je kedy? Od piatej vecer v lete, od tretej cez zimu vsak mate suseda na zapad od vasho pozemku. Vas dom vam tieni pol dna doobeda a to nevadi...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Podľa mňa ten sused asi bude mať iné starosti v tej vírivke, a nie hľadieť po susedoch. Ale ak ten sused bude v práci, resp. nebude u nich nikto doma, máte vírivku zadarmo. Stačí rebrík. A možno Ťa aj pozve sa trošku namočiť. 😉 Ale inak, asi pomôžu len tuje prípadne nejaká iná vec. Keď som ešte býval na dedine v rodinnom dome, mali sme susedu, ktorá mala veľké okno z obývačky priamo k nám do dvora a videla určite krásne dovnútra, keď sa večer u nás svietilo. Vždy zakričala:"susedá!" a hneď moja babka vybehla von a gočalovali spolu. Ale nejako mi to neprišlo obmedzujúce. Asi sila zvyku.
Odpovedať
Ved to este nema ani hotove. Predpokladam ze vo finale to bude tak, aby mal v prvom rade sukromie on od vas. Rada by som ale vedela podla coho usudzujes,ze je vykvet? Lebo postavil vyzsi plot? Alebo preto, ze bude mat virivku?
Odpovedať
Teraz tam máte tieň do pol trávnika (na prvej fotke). Nevadí?
Odpovedať
však nech sa pozerá..... ak máš peknú postavu, nemáš sa za čo hanbiť, ak si ropucha, pozerať sa nebude 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@janopopovec stavia menej ako 1 meter od hranice nášho pozemku, žiadnu výnimku sme mu nedali. Podľa toho, čo nám povedal, tak by to mal byt dom s rovnou strechou v tej výške ako je už na foto. O tom, že chce na streche vírivku, alebo si tam chce dať nejakú terasu sme sa dozvedeli až teraz. @zuzcek1988 prišiel k nám ako velka voda, že kúpil pozemok a ide stavať ale najprv, že ma návrh aby sme si dali dole plot lebo on si chce spraviť svoj z betónových tvárnic a že veď to bude na jeho náklady. Povedal že si mame potom na to natiahnuť tu zelenú sieťku. Prvé postavil zahradny domcek vo výške viac ako 3 metre, nalepený úplne na plot ale na tom nezáleží. V tom zahradnom domčeku normálne začal trvale bývať, dal si natiahnuť satelit, hrnce si vykladá na plot, nohavice mu koľkokrát padnú do našej zahrady. Preto hovorim, že je výkvet 🙈
Odpovedať
@sandria vsetko je len uhol pohladu...podla mna nic strasne neurobil. A to, ze si sa ,,dozvedela" ze bude mat na streche virivku, tiez nemusi byt pravda. Mozno iba predbiehas udalosti a vsetko bude inak so zachovanim sukromia z jeho aj vasej strany
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzcek1988 To on sám povedal, že tam ide dať virivku.
Odpovedať
Profilova fotka
@martuska2 Nejde iba o očumovanie. Naplnená virivka váži 2 tony na 4m2. On to chce natrepať na kraj k našej strane. Keby sa niečo stalo, že sa mu to nedajbože prepadne, my mame malé deti čo behajú po celej záhrade. Sama píšeš že vy ste tak virivku chceli, ale nezniesla by to strecha.
Odpovedať
@sandria tak sup sup sadit stromy. Jesen je idealny cas na to. Aspon budete mat krajsi a veselsi pozemok 😉
Odpovedať
Holt, ak je človek zvyknutý na to že mu nikto nevidí do záhrady, a zrazu sa "udeje" niečo takéto, je problém. Ak by okolo teba stáli samé poschodové domy, neprišlo by ti na tom nič čudné. Pričom silne pochybujem, že územné rozhodnutie zvykne zakazovať postaviť si vyšší dom ako bungalov. Nasaď tuje a máš pokoj. Len potom si človek povie, že radšej mohol dať obyčajné najlacnejšie pletivo, keď aj tak ho nebude vidno.
Odpovedať
@sandria a co ked ma virivka 2tony? na fyzike si spulila hubu na ucitela?
Odpovedať
Čo je na tom zlé? Bude na vás kukať zhora a len tak si trošku priháňať, ani si nevšimnete...
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek to že virivku chce dať na prístrešok. A inak by si mohol prehodnotiť svoje vyjadrovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslav33 som sa zasmiala, vďaka za pobavenie ;-)
Odpovedať
Bolo by zaujimave kebyze si sused najde fotky svojej stavby na MS a prida svoj pohlad na vec. Ta akoze terasa je tak blizko plota ze rovno skoci do zahrady. To je nejaka minimalna norma pre bungace ze od plotu do 1m ?? A akoze terasa je riadne v projekte ci upgrade? Kebyze robim este raz dom tak zase poschodovy, strecha rovna - cela zatravnena s brutalnou zqhradou a potokom ako sucast / alebo clenita s vyhladkovou terasou kde by bola jakuzza, a tocite schodiste az nahor.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefsv nestavali sme, kúpili sme hotový holodom v kompletne zastavanej lokalite. Jediný maly prázdny pozemok bol ten, na ktorom teraz stavia ten náš sused. Bývame 8 mesiacov v klude keď zrazu pride arogantný panko, ktorý ti chce najprv zbúrať nový plot, potom si postaví o pol metra vyšší plot než všetci ostatní, potom nedodrží stavebnú vzdialenosť od nášho pozemku, a nakoniec ti zahlási, že si ešte nacapí virivku rovno na kraj strechy smerom k nám. Ja neviem, či sú tu všetci takí veľkorysí a nikomu by to nevadilo,ale práve naopak prijali by ste to úplne v klude 🤦‍♀️ Keby staval dom 2 metre od nášho plota a potom si sa do stredu jeho strechy virivku tak by mi to bolo jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@janopopovec tento sused evidentne normu nedodržal a rovnako aj z opačnej strany, kde je chodník a cesta, tak vchod do domu má 2 metre od chodníka, pričom všetci ostatní na ulici majú minimálne 4 metre.
Odpovedať
@sandria doteraz som nepochopil ako ohrozuje jeho virivka tvoje deti. vsak ak to pristresok staticky nezvladne, tak sa prepadne dole a budes spokojna. jedine ohrozenie je jeho holy cteny ony... ako vravel isty politik
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?