Kúrenie cez elektrický bojler

Dobrý deň, zatiaľ žijeme v starom dome kde je kotol len na tuhé palivo, nemáme plyn. Chcela by som sa spýtať či nemá niekto skúsenosť s kúrením cez elektrický bojler, v ktorom sa na hreje voda a potom to tlači do radiátorov, či by to bolo až tak brutálne drahé.. nie stále, ale napríklad keď by sme niekam išli alebo cez zimu, že doobeda by sa kurilo cez ten bojler a poobede drevom.. Ako alternatívne kúrenie.. Viem, že by to fungovalo, len či to aj niekto takto používa a koľko ho to približne mesačne stojí.. Za odpoveď ďakujem.
Odpovedať
@4ktka ist to pojde ale je to ekonomicka sebevrazda....stary dom a kurenie cisto elektrikou
Odpovedať
😂😂No to máte asi pravdu, len tak zo zvedavosti (a pohodlnosti 😄) ma to zaujíma..
Odpovedať
@4ktka a co tepelné čerpadlo?
Odpovedať
No keby to bol náš dom a ostáli by sme v ňom tak by sme niečo také riešili, ale budeme sa o rok, dva sťahovať do nášho a do tohto už by sme nechceli vrážať peniaze.. Ja som len chcela vedieť názor 😊ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@4ktka dalsia moznost klimatizacia. Vies tym temperovat, resp. prikurovat ak je hlavny kuric v praci alebo mimo domu. Klima je vpodstate tepelne cerpadlo vzduch/vzduch. Aj boljerom sa da kurit, len treba ratat s tym ze tepelny vykon 2.5kw=prikon 2.5kw. Klima 3.5kw ti bezne berie 1kw. Boljer stoji samozrejme omnoho menej (od 250e)
Odpovedať
Bojler mame, preto ma to zaujímalo, že koľko by to mohlo asi stať a či to niekto takto využíva.. @mgx
Odpovedať
Profilova fotka
@4ktka @blacksr tym kuri v novom dome, ale jej tepelna strata domu na hranici pasivu bola pod 4kw (presne si uz nepamatam).
Odpovedať
@4ktka je to uplne jednoduche, pozri sa na stitok bojleru. Najdi tam vykon, alebo prikon vo Wattoch To cislo napr 9kW vynasob poctom hodin pocas ktorych chces prikurovat a to nasledne vynasob 0,14E a mas cenu kurenia elektrikou na jeden den prevadzky. PS vykon bojleru ti ani nemusi postacovat na udrzanie teploty v starom dome, nie to este ju zvysit!
Odpovedať
@rkorba ďakujem, presne takúto odpoveď som chcela 🙂
Odpovedať
@4ktka nie je zac, ani to nezapinaj 🙂
Odpovedať
@4ktka dá sa to robiť, čím väčší bojler tým lepšie,ten bojler by fungoval praktický ako AKU nadrz len zdroj tepla by bola do špirála v bojleri..
Odpovedať
@4ktka ja som pár rokov tak fungoval, pokiaľ som bol v práci temperoval bojler, po čiastočnom zateplení mám el kotol a bojler zvlášť, neviem či sa ti za 2 roky vráti investícia do klimatizácie jedna bude isto málo
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu už som to tu viackrát písal ...nič v živote sa ti nevráti...možno budeš mať chvíľu pocit ,že sa ti niečo oplatilo a urobil si dobré rozhodnutie.......ale nevráti sa ti nič...
Odpovedať
Profilova fotka
@4ktka všetko čo píšu predomnou platí, ale el. bojlery sa robia s výkonom do 2 k W, to nestačí ani na temperovanie klasického domu. Teraz máte kotol s výkonom min 12 kW alebo 24kW.
Odpovedať
@daralbajda ale no niekomu sa vráti i z úrokom, napr. do správneho investovania detí, niekomu to ale vedia spočítať, ked ho strčia do domova
Odpovedať
@duzu môj kamarát hovori : "moja žena sa vždy z nákupov vráti, keď jej dám malo peňazí "
Odpovedať
@daralbajda moja by ani nešla ale vždy sa vráti ked kúpi čo chcela ,ved má na to
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?