Kolaudacia - doklad o vytyceni stavby

Ahojte prosim vas ku kolaudacii mame napisane v zozname ze mame predlozit doklad o vytyceni stavby. Geodet nam robil zameranie rozostavanej stavby - ked to bola hruba stavba bez okien... bude to stacit ku kolaudacii ako doklad o vytyceni stavby? Alebo musim teraz volat geodeta znova aby to zameral ked je uz dom dokonceny? Dakujem pekne vopred
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od betka_123:

Ahojte prosim vas ku kolaudacii mame napisane v z…
@betka_123 adresny bod mate zamerany? Ked nie aj tak budete potrebovat geodeta a odpoved na otazku ti najlepsie povie stavebny urad...
Odpovedať
Neviem o tom, že by stavbu musel vytýčovať geodet (???). Podľa mňa je to záležitosť stavebného dozoru. Kolaudoval som niekoľko rokov dozadu, stavbu som si vytýčil sám a ku kolaudácii odo mňa požadovali porealizačné zameranie, ktoré už samozrejme robil geodet.
Odpovedať

@betka_123 Geodeta buete potrebovat uz kvoli urceniu adresneho bodu. Ak sa nemenil rozmer stavby, povodne zameranie bude zrejme stacit. Opytajte sa geodeta, mozno to da vsetko na jeden GP.
Odpovedať

@betka_123 vsetko zavisi, ako dopredu si myslela. U mna ked bol geodet, tak som mu povedal hrubky buduceho zateolenia, kde bude chodniky a to vaetko preniesol do nameranych hodnot a zakreslil, aby som zbytocne neplatil 2x. Taktiez som mu povedal vysku buducej podlahy, leba na adresny bod ju treba ;-)
Odpovedať
Ahojte adresny bod mame zamerany... no asi mu zavolam a poradim sa s nim, lebo som z toho dost zmätena sa priznam
Odpovedať

@betka_123 Doklad o vytyceni stavby je prve zameranie geodetom kde ti urcil kde budu rohy domu. Stavbari to potrebuju aby dobre zacali kopat zaklady. Robi to geodet. Ja som to mala len ako neoficialny papier s kotami, tak som poziadala geodeta co to robil nech na to hodi razitko a podpis a pre stavebny urad to bolo ok. Okrem toho potrebujes geometricky plan. To mas urcite napisane v potrebnych prilohach. Adresny bod nepotrebujes ku kolaudacii ale budes ho potrebovat ku rozhodnutiu o prideleni supisneho a orientacneho cisla, co je hned dalsia vec co vybavujes po kolaudacii.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mucha999:

@betka_123 Doklad o vytyceni stavby je prve zamer…
@mucha999 ahoj no praveze v potrebnych prilohach nie je napisany geometrak, iba doklad o vytyceni stavby.... a ja mam geometricky plan kde je zameranie rozostavanej stavby a neviem ci to staci alebo nie 🥲
Odpovedať

@mucha999 ahoj no praveze v potrebnych prilohach …
@betka_123 treba pozrieť do stavebného povolenia, kde je uvedené kto má vykonať vytýčenie stavby... Niekedy SÚ explicitne uvádza, že to musí vykonať autorizovaná osoba, čiže geodet, niekdy stačí keď to vykoná niekto iný (firma, stavebný dozor, ale by ty)
Odpovedať

Ahojte adresny bod mame zamerany... no asi mu zav…
@betka_123 staci
Odpovedať

@mucha999 ahoj no praveze v potrebnych prilohach …
@betka_123 To by malo stacit, ved tam mas zakreslenie existujucej stavby a aj nakotovane. Stavebnemu uradu ide o to aby si mala dodrzane odstupy od cesty/susedov. Ja by som zavolala na stavebny urad. Maju cislo zverejnene a pani, ktora vas ma na starosti ti najlepsie vie povedat ci to bude akceptovat alebo nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mucha999:

@betka_123 To by malo stacit, ved tam mas zakresl…
@mucha999 dakujem pekne za odpoved :) este to pre istotu prezistim ale tiez si myslim ze by to malo stacit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?