Kamerovy system

Dobrý deň vedel by mi niekto poradiť s kamerovým systémom? Potrebovali by sme ho aj s montážnou, nie wifi, a aspon 2 otocne kamery. Vobec sa v tom nevyznam a nechcem osloviť hneď prvých na nete. Ďakujem
Odpovedať
Otocne kamery maju zmysel iba ked sa sedi stale pri monitore tj na okamzite sledovanie. A su drahe. Lepsie kupit dve pevne tak aby sa vykryla pozadovana plocha.
Odpovedať
Súhlasím. Ešte doplním, že každá kamera by mala byť videná ďaľšou kamerou. Napr. predok domu snímať aj z ľavej, i pravej strany. Perimeter štvorcového domu sa tak dá väčšinou sledovať 8ks kamier, ktorých cena bude ďaleko nižšia ako cena 4ks otočných kamier. Za seba môžem doporučiť systémy Hikvision.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rsiska:

Súhlasím. Ešte doplním, že každá kamera by mala b…
Tie otocne sa volaju PTZ a ako sa tu pise,ma to zmysel viacmenej len pri zivej obsluhe a zivotnost je kratsia, nez staticka kamera. Hikvision a dahua zliezaju z jednej linky.
Odpovedať
Záleží, čo od kamier vlastne očakávaš. Ak ti stačí pozerať si z mobilu záhradu, tak to stačí. Ale ak to má mať aj bezpečonstný účinok, to už je trošku komplexnejšie. Ideálne je, keď si na prítomnosť osoby upozornená ihneď. Ďalej čo je dôležité, aby boli upozornenia spoľahlivé a aby sa dali ľahko vypínať (napr. keď si doma). Asi sama uznáš, že pozrieť si druhý deň zo záznamu, ako ti sváko v kapucni a v maske vyparatil niečo na pozemku nie je to pravé orechové. Z mojich skúseností môžem povedať, že neodporúčam kamerový systém ako spoľahlivú detekciu človeka. Väčšinou to síce identifikuje správne, no keď priletí vták pozrieť do kamery alebo preletí tesne popred ňu, pavúk si tam začne pliesť pavučinu a lezie po objektíve, na jeseň sa ženie okolo objektívu hmla, v zime sneh, vtedy mi to detekuje na striedačku auto/človeka. Ale ak má niekto vytunené kamery tak, že to tieto prípady úspešne odfiltruje, nech môj názor kľudne vyvráti. Ja by som osobne skombinoval kamery ešte s exteriérovými pohybovými snímačmi. Tie majú pri správnej inštalácii veľmi veľkú spoľahlivosť.
Odpovedať
V dnesnej dobe urcite treba kombinovat kamery stale aj s "klasickym" alarm systemom. Aktualne neexistuje kamera ktora dokaze kvalitne rozlisit cloveka od ineho zvierata, predmetu pokial za monitorom nesedi clovek :) Aktualne taketo kamery generuju vela falosnych alarmov alebo su zas necitlive.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?