Hľadám hmoždinku - 6mm na 45mm [fotky]

Cafko ludia. Mal som skatulu tychto hmozdiniek a boli uplne super. Dlhsie ako bezne 6mm a velmi dobre drzali nech sa robilo cokolvek. Ale teraz ich proste neviem zohnat. Viete poradit? https://i.imgur.com/nfmssKV.jpg znacenia na nej: 6 x 45-46 FM - na konci 13 - na konci v kruzku
Odpovedať
Vies aspon vyrobcu? Lebo hmozdiny 6x45 sa daju kupit.
Odpovedať
Skatula je davno prec takze neviem vyrobcu. Som rad ze som nasiel este jednu nepouzitu na odfotenie, s ktorou som obehol zopar obchodov a pytal som ci maju... vsade hned rychle nie.
Odpovedať
Řekl bych, že je to tato. https://www.naradihornig.cz/friulside...
Odpovedať
VDAKA! Celkom si fandim s mojim google-fu, ale proste ma nenapadlo 6x 46, stale som hladal 6x 45 a rozne pridane slova. Ked uz teraz viem ze 46 je urcujuci rozmer tak aj toto hadze vysledky "6x 46 hmozdinka site:sk" Tak este raz vdaka.
Odpovedať
Chodte do merkury marketu a maju tam také hmoždiny modrej farby, v krabičke už aj so skrutkami. Sú super tehla/itong/sadro karton/........ My to používame na montaž nabytku k stenám. Nepretočí ich a držia parádne. Máte potom k tomu krabičky ako bonus. Takto vyzerajú https://www.merkurymarket.sk/gfx/merk...
Odpovedať
a naco taka dlha?
Odpovedať
@vrajmantak Čím tenšia skrutka, tým slabšie drží v materiály - platí to aj pre hmoždinky. Preto (malý) priemer hmoždinky je kompenzoaný zväčšením jej dĺžky. Je to úplne logické a v prípade potreby použitia tenkej hmoždinky, takisto by som dával radšej dlhšie hmoždiny.
Odpovedať
@deerdance Podľa mňa je toto https://www.sroubyrichter.cz/upload/p... presne to, čo hľadáš.
Odpovedať
@gervero No, neviem, či je to presne toto, čo hľadá. Hmoždinka možno že aj áno, ale taká skrutka nepatrí do hmoždinky. (asi to nevie ani obchodník) ... Skrutky s ostrým závitom (napr. ako na priloženým foto) sa nedoporučujú do hmoždiniek.
Odpovedať
@petersd Mozes prosim dat foto ake skrutky su dobre? V mojom okoli maju vsetci take "s ostrym zavitom". dakujem
Odpovedať
@bpe Som momentálne mimo, foto nepošlem. V podstate do hmoždinky je vhodná každá skrutka so závitom, na aké sme boli zvyknutí u bežných nesamozavrtných drevoskrutiek. Skrutky, ktorým sme museli diery predvrtávať vrtákom. Totiž "spaxové" skrutky (tie, ktoré teraz všetci najradšej používame) 🙂 majú ostré závity, skrutka sa vreže do hmoždinky a tým pádom ju slabšie roztiahne. Potom sa hmoždinka nezasekne dobre do okolitého materiálu a nedrží tak dobre.
Odpovedať
jasne -len nevieme do coho hmozdiny
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?