Ako vyvrtat dieru na hmozdinku

Zdravim trochu blba otazka... vyvrtal som uz kopec dier a stve ma niekedy to, ze pri vrtani do omietky mi vrtak uteka do stran a diera je o 3 kusy vecsia, zalezi na aky kamienok v omietke narazim. Nemate nejaky zlepsovak, ako to vyvrtat presnejsie?
Odpovedať
@tribratri to co mas za omietku, ze mas v nej take kamene, ze ti od nich vrtak odskakuje?
Odpovedať
@tribratri Vrtaj s menším priemerom.
Odpovedať
@gashtaan normalna aka sa robila pred 35 rokmi. neodskakuje, ale posunie o par mm doboku
Odpovedať
Vrtaj bez priklepu, ostry vrtak z tvrdokovu (vidiovy), ide to pomaly ale ide :-), ak teda nevrtas do armovaneho betonu.
Odpovedať
@kloc vrtam bez priklepu, len to neudrzim v jednej priamke. omietka je stara, asi domaca vyroba, trúsivá
Odpovedať
@tribratri ak čakáš, že ti hmoždinka bude držať v starej trúsivej omietke, tak si mimo. Musíš vŕtať hlbšie, nie iba po omietku. Dostať sa do kvalitného materiálu. Tam musí hmoždinka držať. A cez väčší otvor v omietke iba prechádzať. Ten sa dá zasádrovať alebo zatmeliť.
Odpovedať
@tribratri nemáš moc ťažkú vŕtačku? Čo máš zač? Aký priemer diery? Dá sa aj predvrtat a potom väčším vrtakom - mal by ísť v predvrtanej diere... Z čoho je stena?
Odpovedať
Alebo vrtas pod zlym uhlom (dakedy to skresluje). Ak zacne zanasat do strany tak zatlacit do protistrany. Najskor o cislo dve mensim vrtakom s priklepom a nasledne spravnou velkostou bez priklepu.
Odpovedať
Skus vyvrtat do dosky priemer vrtaku priloz ju na stenu zatlac a druhou rukou vrtaj kde chceš možno pomôže..
Odpovedať
@worker_falcon ked chcem vacsiu hmozdinku, tak samozrejme ide az do tehly alebo porfixu ale predvcerom som potreboval 5ky hmozrinky kratucke a tam bol dost problem spravit malu dierku. Potom som sadroval, ale na zelenej stene to nevyzera dobre.
Odpovedať
@mejdi1 to som rozmyslal, len vidiak ma koniec hrubsi ako stopku, takze musim spravit hrubsiu dieru do dreva (ako je hrubka tej vidiovej casti) a stopka bude mat volu
Odpovedať
Stačí urobiť dieru ako je priemer vrtaku, z druhej strany urob dieru o 2-3mm širším vtákom do hĺbky 1 cm, prepchas vrták a upnes do priklepky ak máš rozumieš @tribratri
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mejdi1 rozumiem. ale neuvidim kde vrtam :-)
Odpovedať
@tribratri tak potreboval si iba také krátke. čo na tom, že to nedrží v tej omietke. mal si použiť dlhšie, alebo klinček, alebo háčik na 3 krátke klinčeky.
Odpovedať
nikdy som takuto situaciu nezažil že by mi utekal vrtak :D
Odpovedať
@mejdi1 si este nemontoval satelit do kamenneho muru :D na skale cestuje vrtak po cm
Odpovedať
@andreus Veru satelit som ešte nemontoval a už nie duplom do kamenneho muru :D ,ale viem si to predstavit jak to musi behať :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
A nemas vylagrovanu vrtacku uz som vrtal do hococoho a utecie iba ked trafim okraj tehly tak zbehne do malty
Odpovedať
Profilova fotka
A co tak tenkym vrtakom spravit do omietky dieru a nasledne uz s vatcsim to brebehnut az do steny Alebo sa da kupit taky plastovy stvorec s ocelovym valcom v strede ale to je tusim na 6-8-10mm vrtaky Osobne to robim na malickych otackach s tym ze na zaciatku si urobim jamku s jamkarom a skoro netlacim takto dojdem az po tehlu a tam uz tlacim poriadne
Odpovedať
Ak ri to nedrzi tak vyfukaj dieru kompresorom daj tam chemicku kotvu a hmozdinku a uvidis
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?