Emisná daň

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Prosim vas, viete mi niekto povedať, vysvetliť, ako bude tá emisná daň? A ako najjednoduchšie to odrbať? Zda sa mi to veľa platiť cez 3000€ na rok za to.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od starysomar:

@rudy1973 - to nie je len pocit. "Zelenosť" kolid…
@starysomar už len čakám ,kedy zakážu CO² v napojoch 🫣😬😵‍💫
Odpovedať

@starysomar bohuzial si EU mysli ze spasi cely svet, pricom je na svete minorita (prd vo vetre) a vsetci si to zaplatime bez pridanej hodnoty, len to zatazi kazdeho z nas pre dobro bohatych...
Odpovedať

@starysomar Tvredenie, že "Nie je nekonečnosť".... je iba na základe súčasného poznania mainstreamových vedcov.... Postupne sa rozšíruje počet odborníkov, ktorí hovoria (a už to aj dokázali), že fosílne palivá - plyn, ropa sú súčasťou kolobehu v prírode a teda údajne nevyčerpateľné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@starysomar Tvredenie, že "Nie je nekonečnosť"...…
@petersd - blbosť.
Odpovedať
Nerobte paniku, to len strašia ľudí. Niečo hej, ale určite nie 3l. To by si žiadna krajina nemohla dovoliť. Viete si prestaviť to množstvo peňazí? Ved to by bolo takmer ako celý obrat HDP krajiny. To je blbosť. To by si EU strelila do vlastného kolena. Hrozil by rozpad EU.
Odpovedať

@petersd - blbosť.
@starysomar Ty laik, ja laik... obaja sa tomu xuja rozumieme. Ja vravím, že neviem, nevidím do týchto vysokoodborných vecí, všetko je možné. Ty (zrejme ako "odborník a znalec, čo rozumie tejto problematike"), hneď kategoricky vyhlásiš, že blbosť.... Kto z nás dvoch objektívnejšie pristúpil k meritu veci a zároveň viac prejavil vlastnú inteligenciu?
Odpovedať

@starysomar Ty laik, ja laik... obaja sa tomu xuj…
@petersd - naštuduj si ako z čoho a za aký čas vznikli fosílne palivá a zváž, či toľko a takou "rýchlosťou" stačí pre ich nevyčerpanie. Čomu a ako sa rozumiem a čomu nie, nevieš.
Odpovedať

@petersd - naštuduj si ako z čoho a za aký čas vz…
@starysomar Ja som povedal, že tomu nerozumiem, preto nič nevyzdvihujem, ale ani nezatrácam. Teraz ale vidím, či tuším, že Ty si aj v tejto téme odborník, preto si v problematike geológie fosílnych palív radšej s Tebou nezačínam.
Odpovedať
Ze nerozumies si ukazal. Mnohi sa radi vyjadruju k veciam, ktorumym nerozumeju, zbytocne. K emisnej dani - ak zvysi ceny o desiatky eur mesacne - bude to velky problem pre vacsinu domacnosti. A zvysi aj narastom vyrobnych a prepravnych nakladov. Zle...
Odpovedať
Húnii už k šťastiu chýba iba extra daň na ceruzky! Tie totiž zanechávajú najevidentnejšiu uhlíkovú stopu.
Odpovedať
Iste - pozitívna motivácia by bola rozumnejšia. Nie zvyšovať dane ale úľavy za nižšie emisie by dokázali viac.
Odpovedať

Iste - pozitívna motivácia by bola rozumnejšia. N…
@starysomar Daj príklady na pozitívnu motiváciu.
Odpovedať

@starysomar Tvredenie, že "Nie je nekonečnosť"...…
@petersd píšeš Postupne sa rozšíruje počet odborníkov, ktorí hovoria (a už to aj dokázali), že fosílne palivá - plyn, ropa sú súčasťou kolobehu v prírode a teda údajne nevyčerpateľné. ale vznikali miliony rokov a nečerpali sa ,teraz sa vyčerpá viac ako vzniká, takže je isté že to raz už nebude a už dnes treba riešiť náhradu, el. na všetko to isto nebude , a čo ostatné čo sa vyrába z ropy
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?