Zimný zákaz prevádzky elektromobilov v Európskej Únii

Zobraz úvodný príspevok
Prvá krajina Európy zvažuje zimný zákaz prevádzky elektromobilov O pár rokov máme jazdiť všetci na elektrických autách. No už vychádza na povrch, že pre ne nemusí byť dostatok energie. Príkladom je Švajčiarsko, ktoré sa chce vyhnúť blackoutu zákazom prevádzky elektromobilov. http://auto.pravda.sk/magazin/clanok/...
Odpovedať
1
4
5
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@iamriso treba objektívne povedať, že tie nabíjač…
@dexter89 je aj na toto riešenie v DE je povinnosť že nové nab. musia mať platobný terminál,alebo na hotovosť a už aj v A ich je veľa, ale ak máš appku máš to o nejaký cent lacnejšie, ved to vidíš všade,prídeš do kauf a ked máš ich appku, tak hned máš nejaký ten cent k dobru😃 všetci čo niečo ponúkajú si myslia že ľudia majú asi kopec času aby sedeli na telefone a prehrabovali sa v appkách,toto je cesta a pritom vozidlo nemá ani kolesá
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zacik:

@somebody mozes prosim rozpisat dovody pre ktory …
@zacik Nuž ako sa hovorí, za všetkým hľadaj peniaze. Môj prvý elektromobil bol vyslovene určený do mesta, ikeď s určitým kompromisom zvládal aj dlhšie trasy. Prišla doba, kedy som potreboval vymeniť auto, pričom požiadavka bola max. 25 000 EURO, veľkosť Golf/Octavia a raz týždenne dlhšia cesta na opačný koniec Slovenska cca 300 km. Samozrejme nechcel som urobiť ústupky komfortu, takže vprípade elektromobilu bola moja požiadavka, aby aj v zime na diaľnici som zvládol 300 km v rozpätí batérie 10 - 80 %. Takže je jasné, že v tejto cenovej kategórii elektromobil jednoducho nekúpim a jazdenku som kupovať nechcel, rovnako ako vlastniť len elektromobil do mesta a ICE na dlhé cesty. Elektromobil je skvelá voľba do mesta, alebo blízkeho okolia. Ak to niekoho baví často zastavovať z dôvodu nabíjania, tak aj k moru s malou batériou to zvládne. Mňa to bavilo možno prvé 2 - 3 roky, potom ma to už obťažovalo a vrátil som sa späť k ICE. Pri diaľničných jazdách sú náklady tankovanie vs. nabíjanie podobné, takže to neriešim. Ideálne auto neexistuje, v niečom je lepší elektromobil, v niečom ICE. Každý nech si vyberie, čo mu vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od matko101112:

@dexter89 je aj na toto riešenie v DE je povinnos…
@matko101112 maglev? 😀👍 Neviem čo je budúcnosť uvidíme vzhľadom na súčasnú situáciu vo svete možno naspäť konské povozy
Odpovedať
Profilova fotka
a ešte jeden, Na týchto lokalitách sa v júli môžete nabiť zadarmo: ZSE LV Gavex Šahy ZSE MT Kaufland Martin Podháj ZSE SL Kaufland Stará Ľubovňa ZSE VK Kaufland Veľký Krtíš ZSE HE Kaufland Humenné ZSE BA OC Retro ZSE BA Shopping Palace Zlaté piesky Ako to funguje? ✅ Počas mesiaca júl nabíjajte na nových lokalitách. Prosíme, berte na vedomie, že táto akcia platí pre všetky uvedené lokality, avšak nie osobitne pre každý nabíjací bod v rámci týchto lokalít. a je to ,,ZADARMO,, takže ,,blavák,, nemusí ísť nabíjať do krtíša. no nerozumiem tomu že ak niekto ide na 300km cestu že si to nabije na 80% a kedy potom nabíja na 100%? a je menej elektromobilistov čo natláčajú niekomu EV, ale je omnoho viac ľudí čo sa dotanú do ,,tranzu,,len čo počujú slovo elektomobilita a aké to je nanič aj ked v tom sedeli tak maximálne na nejakej prezentácií.sú aj autá čo nemecké diaľničné rýchlosti,ktoré bežné EV ani nedosiahnu zvládajú veľmi dobre,len škoda že nie sú za rozumné peniaze😇veru, každý nech si jazdí na čo má.
Odpovedať
1
4
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?