Odpoveď na príspevok od matko101112:
prešli takmer tri roky od založeniatejto témy a E… @matko101112 všetko pôjde cestou najnižšieho fyzikálneho odporu a energie ... Ani voda netečie hore kopcom Keď sa pozrieme na potrebu energie v kwh na 100km tak v jednom litri benzínu je cca 10kwh energie ... T.j. auto so spotrebou 6 litrov potrebuje 60kwh energie celkovo na prejdenie 100km Elektromotor je zariadenie omnoho účinnejšie takže tej energie na prejdenie 100km potrebuje cca 15kwh A vodík ? Vodíkové auto potrebuje na prejdenie 100km cez 100kwh energie niektoré modely vraj aj 200 Takže vodíkový pohon je energeticky na Tom ešte horšie jak benzín abo nafta ... Neviem odkiaľ sa zobral ten entuziazmus voči vodiku ale nemá to žiaden fyzikálny základ ... Inak zaujímavé oprašenie starej témy 🙂 pozrel som si svoje príspevky spred troch rokov kde som bol aj ja skeptický napr. kus aj voči elekteomobilite a dnes je to o 100% inak 😀 srandaOdpoveď na príspevok od dexter89:
@matko101112 všetko pôjde cestou najnižšieho fyzi… @dexter89 U mňa je to presne naopak, prvý elektromobil som si kúpil pred 5 rokmi a postupne som sa vrátil späť k ICE. Elektromobil je skvelý, zrejme mu patrí budúcnosť, zatiaľ ale nie je vhodný pre každého :)