Odpoveď na príspevok od standa1981:
Ahojte, sestre zistili celiakiu. Jedná sa o to, ž… @standa1981 tiez robot + rura... nvm o pekarni co by zvladala procesy okolo kvaskoveho chleba... Porovnat viem teda len klasicky chlieb s drozdim z pekarne vs. z rury vs. kvaskovy z rury a rura vyhrava korkou, pekaren jednoduchostou ale oboje prekona kvaskovy z rury (parnej)...Odpoveď na príspevok od standa1981:
Ahojte, sestre zistili celiakiu. Jedná sa o to, ž… @standa1981 V našej novej pekárni sme skúsili piecť hádam 4 - 5 krát. Aj sa podarilo, ale teraz už leží v komore v regále, medzi ostatnými kuchynskými "hitmi", ktoré len zavadziajú. Žena najradšej pečie klasickým spôsobom, v obyčajnej rure.Odpoveď na príspevok od standa1981:
Ahojte, sestre zistili celiakiu. Jedná sa o to, ž… @standa1981 robievam chlieb aj v pekárni aj v rúre, kvaskovy, aj klasický, bezlepkovy aj psenicny. Pekáreň je super v tom, že je s tým minimum práce, proste nasypes a zapnes. S kvaskovym je robota, zaberá to veľa času a ten bezlepkovy kvaskovy je celkovo iný, nedá sa porovnať s klasickým. Pekáreň je podľa mňa pre celiatikov must have. Už len preto, že bezlepkovy chlieb nemajú v každých potravinách. Cenovo to tiež vyjde lepšie, ak má múku na predpis. Kvalita sa porovnáva veľmi ťažko, proste chlieb z pekárne je celkovo iný, ako ten z rúry. Asi najväčší rozdiel je v konzistencii, chlieb z pekárne nikdy nebude nadýchaný s "bublinami" v ceste. Je hutnejsi, pevnejší. Ale ja som ani bezlepkovy kvaskovy nemala nadýchaný, možno som niekde robila chybu, to neviem, nemám v tom veľa praxe. Pečiem bezlepkovo len keď máme na návšteve rodinu, ktorá má diagnózu.Odpoveď na príspevok od akvi:
@standa1981 robievam chlieb aj v pekárni aj v rúr… @akvi Keď je nutnosť diéty, tak to trraz neriešim. Ale kúpiť dnes dobrý chlieb v obchode je umením. Väčšina z nich na druhý - tretí deň plesniveje... Čo to len miešajú do tých chlebíkov? Hrôza. Mne už vychádza na to, že najlepší - aj najlacnejší je ten z Kaflandu, čo ho treba samoobslužne nakrájať v mašine.Odpoveď na príspevok od standa1981:
Ahojte, sestre zistili celiakiu. Jedná sa o to, ž… @standa1981 chuťovo bude iný (nie horší, ani lepší), pretože múka bude iná. Ak by mi bola dg. celiakia, na chlieb by som sa vykašlal. Pokiaľ viem, lezie to dosť do peňazí (toto nemôžem, tamto nemôžem, špeciálna múka z pralesa) a sú aj iné zdroje energie ako chlieb, cestoviny a pizza..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@standa1981 chuťovo bude iný (nie horší, ani lepš… @gadefox "chlieb náš každodenný, dáj nám dnes".... Bolo to vekmi overené a platilo to stáročia. Myslíš, že xujovina ?Odpoveď na príspevok od petersd:
@gadefox "chlieb náš každodenný, dáj nám dnes"...… @petersd nikde netvrdím, že chlieb je xujovina.. ale pokiaľ máš dg. celiakiu, tak rozhodne..Odpoveď na príspevok od standa1981:
Ahojte, sestre zistili celiakiu. Jedná sa o to, ž… @standa1981 pokiaľ kváskujete, tak neviem, ako chcete vtesnať všetky kváskovacie procesy do automatickej pekárničky My tiež kváskujeme, fičíme klasicky robot plus rúra. Akosi si neviem predstaviť, ako bude schopná pekárnička premiesiť nakysnuté cesto.. Možno sa mýlim....Odpoveď na príspevok od zicher:
@standa1981 pokiaľ kváskujete, tak neviem, ako ch… @zicher nejedná sa o mňa ale o sestru. My robíme skoro všetko doma, kváskový chleba, tresku, paštiky, šunku, kompoty, džemy.... Je to síce námaha, ale.... Klasický čokoládový donut má cez 50 ingrendiencií....Odpoveď na príspevok od janula_be:
ja som skusala pekarnicku asi trikrat, ale teda p… @janula_be Ja som piekol v pekárničke, nemôžem na ňu nadávať,pretože sa mi podaril xkrát a zjedli sme ho behom dňa k domácej šunke ktorú robím občas a uhorky😋Odpoveď na príspevok od standa1981:
Ahojte, sestre zistili celiakiu. Jedná sa o to, ž… @standa1981 25 rokov peciem bezlepkovo, mala som vela pekarniciek, najviac sa mi osvedcila z lidla. Nikdy ale chlieb nebol az taky dobry. Vacsinou do druheho dna bol ako guča. Preto som sa naucila piect v rure a pocas rokov som zistila, že najlepsi chlieb je z muky znacky Nutri Free. Už asi 3 roky peciem len v rure a chlieb je perfektny, keby som mala taku muku ako mam teraz tak by som si nikdy nekupila pekaren. Keby ste chceli tak Vám možem jednú pekaren za symbolicku sumu posunut. Aby ste si mohli vyskúšať. Pripájam fotky mojich chlebikov pečených v rúre.Odpoveď na príspevok od zita19:
ak je dobry recept je dobry chlieb aj z pekarnick… @zita19 ano ale nie bezlepkovy. Ten je z pekarnicky dost hrozny.Odpoveď na príspevok od akvi:
@standa1981 robievam chlieb aj v pekárni aj v rúr… @akvi mate bezlepkovy kvasok? K tomu by som sa rada dopracovala ale nemam nato nejak cas. Obaja s manzelom sme BZL ale peciem len z drozdim. Viete mi s kvaskom poradit?Odpoveď na príspevok od petersd:
@akvi Keď je nutnosť diéty, tak to trraz neriešim… @petersd ano aj ja som mala ten z kauflandu najradsej ky som sa nestal BZL stravničkou.Odpoveď na príspevok od technik007:
@janula_be Ja som piekol v pekárničke, nemôžem n… @technik007 To ho zjedli iba preto, lebo "domáca šunka" 😅Odpoveď na príspevok od janula_be:
ja som skusala pekarnicku asi trikrat, ale teda p… @janula_be Presne tak, aj naša skúsenosť. Na pekárničku musíš mať dobrý recept. Z pekárničiek spravidla vychádzajú dobré chlebíky iba tie, ktoré si pripravíš z hotovej (chemickej) chlebovej zmesi. Ak ideš piecť klasicky, že múka, vajcia, droždie/kvások ,... tak vravím, musíš mať doma toho dosť natestované, naskúšané, (ale aj vyhodené), až prídeš na ten správny pekárenský grif - platný pre Tvoju pekárničku. 😁Odpoveď na príspevok od petersd:
@technik007 To ho zjedli iba preto, lebo "domáca … @petersd Neboj sa nič, zjedol by si chlebík aj bez tej šunky, alebo klobásy, len tak by sa zaprášilo za ním..Odpoveď na príspevok od petersd:
@janula_be Presne tak, aj naša skúsenosť. Na peká… @petersd To musíš mať aj správny postup pridávanie surovín do automatu.. Napr. najprv voda, múka a potom kvasnice ktoré NESMIEŠ utopiť do vody ale nasypať do múky..samozrejme všetko musí mať svoju teplotu najlepšie rovnakú...Potom už nechám na automat a predtým zatlačím aký chlebík chcem tmavší atď., alebo aj veľkosť... No a potom čakám na výsledok...Neboli vždy dobré výsledky na začiatku,ale chlieb sa dal ako tak zjesť, teraz je to už iné...Odpoveď na príspevok od petersd:
@janula_be Presne tak, aj naša skúsenosť. Na peká… @petersd ešte sa mi nestalo, aby z pekárne vyšiel nepodarok pri dodržaní postupu, ktorý má každá pekáreň. Treba len dodržať množstvo surovín a nevymyslat svoje recepty, pretože práve tie sa nemusia podariť. A to ja už mám druhú pekáreň za svoj život, využívam naozaj často. A presne mám skúsenosť, že recept z prvej pekárne, ktorý som mala obľúbený, v tej druhej nefungoval, lebo proste na množstve záleží.Odpoveď na príspevok od marrad:
@akvi mate bezlepkovy kvasok? K tomu by som sa ra… @marrad mala som ryžový kvások a s ním piekla bezlepkové chleby. Konzistencia chleba ale ani zďaleka nie je taká, ako pri ražnom kvásku alebo LM. Chuťovo nám chutil, len proste konzistencia bola sklamanie, lebo upiecť nadýchaný bezlepkovy chlieb sa mi ešte bohužiaľ nepodarilo žiadnym spôsobom.Odpoveď na príspevok od akvi:
@marrad mala som ryžový kvások a s ním piekla bez… @akvi mne nadychany dari ale s drozdim, pekny nadychany a j na 3 den je stale nadychany a chutny....tak preto som rezignovala na bezlepkovy kvások.Odpoveď na príspevok od marrad:
@akvi mne nadychany dari ale s drozdim, pekny nad… @marrad hej, ale ak má človek zdravotný problém, tak čo narobí ???? (chválabohu ja nemám)Odpoveď na príspevok od petersd:
@marrad hej, ale ak má človek zdravotný problém, … @petersd no ved ano, ale drozdie neobsahuje lepok, tak mozu bzl jest chleba upeceneho z drozdim.