Diesel alebo benzin buducnost

Zdravim rozhodujem sa medzi 2ma motormi diesel a benzin Auto zvacsa mam tak 7 az 8 rokov a potom predam Vzhladom na dieselgate mam obavu ci je diesel dobra volba Diesel verzia uata pouziva euro5 motor rokmi overeny. Benzinova verzia ma novinku cca 1 az 2 roky v obehu coho sa bojim ako beta testingu preto mam dilemu diesegate za 7 rokov vs beta test benzinoveho motora. Skuste prosim poradit. Diesel sa u mna v pohode uzivi jazdim vela.... ale ten benzin ma tiez dobre spotreby.
Odpovedať
1
2
5
Nikto ti neporadi, nikto netusi, ako sa budu vyvijat regulacie, hci aj na benzin. Ked budu automobilky schopne prejst na elektrinu a vylobuju si podporu u vlady, tak zacnu robit problemy aj benzinistom.
Odpovedať
@fox0903 kúp benzín a daj si LPG, alebo CNG ak musíš parkovať v podzemných garážch (len tých čerpačiek na CNG nie je veľa). Keď veľa jazdíš nie je o čom.
Odpovedať
no myslim ze do T-GDI motoru tazko dam LPG ok tazke vyzera to ze znovu budem betatester, totiz 1.4 TGDI je na trhu tak rok max 2roky i ked 1.6tgdi 3roky i tak je to malo, rovnako tomu bolo s 1.2TSI motormi a ich retazmi... a toho sa obavam kedze taky motor 1.2tsi mam a nikdo to nechce odkupit co sa toho boja ale vzhladom na dieselgate asi toto bude mansi risk ako 1.7 crdi.
Odpovedať
skusal si sa pytat aj na weboch o strikovani?
Odpovedať
nie ale ak das link spytam sa aj tam.
Odpovedať
@fox0903 možno počkať na motor skyactiv X od mazdy, pokiaľ deklarujú že klesne spotreba 20-30%, keď to bude len 15 % bude to úspech, oproti klasike
Odpovedať
@fox0903 Keďže u nás stále legálne jazdia autá bez katalyzátorov a aj dvojtakty, ako Trabant či Wartburg, tak pri kúpe nového auta ti môže byť z pohľadu legislatívy naozaj jedno, aké palivo a emisný systém bude mať
Odpovedať
@maros11 Pise,ze sa boji 2 rocneho T-GDI a Ty mu poradis Skyactiv X,ktore prakticky bezi len v labaku! :-D @fox0903 Ak kupujes nove auto,tak by som sa nebal,mas zaruky,vacsinou sa vazne chyby objavia este v nej,ak jazdis vela,vyvoj dieselu vyzera jasny,cim dalej,tym viac zacinaju velke metropoly tieto auta vytlacat zo svojho uzemia,takze ak jazdis do takych destinacii,treba si diesel dobre premysliet,ak nie,spravi Ti dobru sluzbu za slusnu spotrebu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino Áno, lenže sú aj krajiny, kde to s ochranou životného prostredia berú celkom vážne a potom ak budeš chcieť ísť do Viedne do reštaurácie, tak budeš musieť odstaviť auto niekde na predmestí a do centra sa dopravovať nejako inakšie. :-) Ale zase na druhej strane, aj mám diesel ktorý spĺňa len EURO :-)
Odpovedať
@fox0903 A co ma spolocne dieselgate - cize soft na fakovanei vysledkov nmerania stym ake kupis auto. Ked s apytas tak napis ake auto chces a skym motorom kolko a kde jazdis a koloko mas penazi.
Odpovedať
To ma spolocne ze vsetci zeleny vymyslaju ako ich stopnut pricom je otazne co je zdlhodobej perspektivy viac skodlive ci benzin s co2 alebo diesel s nox. Ale zial vdaka tomu odrbavani maju nejaku pomyselnu paku. Ten crdi je euro 5.
Odpovedať
@kajo1 ja som mu len spomenul že je tu taká možnosť, mal by byť v sériovke budúci rok, mne osobne je to jedno čo si to kto kúpi, píše že benzín má tiež dobrú spotrebu, a mazda má zatiaľ najlepšie vyriešené spaľovanie, a keď jazdí veľa tak ho zaujíma predpokladám aj spotreba...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@fox0903 a co si myslis ze si kupis teraz nove auto a za pol roka ti povedia ze nesmies jazdit? preboha nic take sa nestane, mozno ak budes chciet ist do centra viedne ti povedia ze nemozes ale s euro 5 to najblzsie roky nehrozi, ak nechodis do zahranicia do centier meist moze ti to byt ukradnute. Tieto fasisticke dristy o elektrikych autach sa nedaju pocuvat, to zas riesia kreteni co tomu nerozumeju,
Odpovedať
Profilova fotka
@fox0903 nuz to nie je o tom ci benzin s co2 alebo diesel s NOX. Diesel produkuje rovnako CO2, lenze k tomu aj NOX. A ci je pre ludske zdravie horsie CO2,alebo NOX, o tom doktori nemaju absolutne ziadne pochybnosti. Zvykne sa argumentovat, ze benzin s priamym vstrekovanim bez DPF produkuje viac mikrocastic ako diesel s DPF. Nedavno sa robili merania, podotykam v premavke nie v labaku a nerobili to automobilky, a ukazalo sa ze to nie je pravda. Az na jednu vinimku vsetky benziny splnili aj prisnejsie hranice na mikrocastice aj NOX a to hranicu, ktora sa este len chysta. Ako sa dalo cakat dieselove motory pohoreli. Preto npr v Nemecku uplne realne hrozi ze sa s dieslom do mesta proste nedostanes.
Odpovedať
@fox0903 Ja len dam moju skusenost so spotrebou,ak ti ide aj o nu. Mame 1,6 T-DIG skoro 2 roky a na suv mame spotrebu od 5 do 7,5 max ( to ked jazdim ja v meste :-S ) Nas "rekord" bol 4,6. A jazdime naozaj velmi vela. Nie je to ale take zive ako diesel (avsak je to krava).
Odpovedať
Profilova fotka
nasiel som to meranie ak to niekoho zaujima a vie trochu po nemecky :) https://www.auto-motor-und-sport.de/t...
Odpovedať
@november30 No dobre, ale taku spotrebu mas isto podla palubneho pocitaca a nie realne odmeranu na zaklade tankovani pocas aspon 5000 km. Palubny pocitac pracuje s virtualnymi datami a moze mat pravdu ale aj nemusi, podobne ako u horoskopu napriklad.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ty tiež dokážeš niekedy napísať blbosť... Vieš vôbec čo to je DPF ???? Je to Diesel Particulate Filter. Tak čo potom píšeš za blbosti, že - citujem čo si napísal: "benzin s priamym vstrekovanim bez DPF produkuje viac mikrocastic ako diesel s DPF" Načo by bol benzínovému motoru DPF nevieš náhodou? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@miso555 Palubný počítač nepracuje s virtuálnymi dátami, ale s veľmi presnými hodnotami, pretože meria prietok paliva a najazdené km, z čoho presne vypočítava nielen priemernú, ale aj okamžitú spotrebu paliva. :-)
Odpovedať
@jamk1 v dokonalom svete mozno, ale v tom realnom palubny pocitac spotrebu len odhaduje. Staci si to overit po tankovani plnej po plnej... tie hodnoty ktore popisujes nie su take presne ako si predstavujes.
Odpovedať
Na jakú riťť je tu zas debata benzín, alebo nafta zas sa to bude ťahať jak minule a....chápem voľnú diskusiu, ale prečo neísť na autoforum, alebo tam zadávateľ rieši či stavať murovaný dom, alebo montovaný?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan To sú Tvoje, ničím nepodložené argumenty. Rovnako by som ja mohol argumentovať tým, že aj výdajný stojan na benzínke nie je presný a vysmeješ ma rovnako, ako ja Teba. :-)
Odpovedať
@jamk1 ved v pohode, nikto ti nebrani mysliet si nieco ine, nez zvysok sveta.
Odpovedať
Profilova fotka
@pokakany_trpaslik načo? Každý chlap si o tom rád prečíta...a to som aj na autofóre varený-pečený 8-)
Odpovedať
@fox0903 kup si co chces ak to kupujes v hotovost a mas na to, ak na na leasing, tak si uvedom jednu vec, ze preplatis jedno aj druhe to znaci, ze nemas peniaze,ale ides sa hrat na nieco cim nie si a najvyhodnejsie ta vyjde konsky povoz :-D to nasekas iba travu a mas super spotrebu , fakt nechapem tie blbe otazky tu na stranke o stavani
Odpovedať
@topvideo problem je, ze je tu kopec zaujimavych tem o stavbe, ktore sa nehodia do ziadnej pripravenej kategorie, no uplne sa stratia medzi hovadinami ako toto. To je zial dan za ludi, ktori su schopni obsluhovat len jeden web...
Odpovedať
co sa vam nezda je tu free tema kde sa moze pisat hocico, su tu tie uplne oftovip veci tak co, MS to nevadi kliki su kliki, viewy su viewy
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa táto téma môže niekomu padnúť vhod, čiže ja by som ju nezavrhoval ani len náhodou.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 nie nenapisal som absolutne ziadnu blbost :-D, ten filter sa po novom montuje aj na benzin a keby som napisal RPF tak nebudes vediet o com pisem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan palubny pocitac spotrebu neodhaduje, meria ju, ale mozeme diskutovat o tom ako presne. Rovnako nikdy nenatankujes rovnake mnozstvo paliva, aj ked tankujes npr stale do vypnutia pistole.
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?