Podlaha alebo dlazba?

ahojte prosim vas nevieme sa rozhodnut stavame dom v celom dome bude podlahove kurenie aku podlahu davate odporucate? laminatovu, vinylovu alebo dlazbu imitaciu dreva??
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Drevenu
Odpovedať
@denisa46 Na túto tému sú desiatky, ak nie stovky diskusií. Vyhľadaj si staršie diskusie a môžeš čítať celý týždeň. Každý preferuje inú povrchovú krytinu. To, čo vyhovuje mne, nemusí tebe. Ale ak sa ti nechce hľadať, tak daj všade vinylovú podlahu, okrem kúpeľne, WC a predsiene - tam daj dlažbu. Ešte v technickej je praktická dlažba.
Odpovedať
@denisa46 Laminat, vynil, dlazba je ok, drevo az tak nie. Drevo neprenasa tak rychlo teplo od podlahovky.
Odpovedať
@muska414 Drevena podlaha nie je najlepsia volba na podlahove kurenie.
Odpovedať
Profilova fotka
V kuchyni, chodbe, kúpeľni,wc a technickej máme dlažbu a ostatné izby drevo...dlho sme rozmýšľali ale neľutujeme, síce dlažba je teplejšia na pocit keď sa kúri ale drevo teplo naakumuluje a podlaha je príjemné teplá oveľa dlhšie keď už dlažba je studená. A rovnako aj keď sa nekuri drevo bude stále príjemné a dlažba studená....
Odpovedať
@denisa46 ja som chcel dlažbu do celého domu. Nakoniec sme sa dohodli, že do detských izieb a spálne pôjde plávačka. A keď prišla vykurovacia sezóna, tak sa ma manželka pýtala, či tam ide kúrenie lebo inde už cíti teplo a plávačka bola podľa nej ešte chladná. Je to o osobných preferenciách a pocitoch. Ja chodím bosý po dlažbe aj v lete a nemám pocit chladu. Kto má, dá si šľapky alebo papuče. Rozhodnúť sa musí každý sám. Chybu neurobí človek s ničím, čo je určené na podlahové kúrenie.
Odpovedať
@denisa46 mame v celom dome laminatovu podlahu 10 mm. Je to v pohode aj vzhladom na podlahove kurenie. Tiez som mal obavu ale zbytocne. Obyvacka s kuchynou 55 m2 a ked pridam tak sa vzduch velmi rychlo ohrieva. Wc, kupelka, technicka, spajz dlazba. Deti chodia casto bose a o dlazbe by to bolo podla mna horsie ako po laminatke.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme dlažbu v celom dome aj spálni. V zime drží teplo z podlahového kúrenia. V lete príjemne chladí. V spálni mám síce pocit že je aj pri kúrení skôr studená. Lebo v spalni mám podlahovku len na 20 stupňov .A dom je dobre zateplený tak podlahovka kúri minimálne. Ale tak cez deň do spálne nechodím a v noci ležím v posteli . Keď máte dobre zateplený dom , tak ani dlažba nie je pri podlahovom kúrení teplá, iba vlažná. Ale laminát mi príde rovnako vlažný. Ak chcete ,, teplejší pocit,, tak potom drevenú podlahu skôr. Ale ja nebanujem, že máme všade dlažbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@exponent mas kvalitnu drevenu podlahu nalepenu v dome na podlahovke?
Odpovedať
Máme ze všech místností dveře ven, hlavně proto jsme se rozhodli pro dlažbu všude. Chtěla jsem něco, ať se nemusím pořád stresovat, že se neco poskrabe, at můžu každýmu říct "nezouvejte se" a můžeme z terasy přijít kterýmkoli vchodem. A Když máme zabijacku, tak si můžu otevřít kuchyň a chodit přímo v botách 😀 Teď jsme měli z kuchyně dveře na balkon, kde se dost práší, a přes všechny rohožky a uklízení je stejně vidět, jak je podlaha po těch letech zničená. To už jsme nechtěli.
Odpovedať
@exponent Dobrá kravina. Máš ich viac?
Odpovedať
@denisa46 Keď nechceš celý život chodiť doma v papučiach, tak jediné kvalitnú drevenú podlahu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren A co je tu kravina?
Odpovedať
@muska414 Ano, mame kvalitnu drevenu podlahu na poschodi, dlazbu v kupelni a na prizemi liatu podlahu PU. Najrychlejsie je citit teplo od podlahovky na dlazbe, potom na liatej podlahe a az na tretom mieste je drevena lepena podlaha. Ak chce mat niekto rychlo pocit tepla z podlahovky, tak drevo je na tom poslednom mieste, ale nevravim, ze drevo je zla volba. Tak to bolo myslene, aby sme sa pochopoli. A nie je to kravina, ako tu pise ruren, ale vlastna skusenost.
Odpovedať
Profilova fotka
@exponent aka je skladba tej podlahy a hrubka?
Odpovedať
@exponent A ako rýchlo cítiš teplo na dlažbe, keď akurát nekuri? Ja mám tiež dlažbu na chodbe a v ķúpelni, ale v izbách drevo a rozdiel je 100a1 v pocitovej teplote, keď akurát nejde kúrenie.
Odpovedať
Pozri ak mas miliony, vber si drevene do celeho domu. Ak mas normalny peniaz, ktpry aj tak uz normalnynieje daj si podla moznosti. My budeme mat klasiku. Kuchyňa, obyvacka, wc a kuprlne garaz a technicka dlazba. Ostatne laminat. Tak to ma vacsina ludi.
Odpovedať
@domix147 ,, Tak to ma vacsina ludi." 😄 😄 😄
Odpovedať
@domix147 Keď máš hlboko do vrecka ty, neznamená že tak má väčšina. Takú zostavu ako si napísal si nikto normálny nedá.
Odpovedať
@domix147 ake miliony prosim ta. Nas vysla drevena podlaha len trochu drahsie ako kvalitny laminat. Laminat musis po par rokoch vymenit, drevo vies prebrusit. Z dlhodobejsieho hlasiska lepsia investicia a hlavne ten pocit v dome z dreva je uplne iny. Uz by som si inu podlahu ani nedala...
Odpovedať
@ruren fiha takze sme jediny nenormalny na svete. Zaujimave.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako napísali, je to o preferenciách. Máme lamino, po 12rokoch potrebuje vymeniť. Dlažbu som zamietla, proste mi nevyhovuje pocitovo po nej chodiť. Už by som ju nedala ani do kúpelne. Drevo vhodné na podlahové kúrenie je mimo môj budget, bude to pravdepodobne klik vinyl.
Odpovedať
Ja mam v celom dome dlazbu. Dom je dobre zatepleny, ako bolo napisane vyssie, ak sa kuri, podlaha je vlazna, nie je z nej pocit extra teplo kedze do kurenia mi kotol v mrazoch cca -5 az -10st. dava cca 35st. vodu. Dom drzi teplo dobre, tak kotol nema dovod kurit. Vzedy je pocitovo dlazba chladnejsia. My fungujeme na papuciach. Lto zhodnotim az tohto roku. Co sa tyka udrzby, nebanujem. Pocitovo je dlazba tvrda, syn uz nabil hlavu ked z gauca zletel hlavou na dlazbu. Je to o preferenciach.
Odpovedať
Profilova fotka
potom daj vediet, pre aku ste sa rozhodli, lebo uz tu teda odznelo ze sto ludi sto chuti 🙂 kazdy je ok s tou co ma, a mozno vam by domov vyhovovala ina 🙂
Odpovedať
@domix147 Neboj sa, nie si sám, Ešte dosť primitívov chodí po svete,
Odpovedať
@domix147 "Pozri ak mas miliony, vber si drevene do celeho domu". A JE TO OFICIÁLNE!!!! SOM MILIONÁR 😛 😛 😛
Odpovedať
Profilova fotka
My dávame do novostavby,poschodový dom dole dlažbu,hore keberce okrem kúpeľne😁, máme tiež podlahové kúrenie.
Odpovedať
My máme na prízemí dlažbu a už by som to nikdy nechcela. Na údržbu je to síce super, ale väčšinu roka je úplne studená, bez papúč sa nedá po nej chodiť ani v lete, deti sa stále vyzúvajú, sedia na nej - 100x za deň ich napomínam. Veľakrát na ňu spadli z gauča/stoličky/taburetky a vždy mali hrču na hlave, a to ani nehovorím, keď sa naháňajú, z toho som niekedy už na nervy. Je to veľmi tvrdá a studená podlaha, chystáme sa na ňu nalepiť vinyl a korok.
Odpovedať
A ešte dodám, že keď spadne na zem pohár alebo šálka tak vždy (naozaj vždy!!!) sa rozbije.
Odpovedať
Profilova fotka
vies co ale mam kamarata, ktory ma podlahovku v kupelni a ma normalnu dlazbu a super, maju to tak nastavene ze to paradne citit a vyhreje to.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?