Čo vás šokovalo počas stavby domčeka?

Otváram túto tému, podobnú som nenašla. Čo Vás počas stavby domu, prerábky bytu a pod. občas zošokovalo? Dodávatelia, majstri, úrady, odvedená práca, nájdený poklad ;-) ? Teda začnem....sused si na zahradu natiahol z potoka hadicu na zalievanie novovysadených stromčekov. Stály prísun vody nám však začal zaplavovať pozemok, vyliala sa nám studňa, zababrala čistička, na pozemku sme mali močiar. Ak by sme v tú chvíľu na pozemku neboli, voda sa nám dostane i do domu, kde už máme parkety i drevené dvere 8-( Nebolo nám všetko jedno. Nech sa páči, pripojte sa. ;-)
Odpovedať
závistliví susedia - ale to je asi na inu temu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak sa pridam. My sme sa tiez rozhodli stavat si domcek. Dorazilo ma ked nam na obecnom urade povedali, ze pozemok bude musiet zmenit bonitu(to by sa este dalo sniest) :-| ale ze za tu zmenu budeme musiet platit obecnemu uradu 80 000Sk ]-( ]-( ]-( to ma dorazilo. Platit za pozemok , ktory je moj??!!
Odpovedať
kolko si pytaju robotnici za odflaknutu robotu a aky su drzi :-(
Odpovedať
Brixina, tak teraz si šokovala ty mňa. Dobre čítam 80.000 tisíc? To je strašné, veď to nabúra rozpočet poriadne.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj brixina, no sokla si aj mna :-o my tiez staviame dom na pozemku, ktory patri do extravilanu obce a boli to povodne nejake pasienky a luky. Jedine, co sme museli urobit, je dat vynat tento pozemok z podneho fondu na pozemkovom urade, co nestalo nic iba mnoho chodenia, vybavovania a papierovaciek. S bonitou sme nemuseli robit nic, ale mozno preto, ze my mame na pozemku 7-cku, co je skoro najhorsia bonita a viem, ze sa vtedy ( v maji 2008) ked sme to vybavovali hovorilo o tom, ze by sa mal schvalit zakon, pri ktorom sa bude platit za zmenu bonity, kde 1 bonity by bola najdrahsia a 8-cka najlacnejsia, ale pokial viem ten zakon nebol doteraz schvaleny.....tak nechapem!!!!
Odpovedať
Mali sme zaplatenu zalohu ohladom kurenia. To bolo este na jar. A az teraz pred dvoma tyzdnami nam to kurenie prisli spravit, vraj mali vela roboty. Cize pol roka ame nemali ani peniaze, ani kurenie. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
darina77- dobre citas, taku sumu nam zahlasil obecny urad katkaxx- no tak som strasne zvedava ake cislo to mame my. My sme to totiz museli hodit na plecia mojho otca, bo zatial sme v zahranici, pracujeme tu. Stavat sme mali na plane uz teraz na jesen, ale akosi este ziadne papiere nie su hotove ]-( .Slubili nam na geodezii ze do konca roka to bude hotove, tak som strasne zvedava.No na tu bonitu si budem musiet posvietit!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
brixina, a si si ista???bonita pody je typ pody a ty ho zmenis jedine tak, ze podu zoberies prec a dovezies tam inu, proste bonita sa neda menit!!!!!!!!!! je to uz raz poda, ktora tam je, a neda sa zmenit jej vlastnost. Jedine moze ist o zmenu DRUHU pozemku! a to je rozdiel. Je to to, co vravi katkaxx. takze si to poriadne prever, to je urcite somarina!!!!
Odpovedať
Bonitu pody musite zmenit iba ak chcete vynat pozemok z podneho fondu a ten pozemok ma 1000 a viac M2.Mne pani na pozemkovom urade poradila nech vynimam max 999 m2,vtedy bonitu menit netreba, nevravela nic o plateni / a uz vobec nic s tym nema obecny urad/ len ze je to asi 20 rozmnych potvrdeni,ktore treba vybavit. Vynat z podneho fondu vam staci len pozemok pod buducim domom.
Odpovedať
mna sokovalo na stavbe domu to ze este sme ani nezacali a nemali ani stavebne povolenie a uz bolo problemov tolko ze to nemalo konca kraja. a o stavebnom povolení som mala predstavu ze tri mesiace a zaciname a hobles trvalo to skoro rok. s natahovackami. tak som zvedava co este bude ked zacneme. :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?