Bývanie na hlavnej a pri železnici

Ahojte. Prosím vás o radu. Mám možnosť kúpiť rodinný dom ktorý sa mi páči, spĺňa moje kritériá atď. No jedna vec ma od toho odráža,a to je 1: dom je na hlavnej, 2; oproti domu je cesta, za cestou cca 40-50m asfalt a potom železničné koľaje a od domu cca 300-400m vlaková stanica. Je to dosť frekventovaný úsek, chodia tam aj osobné aj nákladné vlaky. Kto má skúsenosti s podobným bývaním? Ďakujem.
Odpovedať
My u babky akurat,ze sme od trate boli 2km a mna tam mykalo. Takyto dom ani zadarmo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. To je velmi individualne. Ak ste nauceny na vonkajsi hluk. Ak nie, mozno si ani nezvyknete.
Odpovedať
Profilova fotka
@laci232 pri kúpe nehnuteľnosti je to vždy o kompromisoch... nikdy nič nebude dokonalé. Takže treba si položiť otázku, či je to pre teba osobne prekážka, ktorá sa dá strpieť, alebo je to "za čiarou" ... každý sme iný a každý má iné prahy , pocity komfortu a pod. , čo je pre niekoho v pohode, môže byť pre iného neprekonateľná prekážka... takže asi tak... pre niekoho čo cestuje často vlakom, môže byť napr. blízkosť stanice neskutočná lokalizačná výhoda a bonus, pre niekoho hluk vlakov... to je ako napr. s krbom, niekto vám povie že je to smrad, kotolňa v obývačke a pod... iný človek zas povie, že vôňa plapolajúceho ohňa, romantika a pod... takže sto ľudí sto chutí a sto preferencií a sto názorov na vnímanie komfortu a pod... 😄
Odpovedať
@laci232 Pýtali sa babky, či jej nevadí, že býva pri trati. Odpovedala: Pre - čo - by - mi - to - vadilo? Kopec ľudí býva na hlavnej ceste, pri trati aj pri staniciach. Čo čakáš odtkto položnej otázky? 20 ľudí ti odpovie, že si zvykli, 15 ľudí, že im to vadí a nájde sa zopár takých, ktorí ti povedia, že si to nevšimajú. ALebo čakáš, že ti niekto povie - nekupuj to? Však si tam sadni niekde na lavičku (ak tam je) a pozoruj.
Odpovedať
25 rokov som býval tak, že medzi našim domov a železnicou bolo nanajvýš nejakých 25 metrov (lokálka- osobný vlak +-každú polhodinu, nákladný 2x denne+posunovanie pred domov na nákladnú koľaj a v zime +1 vlak v zime večer o 8- návoz uhlia 🙂 ). Ulica patrila medzi tie frekventovanejšie v dedine ale nebola hlavná. Časom si tie vlaky ani nebudeš uvedomovať (na rozdiel od návštev 😄 ). Teraz bývam pri hlavnej ceste dediny, býva to celkom rušné, preto pôjdem do zateplenia vatou aby som to trochu potlačil, aj keď ma ten hluk neobťažuje, iba cez žatvu jazdili traktory a kombajny do polnoci čo trochu rušilo ale keďže som chápal, že musia využiť pekné počasie, tak som to rešpektoval. 🙂 Čiže treba sa tam len chvíľu zdržať a počúvať a hlavne časom človek niektoré "ruchy" proste prestane vnímať (akoby selektívny sluch) 🙂
Odpovedať
@laci232 bývam 200m od železnice tá je v pohode ale pri hlavnej ceste ak je dáko veľa vyťažená by som bývať nechcel. Stanica blízko domu je veľká výhoda ja ju mám 5min pešo.
Odpovedať
@laci232 záleží aká je to trať. Nebývam síce pri trati, tá je od nás asi 1km, no je to zmodernizovana trať kde chodia vlaky aj 160 a je to v pohode, pretože keď ide rýchlo, tak rýchlo prejde ale hlavne ide ticho. Ani nákladné vlaky nerobia taký bordel. Ak je to stará trať a modernizácia ju nečaká, tak to je horšie... Tiež je otázne aké vlaky a ako často tam chodia. Nákladné robia najväčší bordel.
Odpovedať
@laci232 Ak si doteraz nebyval takto blizko cesty/zeleznice, bude to pre teba dost rusive. Ako pisali ini, zvyknes si. Otazka je za ako dlho, rok, dva, desat? Aby si po roku trpko neolutoval... Byval som cca 6m od cesty, okna z obyvacky smerom na cestu. V lete, cumim vecer na telku, kazde auto co preslo mi prehlusilo zvuk z telky. Ak sa to deje 2x za minutu.... Mozno pre niekoho blbost, ale bolo to rusive. A nezvykol som si 😄 Preto teraz staviam na tichej ulici a este k tomu 11m od cesty a okna z obyvacky na opacnu stranu. Predtym som byval v meste hned pri hasicskej zbrojnici. Kazdy den o 7:00 skusali majaky na autach. Aj svetejne aj zvukove. Kedze som tam vyrastal, bol som zvyknuty. Ti co sa do bloku pristahovali mali s tym problem.
Odpovedať
My sme byvali v byte v Bratislave blizko elektrickovej trate, a prestahovali sme sa do domu,, mame 150m zeleznicnu trat, ale s vymenenymi kolajami, cize osobak presvisti, nakladny vlak je pocut viacej. Ale zvykol som si na to po chvilke, a teraz pocujem vlak, len ked sa o tom s niekym bavim.. Ovela vacsi ramus robili tie elektricky v Bratislave. Skorej by mi vadila ta hlavna cesta, a svietenie svetiel do okien po veceroch.
Odpovedať
Ja byvam v byte,pri hlavnej ceste kadial stale chodia kamiony,tam mam orientovanu kuchynu a obyvacku,spalnu mam na druhej strane..asi 500m mam zeleznicnu trat.byvam na 3tom poschodi teda pocut by to malo dost,je to v Sali a teda vsetky vlaky smer BA,NZ aj nakladne mi chodi denno denne okolo..a musim sa priznat ze som to registrovala mozno tyzden..naozaj som si nato tak zvykla ze uz to ani nepocujem...cize za mna uplna pododa,teraz staviame dom,tiez sme pri hlavnej ceste a ani trosku mi to nevadi nakolko je toto hlavna cesta z dediny do dediny nieje tak frekventovana ako v meste.cize ked mi to v meste nevadi tak tu uz duplom nebude.Ked pride k nam svokra a spi v obyvacke tak jej ten hluk vadi,nieje zvyknuta..ale po 3 dnoch uz to vôbec neregistruje a spi aj pri otvorenom okne..podla mna to je len o zvyku,a ak nemate spanok taky ze vas mucha zobudi,nebala by som sa toho.
Odpovedať
Ako tá hlavná nie je až taký problém, nakoľko je to dedinka. A jedine tá stanica, možno že bude hluk, ale jedna z pozitívnych veci že 600-700m budem mať autobusovú zastávku a vlakovú stanicu. Ohľadom roboty je to fajn pre mňa, boli situácie keď som musel cestovať každý týždeň vlakom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ťažko povedať, niekomu to nevadí, iný by tam nechcel bývať ani za nič. Bývanie je síce o nejakých tých kompromisoch, no mňa by tá vlaková stanica celkom odradila. No ak je to dom snov, možno vám to až tak vadiť nebude
Odpovedať
Článok sa načítava...
moji rodicia byvaju o 2 ulice dalej od vlakovej stanice a poviem ti, niekedy je to na mna moc. je to proste pocut, oni tam byvaju 30 rokov tak si zvykli,m no tiez to nebolo vzdy lahke a chcelo to fakt trocha sebazaprenia
Odpovedať
Maš prehlad o cestovnom poriadku či niečo nemeška a v lete aj cink cink na priecesti taka uspavanka. 🙂
Odpovedať
Ako dieta sa byval nedaleko zeleznicnej stanice, este aj v noci ma mykalo zo sna kolkokrat, nikdy viac by som tam byvat nechcel. Vtedy sice bolo tych vlakov viac ako teraz no aj tak je to zvuk ktory nie je prijemny hlavne ked vlak brzdi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?