Bosch vs makita

Zdravím majstri. Hľadal som, ale nenašiel. Tak idem po radu. Potrebujem kúpiť veľkú 230mm karbošku. Mám vyhliadnuté dve makity, jedna je 2000w za 109€, druhá je 2200w 129€ alebo jednu Bosch 119 € 2200w. Tá bosch ma dosť oslovila ale neviem sa rozhodnúť. Účel bude pílenie starého hrubého rozvodu kúrenia, obrubníky a zámková dlažba, poprípade starý betón narezať. Proste pri rekonštrukcii domu. Prosím ak má niekto reálne vyskúšané tieto stroje tak mi odporučte niečo. Ďakujem a pekný deň.
Odpovedať
Profilova fotka
Mam aj aj, Makita je konstrukcne lepsia. Ak chces to najlepsie Makita GA9060R, ak ti staci za100e 9050R je tvoja volba
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miso90:

Zdravím majstri. Hľadal som, ale nenašiel. Tak id…
@miso90 čert jak ďábel.. Ani s jednou nešliapneš do hov... Ja som vymenil štyri, čo mi tri zomreli. Dve z lidlu, jednu z bývalého Bamaxu Boli to lacáky. Menil som kus za kus, plus reklamácia a vrátenie peňazí. Všekto v rámci záruky.. A kúpil som daľší lacák, že ved zomie a vymením. Už dvanásty rok mám z Baumaxu, volá sa to Einhell. Nezničiteľný stroj. Je ťakžá jak fras, takmer dvojnásobná hmotnosť od pôvodných. Ked som s tým rezal drážku do prekladu nad hlavou, skoro som zomrel, čo som nevládal. Odrezala stovky metrov betonu, dlažby, obrubníkov železa a stále žije. Myslím, že je nezničiteľná. Možno ty budeš mať šťastie na prvý pokus.
Odpovedať
Ja aj chápem tie záručné ťahy, že kus za nový kus, ale potrebujem fakt niečo, že keď budem robiť aj v nedeľu tak nech nemusím potom riešit ďalšiu až postojí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

Mam aj aj, Makita je konstrukcne lepsia. Ak chces…
@mgx takže pod 2200w ani neísť. Videl som aj Narex dokonca až 2600w za podobnú cenu len toho sa bojím trocha. Už to asi nieje ten Narex čo voľakedy. Každopádne ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@miso90 na bezne veci ti to rozhodne staci, stary model som mal 20 rokov (este made in Japan), teraz je to romania ale slape OK. Musi sa drzat v otackach a pouzivat kvalitny kotuc. Nic viac-nic menej. Po sichte vysavacom opucovat... Vyhoda makity je, ze mas aj jednotlive diely, Boch meni len celky, mimozarucny servis sa nikdy neiplati (lacnejsie je kupit novy stroj). Baterkac mam Stihl. Servis makity trva dost dlho, ale moje stroje tam idu len velmi zriedka. Ale, vacsinu mam Hilti :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

Mam aj aj, Makita je konstrukcne lepsia. Ak chces…
@mgx V čom je konštrukčne lepšia? Môžeš byť konkrétnejší? @miso90 Myslím si to isté, že ani Narex, ani nič okolo, nie je to isté, aké bolo kedysi. Niekedy nikto, (napr. u Narex-u) neriešil kategóriu náradia "amatérske - farmárske - profi" (?)... bola len jedna farba a náradie bolo úplne to isté pre kutila v železiarstve na rohu ulice, ako to, s ktorým robili profesionáli 12 hod. denne. Dnes je všetko o biznise výrobcov... Vyše 30 rokov mám flexu NAREX (230mm, 1800 W). Obyčajná, modrá, ešte od toho "starého" Narexu. Stále šľape super bez akéhokoľvek servisu. Za ten čas popri nej skončili už iné značky... Ale k veci: Medzi Makitou a Boschom by som si ja vybral to, čo mi je lepšie do ruky. Okrem toho, mám modré profi Bosch a z pohľadu práce fungujú perfektne, nemôžem nič namietať.
Odpovedať
Myslim ze metabo ma jedny z kvalitnych uhlovych brusiek. Tak som aspon cital na US forach
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miso90:

Zdravím majstri. Hľadal som, ale nenašiel. Tak id…
@miso90 túto https://www.stavbaeu.sk/hikoki-hitach... nekope a rozbieha sa na paradu. Oproti Boške nebe a dudy. A tú bošku Som mal v ruke, má ju sused. Keď ma prestalo baviť požičiavať si ju tak som si kúpil Hitachi za 75 euro v akcii. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petersd je to na dlhu neplodnu diskusiu, vela porovnani najdes na youtube :). Ja uvediem len cisto obchodno-technicke hladisko, bosch uz davno nepredava jednotlive diely, predava celky, a to dost draho. Priklad, odide ti motor, lebo uhlik.... Novy motor Bosch 60e cez orig servis, cina 15e, uhlik tam nenarves (aj keby si ho mal, lebo non-servicable-part), novy stroj 71e. Budes opravovat? No jasne ze nie. Profik ma vyhodu, stroj pri dennom zatazeni skape za rok a vymenis, hobbik ma smolu, lebo po 5 rokoch pri razmesacnom pileni drievka si kupi novy alebo je spokojny, lebo mu vydrzi navzdy. Ale to by aj LIDL, ak by ho nepouzival. Nehejtujem Bosch, zacali setrit (uz davno) a Makita nesetri este tak, ale pride to :). Osobne razim myslienku, ze kazdy vyrobca ma urcity vyrobok top-of-class a zvysok je odpad. Napr. Metabo vrtacky su odpad (aspon teda priklepove). A ze to nie je pripad len jednej veci = priemyselny vysavac Bosch - motor a filter tvori 1 blok= cena 150e. Novy stroj 160e. TO musel vymysliet fakt idiot. Odkedy mam vysavac Makita, len vysavam, neriesim servis. Mame tu este 4 posledne skrutkovace Bosch, stale je 1 v servise a 3 pracuju. Vyrobca to zatial stale do 3 rokov vymeni a da nam novy kus, ako dlho ho to bude bavit netusiiim.... PS: napriklad velku pokosovku mam Bosch, nic lepsie nie je. A 3000e za pokosovku, co pili raz za mesiac nedam :)
Odpovedať
Mimo misu ale bacha na Lidl veľkú flexu. Odchádzajú tam spínače a prišiel som na to úplne jednoducho keď sa mi vypnutá rozbehla položená na zemi :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@petersd je to na dlhu neplodnu diskusiu, vela po…
@mgx Má to logiku, čo vravíš, nebudem oponovať,.... až tak veľa značiek zas oskúšané nemám. Inak v dávnejšej minulosti som každú robotu robil s veľkou brúskou 230 mm a všetky menšie sa mi zdali také, hmmm, "kutilské". Až raz na jednej robote bolo treba veľa "cifrovaného" brúsenia, tak som kúpil Profi Bosch 125 mm. https://www.pomocnik.sk/gws-1400-prof... Odvtedy už s priemerom 125 mm robím všetko a ani nepamätám, kedy som použil flexku 230 mm. Ku Bosch-ke som dokúpil 3 ks Parkside 125 mm 1200 W, v každej je iný kotúč,... to aby som nemusel pri robote meniť kotúče. Až budú tie Parkside odhádzať, budem ich postupne nahrádzať Bosch-ami, alebo niečim iným profi, ale aby to malo tenké telo a bez rúčky. Tá terajšia Bosch flexka je suprová, akurát je relatívne dosť hrubá na držanie v ruke. Makita, alebo neviem akú značku som videl, bola podobného (alebo ešte väčšieho) výkonu, no bola značne tenšia do ruky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@mgx Má to logiku, čo vravíš, nebudem oponovať,.…
@petersd lidlove 125mm smejdy mi odisli 2ks do par tyzdnov. Obe som mal na brusenie dlazby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
... ja mám 230nu makitu a teda dostala dobre do tela, či pri stavbe, plotoch a pod... a malú Metabo, aku mám tiež makitu.. ja si myslím, že tam veľa nenavymýšlame...sama nerobí ani jedna...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miso90:

Zdravím majstri. Hľadal som, ale nenašiel. Tak id…
@miso90 malú 125 mám Bosch. Veľkú 230 mám Bosch. Plná spokojnosť.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od miso90:

Zdravím majstri. Hľadal som, ale nenašiel. Tak id…
@miso90 za mňa Makita. Mám aj Bosch náradie, z Makity mám najväčšiu karbošku a 125mm. S Makitou sa mi robí oveľa lepšie. Kvalitovo budú plus-mínus rovnaké.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@mgx Má to logiku, čo vravíš, nebudem oponovať,.…
@petersd malá makita sedí viac do ruky ako bosch to ano. Len teraz riesim 230ku a tam sa mi zas lepsie drzi bosch aj vypinac mi viac pasuje. Asi pojdem do tej bosh 119€ 2200w
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miso90:

@petersd malá makita sedí viac do ruky ako bosch …
@miso90 úprimne používam makitu ale je to takmer rovnaké. Na makite občas zvláštne funguje postupný rozbeh... Mala Makita má príjemne tenké telo ktoré sa dobre drží ale už konečne to pochopil aj Bosch😉 otáčky má Bosch vyššie-makita vydrží menej. Ale to môže byť problém tipu prípadne daného modelu.
Odpovedať
hilti/milwaukee, na domace pohonkavanie staci parksajd... makita a bosch neni ani ani, pre domacich majstrov prlis drahe, pre profika smejdy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od profistavbari:

@miso90 úprimne používam makitu ale je to takmer …
@profistavbari vyssie otacky ma bosch = vacsie opotrebenie, ale makita vydrzi menej? to su mi zas novoty
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@profistavbari vyssie otacky ma bosch = vacsie op…
@kejsix som rád že si prečítal čo som napísal... Žiaľ pochopenie je už iná vec...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miso90:

Zdravím majstri. Hľadal som, ale nenašiel. Tak id…
@miso90 kludne ktoru kolvek, dolezity je aj tak podla mna poriadny turbo kotuc
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adidasko1:

@miso90 kludne ktoru kolvek, dolezity je aj tak p…
@adidasko1 za mňa je top wurth.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od profistavbari:

@kejsix som rád že si prečítal čo som napísal... …
@profistavbari Tak skus nepisat ako madar.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@petersd lidlove 125mm smejdy mi odisli 2ks do pa…
@rkorba Ja som kúpil Parkside 125-ku cca 9-10rokov.. Pred 6rokmi som prerábal jadro v byte a pílil u profil 5x4x5 cm a nevedel som dopíliť spodok u tak som dal dole ochr.kryt a namontoval som tam 180-ku kotúč a dorezával som cca 20rezov, keď som pílil posledné 2kusy flexa začala dymiť ako divá... Už som ju v duchu odpisoval a kupoval novú, ale dal som si pivo a nechal flexu oddýchnúť.Po hodine som ju zapol na "test"a flexa sa pekne rozbehla a ja som dopílil konečne zvyšné kusy U profilu.. Ver alebo nie, doteraz používam brúsku a nerobil som na nej nič len som ju dobre vyfúkal stlačeným vzduchom a "jazdí " ďalej...Na záhrade 2roky dozadu, dostala znovu zabrať, keď som prerábal záhr. domček.. Keď som ju kupoval prvé čo bolo tak som doplnil vazelínou prevody v hlave brúsky, lebo tam čo bolo tak ozaj možno za detskú lyžičku vazelíny...Čiže keby aj teraz "klikla" tak si svoje už odrobila..Za mňa veľmi dobrá a vydarená brúska a spokojnosť...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@profistavbari Tak skus nepisat ako madar.
@kejsix Píše človek ktorý napísal Milwaukee stačí na domáce pohonkavanie. Ja ti píšem vlastné skúsenosti nie tvoje agresívne a nemiestne príspevky. Ja píšem ako Maďar a ty sa spoliehať že o životnosti motora rozhodujú len otáčky motora... Kvalita lozisiek, prevodovky, odolnosť rotora... To všetko je nepodstatné však? Keď sa ti nepáčia moje komentare tak nereaguj😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od profistavbari:

@kejsix Píše človek ktorý napísal Milwaukee stačí…
@profistavbari Vidím, že umiestnenie čiarky v texte je neprekonateľný problém. Ukončíš výlev otázkou, ale nemám reagovať. Škoda času.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@rkorba Ja som kúpil Parkside 125-ku cca 9-10rok…
@technik007 Tiež mám jednu Parkside 125 cca 10 rokov a mám pocit, že je podstatne kvalitnejšia, než tie, čo sa predávajú v posledných obdobiach. Inak, u mňa náradie vôbec že nie je len akože v "amatérskom" domácom nasadení. Nazval by som že, poloprofi použitie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@profistavbari Vidím, že umiestnenie čiarky v tex…
@kejsix Presne tak,,,škoda času...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@technik007 Tiež mám jednu Parkside 125 cca 10 r…
@petersd V istom meste kamarát zobral Parkside vŕtačku do zn. servisu Bosch, kde chcel aby mu vymenili uhlíky.... Odkaz"" Také šmejdy neopravujeme"... Tak skončila u mňa a neďaleko môjho bydliska je špec.predajňa kde kúpim uhlíky od výmyslu sveta-keď nie je na sklade sada tak objednávka... Tak som zistil že uhlíky z Parkside sú identické s BOSCH.. Dal som tam s vystrelovacím systémom a vŕtačka ide doteraz...Ale servisák si nedal ani tú námahu pomôcť- vymeniť uhlíky-dostať nejaké € za opravu... Teraz mi napadlo, že aj ja sa budem musieť pozrieť na stav uhlíkov na mojej flexe...🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?