Odpoveď na príspevok od gadefox:
@minoo >Ked je proste nieco podozrive, tak si vy… @gadefox ake subjektivne pocity zase, ked je suma evidentne nizka, maju metody...: "Ako stanovuje SP hodnotu zásielky, ktorá má byť vyclená? SP nestanovuje hodnotu zásielky. Hodnotu tovaru v zásielke dokladuje príjemca zásielky, t. j. adresát. Ide o colnú hodnotu tovaru, ktorú tvorí hodnota zaplatená za tovar vrátane poplatku za dopravu (poštovné). Ak nie je možné túto hodnotu zistiť, alebo je uvedená cena na zásielke evidentne nízka, je určená skutočná hodnota zásielky colným orgánom v rámci colného konania, kedy prebieha stanovenie, či spochybnenie colnej hodnoty pri využití zákonom stanovených metód." Zdroj: https://www.posta.sk/sluzby/elektroni...Odpoveď na príspevok od minoo:
@gadefox ake subjektivne pocity zase, ked je suma… @minoo Keď som zisťoval informácie ohľadom ciel a poplatkov po príslušných úradoch dostal som sa až na colnicu - colný úrad pod ktorý patrím a ktorý by ma eventuálne potom riešil. Pánko v uniforme mi to povedal jasne, že všetko sa odvíja od toho čo a ako bude napísané vo faktúre. 😉Odpoveď na príspevok od gadefox:
Včera (piatok) som dostal z Alíka šokantný email,… @gadefox Nemáš inú možnosť, než čakať na adekvátny termín (nepremeškať ho) a ovoriť na Aliku spor.Odpoveď na príspevok od gadefox:
Včera (piatok) som dostal z Alíka šokantný email,… @gadefox A môžeš byť aj prekvapený, že Ti tovar bude teraz riadne doručený. Mne tiež občas prídu z Aliku nezmyselné hlášky, no tovary mi chodia normálne.Odpoveď na príspevok od gadefox:
Včera (piatok) som dostal z Alíka šokantný email,… @gadefox pockaj do zajtra, ja som si udajne tiez poziadala v piatok o dorucenie v nahradnom termine( sl posta), predpokladam ze kurier nestihal tak sa takto vynasielOdpoveď na príspevok od fillo_kiko:
Mne sa toto raz dialo týždeň, neviem odkiaľ bola … @fillo_kiko A kde kade-tade?... Peking, Šanghaj, Šen-čen, Kanton, Wu-chan, Viedeň, ... ???? 😁Odpoveď na príspevok od gadefox:
Dnes to našťastie prišlo, takže Slovak Parcel Ser… @gadefox No, vravel som Ti, že Ti to asi príde. Nemusíš volať do Šanghaja 😉Odpoveď na príspevok od petersd:
@gadefox Nemáš inú možnosť, než čakať na adekvátn… @petersd Čínska pošta menšie balíky dáva do jedného, čo je na jednej strane super (nemusím behať hore dole jednotlivo pre každý balíček), lenže ak sa stratí, musel by som otvoriť 5 sporov a max. je tuším 3 mesačne. Netuším, ako to v týchto prípadoch funguje.Odpoveď na príspevok od gadefox:
Dnes to našťastie prišlo, takže Slovak Parcel Ser… @gadefox Naco by si davali tu robotu navyse aj ked je to zadarmo. Vsak zakaznik si pocka 😅Odpoveď na príspevok od gadefox:
@petersd Čínska pošta menšie balíky dáva do jedné… @gadefox Ja som pred cca 2 týždňami objednal na Aliku nejaké riadiace STL súbory pre CNC. Takmer obratom mi do mailu poslali odkaz na cloud a stiahol som si ich. Za nejaký čas mi však začali zrazu chodiť štandardné notifikácie o zasielke: ... vyskladnená - odoslaná - na letisku - v cieľovej krajine - atď... A predvčerom mi kurier doniesol balíček, teda malý list v pukačke... no absolútne prázdny! Odosielateľ, ktorý je uvedený na liste je dočista iný, než firma, od ktorej som kupoval súbory. Nerozumiem tomu (a iba chcem tušiť, že o čo ide) 😉 Napísal som dotyčnej firme (ktorá mi to predala) správu. Odpovede prichádzajú veľmi rýchlo, ale podľa odpovedí vidím, že si navzájom zrejme dopisujem s AI. Stále nepoznám konkrétnu odpoveď. Požiadal som teda, nech zavolá živú asistentku, tak teraz čakám... 😁Odpoveď na príspevok od petersd:
@gadefox Ja som pred cca 2 týždňami objednal na A… @petersd ziva asistentka je asi z indie a hovno vybavi. osobna skusenost.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd ziva asistentka je asi z indie a hovno v… @rapidek Asi hej. Tá gumená asistentka zavolala živú, trochu som si s ňou popísal, ale melie dookola stále to iste - už som to vzdal. Napísala mi, že Aliexpres vyžaduje pri každom predaji, hoc aj virtuáneho tovaru, poslať aj klasickú poštu. Dal som jej ešte zopár otázok, ale máš pravdu, hovno vedela...Odpoveď na príspevok od petersd:
@fillo_kiko A kde kade-tade?... Peking, Šanghaj, … @petersd To až nie 😀 Prepravná spoločnosť, kuriér, infolinka...Odpoveď na príspevok od zacik:
V Bratislave v Avione je vyslovene obchod s čínsk… @zacik Keď je to 5 x drahšie oproti Aliku, tak voči Babe to bude drahšie aj min. 10 x .Odpoveď na príspevok od zacik:
V Bratislave v Avione je vyslovene obchod s čínsk… @zacik na Alík nedám dopustiť. Toto leto som tam nakúpil snáď 60 vecí (väčšina drobnosti), až mi banka zablokovala kartu, heh.. Zatiaľ všetko pokazené refundovali (klop klop). Cainaio šlape ako hodinky (vraj to vlastnia oni) - jediný problém je ten 1.5-2 mesačný slimák, ktorý skončí na Slovenskej pošte. Za cca 12 EUR tu nemáš šancu zložiť klon Hakko, 4.5 digits multimeter do zbierky za 23 Eur ap.. Na druhej strane, PVC krabičku som kupoval na 4. krát (vždy menšie rozmery).. ale refundovali a použijem niekde inde.Odpoveď na príspevok od petersd:
Má niekto reálne skúsenosti s obchodovaním na Ali… Viete niekto povedať, že asi akú maržu si pýta Aliexpress od predajcov, ktorí inzerujú/predávajú na jeho platforme ? Zaujíma ma, že asi o koľko je ten istý výrobok lacnejší, keby som ho teoreticky kúpil priamo od jeho výrobcu ? Oplatí sa to, výhody - nevýhody?Odpoveď na príspevok od petersd:
Viete niekto povedať, že asi akú maržu si pýta Al… @petersd predakca nebude mat snahu ti na priamo predat 1ks teda ak to nie je daco za xy tisic €. Marze nie su velke.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@petersd predakca nebude mat snahu ti na priamo p… @rkorba uvažujem o nákupe na Aliku za cca 2800 €/ks. Teraz som našiel podobný stroj priamo u iného výrobcu za 1300 €/ks. Premýšľam, že o čo bude lepší, alebo bezpečnejší nákom cez AE, oproti priamemu nákupu? DPH + cca 4 % clo je spolu cca 27 %, čo je stále o tisícku lepšie než na AE. Akurát neviem, ako to bude s dopravou, či grátis, či nejaké love ?Odpoveď na príspevok od petersd:
@rkorba uvažujem o nákupe na Aliku za cca 2800 €/… @petersd na nete je vela odrbov a ked nemas kurz colneho deklaranta na ne prides az pri plateni poplatkov! Ty potrebujes DDP shipping, kedy cena je konecna a vsetko za teba vybavi/zaplati predajca.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@petersd na nete je vela odrbov a ked nemas kurz … @rkorba DDP shipping pre čínskych predajcov je bežný aj v našom prostredí ?Odpoveď na príspevok od rkorba:
@petersd na nete je vela odrbov a ked nemas kurz … @rkorba nieje to az take zle s tymi poplatkami. ale je to riadne peklo vyplnit JCD - toto sa oplati pre podnikatela. ak si FO, tak mas pravdu, treba pozadovat Door to door shippingOdpoveď na príspevok od rkorba:
@petersd na nete je vela odrbov a ked nemas kurz … @rkorba @rapidek A keď kúpim tovar za ECW cenu od predajcu, z poza hraníc Únie, napr. z Číny,... pošlem mu svoju adresu dodania,... kde tovar skončí? Niekde v Slovenskom colnom sklade, alebo kde ???Odpoveď na príspevok od petersd:
@rkorba @rapidek A keď kúpim tovar za ECW cenu o… @petersd ECW nepoznam skusal som len CIP a DDP... Ked sa transpatentne nedohodnes s predavajucim, tak to kludne moze skoncit v Slovinsku v pristave! https://www.cosmosourcing.com/blog/in...