Odpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd @gadefox @starysomar chlapi poucte ma ak… @rapidek v apríli som kupoval srandu za stovku a prišlo mi to rovno domov. Veci na tvojich printscreenoch sú drahšie, tak to bude asi kvôli tomu (>150 Eur) a zrejme sa s tým nedá urobiť nič. Inak JCD bola dosť otravná vec, nezávidím ti vôbec..Odpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd @gadefox @starysomar chlapi poucte ma ak… @rapidek Čo viem, tak pomáha iba "komunkácia" s predajcom a jeho "ústretovosť". (vraj mnohí sú ústretoví),...... ktorý zasielku porozdeľuje na samostané časti, teda ak je to možné. Niektorí v rámci "ústretovosti" vedia oddelene faktúrovať. Jedna fa pre XYZ a druhá je odoslaná samostatne pre ABC. Osobnú skúsenosť s "ustretovosťou" ale nemám. Ja som taký poctivák 😉Odpoveď na príspevok od gadefox:
@rapidek v apríli som kupoval srandu za stovku a … @gadefox Nedavaj screenshot na vec za euro s dph, ved o tom rec nebola. Furt sa bavime o veciach nad 150eur, na tie ostatne serie biely tesak @starysomar mal som zato ze ked lajkujes tak s tym mas skusenosti.Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Čo viem, tak pomáha iba "komunkácia" s p… @petersd ustretovost cinana ti je na dve veci, mas pocit ze na colnom su nepricetni pracovnici? :DOdpoveď na príspevok od rapidek:
@gadefox Nedavaj screenshot na vec za euro s dph,… @rapidek písal si "tu ti posielam screenshot ako to funguje", tak som napísal moju skúsenosť, aby nevznikla fáma. Jediný rozdiel medzi nami je (zdá sa) iba cena za tovar, takže buď ti 1) dodávateľ vystaví fake faktúru s halierovými cenami ako to desaťročia robili Vietnamci alebo 2) tovar rozoberie a porozdeluje na viacej faktúr (zásielok).Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Nie za mesiac, ale celkovo toho roku som… @petersd vy tu riesite dojmologiu, ja ti davam realne data.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd ustretovost cinana ti je na dve veci, ma… @rapidek colníci boli príčetní aj v minulosti, len nemali zákonné páky na rôzne kúzelné triky (čarovné slovíčko "gift" ap).Odpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd vy tu riesite dojmologiu, ja ti davam re… @rapidek Čínské e-shopy mají nejčastěji DPH vyřešené pomocí tzv. režimu jednoho správního místa pro dovoz. To funguje tak, že tyto e-shopy platí DPH souhrnně za všechno zboží, které prodaly do EU. DPH je tedy již součástí ceny zboží, které si kupujete a vy proto nemusíte nic řešit. Zboží u kterého je již DPH v ceně poznáte podle označení „VAT included“ uvedeného pod cenou zboží. Další možností, kterou tyto e-shopy často využívají, je že si zřídí sklady přímo na území EU odkud zasílají zboží kupujícím v této oblasti. V tomto případě je DPH také zahrnuto přímo v ceně za vámi objednané zboží, a vy proto už nadále nic řešit nemusíte. (https://dostupnyadvokat.cz/blog/clo-d... )Odpoveď na príspevok od gadefox:
@rapidek písal si "tu ti posielam screenshot ako … @gadefox fake faktura ti nepomoze, lebo ta zasielka je hned oznacena na colne prejednanie, cize jej hodnota bude viac ako 150eur v pripade alikaOdpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Čínské e-shopy mají nejčastěji DPH vyřeš… @petersd co konkretne riesi tvoj posledny prispevok? Rozumies tomu co tam je napisane? precital si si cely clanok od toho advokata? EDIT len vypichnem z clanku: Clo na zboží z Číny se platí v případě, že zboží přesáhne hodnotu 150 euro bez nákladů na dopravu. Celní prohlášení je však nutné podat už v případě, že má zboží hodnotu více než 22 euro nebo pokud musíte uhradit DPH.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@gadefox fake faktura ti nepomoze, lebo ta zasiel… @rapidek Zas tu nehovor, že okrem oficiálnej faktúry, ktorá bude putovať s tovarom a je súčasťou konania, neexsituje súbežne iná možnosť ako poslať peniaze obchodníkovi do chiny. (?)Odpoveď na príspevok od rapidek:
@gadefox fake faktura ti nepomoze, lebo ta zasiel… @rapidek ak to zaplatíš kartou cez Alík, tak s tým nevybabreš.. Vietnamci to robili tak, že uhradili "oficiálnu" faktúru na Abidas tenisky so 4 pásikmi za 1 halier a colný úrad sa len prizeral. Colníci samozrejme vedeli, ktorá bije, len nemali páky. Možno sa niečo zmenilo, neviem..Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Zas tu nehovor, že okrem oficiálnej fakt… @petersd jasne, kup si napr. sustruh za 2500 u cinana mimo garanta-prostrednika /alik, alibaba/ posli mu peniaze ad-hoc a pekne cakaj co ti dojde.... ak ti nieco dojde. chces vydrbat s dobrym systemom, len aby si nevydrbal so sebou samym :DOdpoveď na príspevok od gadefox:
@rapidek ak to zaplatíš kartou cez Alík, tak s tý… @gadefox ked si chce niekto dobrovolne zavesit na krk k doterajsej byrokracii statu aj konflikt s colnou spravou tak kto som ja by som mu zabranil...Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Zas tu nehovor, že okrem oficiálnej fakt… @rapidek A keď pokomunikujem s obchodníkom mimo Aliku,.... a potom mu pošlem peniaze tiež mimo Aliku priamo na jeho účet, akým konaním prejdú moje peniaze ? (a máš pravdu, ja neviem, preto sa pýtam)Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek A keď pokomunikujem s obchodníkom mimo A… @petersd ja o..bavanie nerobim, mne vyhovuje tento system ked sa viem domoct reklamacie a vrateniu penazi, ci nejakej zlavy. kup a zaplat to tak aby si predstavujes a potom sa pochval, ako dopadol tvoj obchod.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd jasne, kup si napr. sustruh za 2500 u ci… @rapidek Ta z nás tu chceš robiť "kriminalníkov" a Ty nechceš vyhebať so systémom, keď sa pýtaš ako máš obísť clo, či DPH ? Mám Ti skopírovať, čo píšeš vyššie ??? 😉😁Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Ta z nás tu chceš robiť "kriminalníkov" … @petersd ano skopiruj a precitaj si co som pisal vyssie.. zjavne si to neprecital spravne, tak si daj repeteOdpoveď na príspevok od rapidek:
@gadefox ked si chce niekto dobrovolne zavesit na… @rapidek nechápem, čo teraz riešiš. Pýtal si sa otázku, odpovedal som (hypoteticky samozrejme, k ničomu ťa nenavádzam)..Odpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd ano skopiruj a precitaj si co som pisal … @rapidek Aaaaale neboj sa,.... ja nie som vyšetrovateľ, ani agent - provokater 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Aaaaale neboj sa,.... ja nie som vyšetro… @petersd robis zo mna kriminalnika lebo nevies porozumiet pisanemu textu, tak to sem skopirujem za teba "chlapi poucte ma ako to mam robit, aby som sa vyhol colnemu konaniu, nech zaplatim aliku sumu s DPH a tovar mi dojde priamo domov." kde v tom texte je kriminalny zaner? ja pisem ze chcem zaplatit DPH aliku a neriesit JCD. obchadzanie a ustretovost vietnamcov si riesil ty. @gadefox riesime to ze otazka znela na tovar v hodnote nad 150eur, nic viac nic menejOdpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd robis zo mna kriminalnika lebo nevies po… @rapidekÁno a na to som ti odpovedal..riesime to ze otazka znela na tovar v hodnote nad 150eur, nic viac nic menej
Odpoveď na príspevok od minoo:
Akoze od 23. 2. co tomu venujes cas by si na tu d… @minoo darmo to bude vysvetlovat ludom, ktory ta presviedcaju aka je realita, ale skusenosti s tym nemaju.Odpoveď na príspevok od minoo:
Akoze od 23. 2. co tomu venujes cas by si na tu d… @minooColný úrad sa neriadí subjektívnymi pocitmi, ale platným Colným zákonom - nemôže si len tak bezdôvodne vyrúbiť clo, lebo sa im to zdá podozrivé..Ked je proste nieco podozrive, tak si vyrubia
Odpoveď na príspevok od rapidek:
@minoo darmo to bude vysvetlovat ludom, ktory ta … @rapidek ty si neskutočne konfliktný človek. Najprv sa opýtaš otázku a potom sa pohoršuješ resp. povyšuješ a ešte nám (mne a Petrovi) podsúvaš, že tvrdíme niečo iné ako ty. Sila..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@rapidek ty si neskutočne konfliktný človek. Najp… @gadefox tvoj posledny screenshot hovori jasne ze si mimo