Nutnost vypracovania geometrickeho planu

Nie je mi jasne ako je to s nutnostou dat vypracovat geometricky plan v tychto dvoch pripadoch: 1) Dam si na urad ohlasenie drobnej stavby, ktoru mi urad povoli a bude to zahradny domcek o rozlohe 15 m2. Je povinnost na tuto drobnu stavbu dat vypracovat geometricky plan a dat tento zahradny domcek zaniest do katastra? 2) Dam si vynat z podneho fonu 5m2 z ornej pody na ostatnu plochu. Treba dat na to spravit geometricky plan a zaviest do katastra? Dakujem za odpoved.
Odpovedať
@mareqm Ak na to pôjdeš logicky, tak výsledok je jasný. V druhom prípade musíš dať vypracovať GP. V prvom prípade len vtedy, ak by stav. úrad trval na tom, aby si pozemok pod drobnou stavbou vyňal z pôdneho fondu.
Odpovedať
Dakujem velmi pekne za odpoved :)
Odpovedať
@mareqm drobné stavby nemusia byť vložené do evidencie KN aušak to nie je vylúčené, preto ak chcete dať zapísať DS do KN, tak GP je potrebné vypracovať. Pokiaľ viem, tak na plochu do 15 m2 nie je potrebná zmena druhu pozemku - rozh. o vyňatí z PPF, postačuje iba súhlas pozemkového odboru na užívanie na nepoľnohosp. účel, k žiadosti je potrebné doložiť situáciu so zakreslením DS pozrieť treba zákon http://www.zakonypreludi.sk/zz/2004-220 alebo sa opýtať priamo na prísl. pozemkovom a lesnom odbore
Odpovedať
@janetbla Ano, mate pravdu. Plochu do 15 m2 netreba vynimat rozhodnutim, staci stanovisko podneho fondu, kde sa plati par eur poplatok. Lenze tento urad podmienil platnost tohto vynatia zapisanim vynatia do katastra a pride mi ozaj divne aby robil niekto geometricky plan kvoli vynatiu do 15 m2, co znamena, ze ak niekto vyjme napr. 2 m2 pod nejaky pristresok, tak ma platit za geometrak 250 eur :) Uplne komicke mi pride, ked niekto vynima podu pod zabetonovanymi vinohradnickymi stlpikmi, ktore maju sluzit ako opora pre plot. To budu ziadat zakreslit do geometraku kazdy stlpik o podoryse 10x10 cm, pretoze sa to vynima rovnakym suhlasom podneho fondu :)) Suhlas na pouzivanie polnohosp. podu ne nepolnohosp. ucel sa dava iba na rok a treba to potom za kazdym predlzovat, co nie je moc riesenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?