Kde overujú kópie geometrického plánu?

Chceme dať vklad na záložne právo banky a potrebujeme okrem originálu GP aj overenú kopiu GP. Dnes sme boli na mestskom urade a kopiu stavebného povolenia overili bez problémov, ale kopiu geometrickeho plánu neoveruju. POradíte kde to overuju, aké su za to poplatky? Ďakujem
Odpovedať
@sorca24 Overuju to na prislusnej sprave katastra. Poplatok 27e (4 kopie, pripadne dalsie 3 za 7e). Vid. http://katasternehnutelnosti.sk/2467-... (polozka 10 body h resp. j) Ale nejde o overenie kopie, ale o overenie geom. planu ako takeho :-)
Odpovedať
ďakujem, to viem o tých overeniach originálu, za to sme platili tých 27€, ale overuju aj fotokopie?
Odpovedať
@sorca24 notar, matrika mapy neoveruje.
Odpovedať
@sorca24 Ale ved na katastri Vam dali 4 kopie. To Vam nestaci? Ved na zapis staci 1. A do banky (dokonca ako citam v inej diskusii rovnakej ako Vasa :-) ) chodi s originalnymi dokumentami a tam si to pracovnik prefoti, original hned vrati a nemusim riesit ziadne verenia a pod.
Odpovedať
@radog Nám v banke povedali, že k zápisu potrebujeme 2 záložne zmluvy, 2 Návrhy na vklad, 1 overená farebná kopia stavebného povolenia, 1 originál geometrického plánu a 1 farebná overená kópia geometrického plánu, tak neviem či stačí len 1, už mám z toho guláš :-) a kataster nám zakaždým prerušil konanie, tak nechcem aby zas prerušili aj toto konanie, že niečo chýba.
Odpovedať
@sorca24 No mozem odcitovat mail co som dostal od pani z katastra (inak odporucam overit si to radsej tam ako v banke): ziadost o zapis stavby (najdes na nete alebo maju tlaciva piamo na katastri), pravoplatne stavebne povolenie (ok staci aj overena kopia -musi byt overena), geometricky plan (tu staci ten original - mate 4, na co Vam inak budu? :-) ), znalecky posudok - ano aj ten (jednu verziu) je potrebne dat na kataster - to vam v banke nepovedali? A pozor - su to 2 ukony (aspon u nas boli - dokonca som to podaval v rozlicnych miestnostiach): 1. Zapis rozostavanej stavby (to je zadarmo) 2. Vklad zalozneho prava v prospech banky (66e) - tu potrebujes tie zal. zmluvy a navrhy na vklad - pripravi to banka. No a TB to pripravuje (aspon v nasom pripade to tak bolo) pod jednym a teda su potrebne zasahy/zmeny (zoznam priloh sa zmeni ked nieco odovzdas v bode 1). No a v tej druhej casti nam tiez prerusili konanie a museli sme prist na kataster aj s predstavitelom banky a podpisat dodatok (pravnicke na katastri sa nepacila formulacia v zmluve).
Odpovedať
@radog ak od nich banka chce aj overenu kopiu,ziaden kataster to nezmeni.
Odpovedať
@atlaska Ziadost o zapis rozostavanej stavby sa podava na katastri, nie v banke. Takze dolezite (pre tento ukon) je to, co pozaduje kataster (resp. co mu uklada zakon/vyhlaska) Ako som pisal, v banke (rovnakej ako ma @sorca24 ) odo mna chceli original (hocijakeho dokumentu) k nahliadnutiu resp. si urobili oni kopie. Takze tipujem to skor na vec konkretneho pracovnika v banka, ako poziadavku banky ako takej....
Odpovedať
@radog hej, máte pravdu, banke som odovzdala originály, oni si to tam prefotili a vrátili mi to.....tak treba aj zápis rozostavanej stavby? no to mi nepovedali, ani o znaleckom,ale ten som vedela, že treba. Povedali mi, že zapis sa urobi automaticky ked dám vklad na zriadenie záložneho prava.....jáj, neznášam tieto papierovačky ]-(
Odpovedať
Ale je to zalozne pravo banky, lepsie mat vsetko co ziadaju,ako potom dokladat a zasa cakat.
Odpovedať
Ale jasne ,ak je volny original,neterba nic overovat.
Odpovedať
@sorca24 Ano, TB (resp. jej ustredie) si mysli, ze zapis rozostovanej stavby ide 'automaticky'. Mozno v minulosti (par mesiacov dozadu) to tak bolo. Ale nas uz priamo v pobocke 'varovali', ze kataster to zvykne robit tak ako pisem vyssie. T.j. ze najprv ide zapis roz. stavby a potom nasledne vklad tarchy. Tak to bolo aj v nasom pripade. Najlepsie je si to overit na prislusnej sprave katastra.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radog no v pondelok tam idem so všetkými papiermi čo mám k dispozícii ( znalecký posudok, záložne zmluvy, návrhy na vklad, overená kopia stavebneho povolenia, 1 originál geometrického plánu) a som zvedava čo mi bude chýbať :-|
Odpovedať
@sorca24 No skuste si pre istotu pripravit aj tu ziadost o zapis roz. stavby (u nas ju mali na katastri, ale jeden nikdy nevie) - http://katasternehnutelnosti.sk/253-z... A pre istotu zoberte vsetky kopie (resp originaly) goem. planu (co ak budu chciet 2? - uz si napamatam ci sme davali 1, alebo 2). Aj tak ho uz nebudete potrebovat. No a nezabudnite na kolky - na vklad 66e :-) Drzim palce.
Odpovedať
@radog kolky mám už kupene a mám prichystane 2 geometráky :-) asi pripravim aj tu žiadosť o zápis, ale prekopčim to do wordu či je potrebné to vytlačiť v tom formáte čo je na stránke? Ďakujem za rady :-)
Odpovedať
@sorca24 Word by mohol byt ok. U nas to mali pripravene, len som doplnal fakty... :-)
Odpovedať
@radog Tak dnes som bola na katastri a chceli odo mna : 2 záložne zmluvy, 2 návrhy na vklad ( z toho 1 mi vrátili opečiatkovaný pre banku), 1 znalecký posudok, 2 geometrické plány ( dala som originály), 1 stavebné povolenie ( dala som overenu kopiu), 1 výpis z registra trestov - banky, mala som pripravene 3 verzie aj žiadosti o zápis rozostavanej stavby, ale to nechceli, že je to spolu s vkladom záloženho práva. A po mojich skusenostiach s katastrom možem čakať 30 dni na prerušené konanie ]-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Prosím beriem vo VUB banke hupo a chcú od nás overený geometrický plán / ktorý máme cca 1 mesiac starý/ a aešte kde to vybavím a kako dlho sa na to čaká? ďakujem krásne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?