Koľko vás vyšla kolaudácia?

Koľko ste dokopy platili za vybavenie dokladov ku kolaudácií?Myslím tým poplatok k žiadosti o kolaudáciu,porealizačné zameranie stavby,energetický audit,revízie ....atď.
Odpovedať
1
2
6
@andrejkam , @majula28, @noemmie, matula33... dievcata a kolko vas to stalo... viem ze nervy ale co financne? inak zoznam co vsetko treba a dobu platnosti jednotlivych dokladov vam poskytli na stavebnom urade alebo ste stiahli niekde z netu...vopred vdaka za vsetky info ;-)
Odpovedať
@matula33
Odpovedať
ja som dostala zoznam potrebnych dokladov na stavebnom urade, poplatok za kolaudaciiu sa pohyboval od uvedenej vysky za vystavbu domu /v mojom pripade cca 16 eur/, ostatne si velmi nepamatam ale za energ. certifikat som dala tusim 130e, platila som este geometricky plan a to je tusim vsetko co sa tyka platenia
Odpovedať
Zoznam čo potrebujete vám dá stavebný úrad (budete to mať uvedené na tlačive žiadosti na kolaudáciu). Poplatok podľa odhadovanej ceny domu (my za 120000 projektových 33 euro), EC 200 EC, revízne správy plyn, elektro, komín, revízia septik (žumpa) by ste mali mať , zameranie dokončenej stavby ako kde (100-300).
Odpovedať
porealizačné zameranie domu 195 € , energet.certifikát 180 € ,revízia komína 35 € ,ostatné potrebné doklady som mala odložené, takže už len poplatok na stav.úrad .....myslím,že je to dosť vysoká suma :-|
Odpovedať
ano-zameranie stavby cca 200e, kominar 2 kominy 60e, poplatok SU u nas ako pise zamotek podla vysky ceny domu- aj suma sedi asi je to jednotne. energ.cert. u nas netreba.
Odpovedať
@atlaska ako to,že EC netreba?...v tomto štáte je to už postavené na hlavu :-| niekto musí a iný nie!!!....tak to ste aspoň ušetrili ;-)
Odpovedať
@ketinecka @andrejkam @atlaska @zamotek dakujem velmi pekne za info... este sa chcem spytat, robil niekto z vas upravy domu voci povodnemu projektu, myslim nejake zasadne, ak ano, museli ste si dat aj prekreslit projekt? my sme pristavili jednu garaz a urobili sme si aj velku terasu na poschodi.. a kto vam to robil, dodavatel projektu alebo nejaky iny architekt? a rozbor vody nepotreboval nikto z vas?
Odpovedať
@dedian my sme zasadne zmenili strechu. dodavatel nam okrem zaruky poskytol aj novu statiku, ktoru sme dolozili ku kolaudacii. my sme postupne zbierali vsetky dokumenty, lebo sme uz mali zistene, co bude treba, takze mnohe veci sme ziadali uz pri realizacii, napr. pri postaveni hrubej stavby aj zameranie a casto sme tieto sluzby uz mali v cene. takze pre nas ku kolaudicii bol len poplatok za ziadost o kolaudaciu. energeticky certifikat sme nedavali robit, predlozili sme to, co bolo povodne v projekte, aj ked vieme, ze realizaciou dodatocnych veci budeme na tom ovela lepsie.
Odpovedať
@andrejkam prosím Ťa a koľko si zobral stavebný úrad a pán čo Vám robil kolaudáciu-viem ,že je to rozne,ale aspoň,aby sme mali prehľad.Nás kolaudácia čaká tento rok .
Odpovedať
@bets , hej, my sme tiez zasasne menili strechu, podklady mame, tiez uz mame vela dokumentov pokope, len zial nemam este stale info z naseho stavebneho uradu... u nas je troska problem kedze pani je tam len raz do tyzdna a aj vtedy je nezastihnutelna :-|
Odpovedať
@bets a kto vam robil to zameranie v cene? papiere nam kazdy kto nieco realizoval daval hned po odovzdani prac-rozne certifikaty, vodar, kurenar,elektrikari, saunari.........dodatocne konkretne ku kolausacii som vybavovala uz len kominara a geodeta kedze zameraval aj plot,ktory bol v projekte a zaplatila na urade ten poplatok na matrike. Upravy si zakreslila pani cervenou do projektu pri kolaudacii-u nas zmena priecok.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andrejkam niektore SU maju rozum a nevyzaduju ho.
Odpovedať
@lenkacka neviem ti odpovedať,lebo čakáme na EC. :-| a až potom pôjdeme dať žiadosť keď budeme mať všetko na kôpke,hlavne porealizačné zameranie
Odpovedať
@atlaska odiaľ si?...mohla by som sa odvolať na Váš kraj ;-) veď 180 € by som mala ušetrené :-D
Odpovedať
@andrejkam , nas tiez caka porealizacne zameranie, a este kopec veci, ale tak ciel je stihnut to do konca aprila... tak snad to nebude problem...
Odpovedať
@dedian okrem porealizačného , EC a komína by ste mali mať všetky papiere doma,tie sa odovzdávajú pri realizácii ...prečo to chcete stihnúť do apríla?
Odpovedať
a mimo všetkých týchto dokumentov, certifikátov atď čo všetko musí byť v dome dokončené aby skolaudovali?
Odpovedať
potom uz mozem ist kazdu chvilu do porodnice.. takze chcem to mat za sebou co najskor... hej, vela veci mame:-)
Odpovedať
@andrejkam Blava, ale ak to vas SU vyzaduje nepomozes si, nas to ma v stanovach ze ho netreba, alebo mal,neviem ako teraz.
Odpovedať
@atlaska , ja som si asi mylne myslela ze to nariaduje zakon, v takom pripade by SU nemohol mat asi nic take... ci nie?
Odpovedať
@atlaska @dedian ...ak je to povinne od zakona tak by to malo platit pre cele Slovensko a nie len pre urcite kraje ....kazdopadne zistim ;-)
Odpovedať
@andrejkam som presvedčený že EC zo zákona byť musí. Asi sa to iba zle pochopilo. Ale popravde, EC nemusí byť reálne doložený ku konaniu kolaudácie ale podľa zákona musíte doložiť potvrdenie od certifikovaného spracovateľa EC, že ste s ním uzatvorili zmluvu o jeho vypracovaní. Aj tak ste ale po jeho obdržaní povinní EC na stavebnom úrade predložiť dodatočne. Spravidla sa dáva termín do 2 mesiacov.
Odpovedať
tak vam skopcim od elektriky co nam trebalo 1. Elektrické rozvody, spotrebiče a elektricky poháňané systémy: - Východisková správa o odbornej prehliadke a skúške elektrického zariadenia. - Správa o odbornej prehliadke a odbornej skúške bleskozvodu. 2. Iné zariadenia a systémy: - Klimatizácia, vzduchotechnika. - Bazén – revízia elektrických zariadení pre bazén. - Bazén – skúška vykurovacieho systému k bazénu. - Bazén – skúška tesnosti bazénu. - Vstupná brána, garážová brána - revízia elektrických zariadení, certifikáty. - Vírivá vaňa - revízia elektrických zariadení, certifikáty. - Materiálové atesty, zoznam certifikátov na použité výrobky a materiály na stavbe - Atest garážových dverí – protipožiarne dvere, samozatvárací systém. 3. Iné podmienky vyplývajúce zo SP o výruby stromov, sadové úpravy o oplotenie, oporné múry o terénne úpravy
Odpovedať
@atlaska kristova ľavá noha :-) Tak to ste mali na stavebnom alebo poctivcov ako remeň alebo vás chceli naschvál vyzvŕtať. Polovicu z toho čo si uviedla mali asi žiadať aj od nás :-( Našťastie už je to za nami.
Odpovedať
@zamotek to je az dalsia cast,ale k stromom som len napisala ze nebol vykonany vyrub vzrastlej zelene a k tym elektro zariadeniam nam kazdy dal certifikat do ruk akonahle namontovat spotrebic, ci branu, saunu, vzduchotechniku stacilo len okopirovat na kopirke zhodu s europskymi energ. normamy-vzadu na navode. Elektrikari nam dali komplet spravu. akurat ten EC som nepotrebovala. ziadne materialove atesty okrem protipozarnych dveri garaz-dom som nepotrebovala-aj tie boli komplet v taliancine :-D a niesu samozatvaracie, uz ma vidia ako s taskami s nakupom tlacim tazke samozatvaracie dvere-tudle. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@dedian najprv musíš ísť na spoločný obecný úrad pre tlačivo a tam ti povedia...neviem odkiaľ si a čo požadujú v tvojom meste možno v každom je to inak my sme museli mať (hned pridám aj cenu čo nás to stálo ): 1. revíznu správu na elektrinu (cca 30eur) 2.revízna správa na hromozvod (my sme mali v cene montáže ale inak berú cca 20eur) 3.revízna správa od kominára (50eur) 4.zameranie domu a pozemku geodetom (230 eur) 5. energetický certifikát (200eur) 6.tlaková skúška na vodovod a kanalizáciu (nám robil ten čo nám robil vodovod, takže zadarmo ) 7.revízna správa od plynu (cca 50eur) + 33 eur kolok na spoločnom obecnom úrade už to máme chvááálabohu zasebou :-p .... veľa šťastia do kolaudááácie :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@majula28 , dakujem pekne za info... zial u nas su na prislusnom urade len jeden den v tyzdni a na maily neodpovedaju, zastihnut prislusnu osobu v kancelarii vec nemozna... je to fakt na porazenie, ona ma na starosti dost velku oblast tak sa neustale niekam presuva... no v kazdom pripade je to pekna suma... my mame tiez kopec dokladov v cene, ale urcite budem musiet riesit energeticky certifikat, geodeta a zrejme aj vodu kedze mame studnu... no ale mame strasne vela zmien co sme robili takze bude treba asi aj prekreslit projekt... no ale hlavne je mat to za sebou... na ten den sa velmi tesim... a vam gratulujem... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dedian no tak to teda v TT sa mi ešte nestalo, žeby paničky :-D neboli v kancelárii ;-) ..... ale zase pri dokladoch musíš dávať pozor aj na dátum pretože niekto nám hovoril, že tie revízne správy nesmú byť staré niekoľko ( teraz neviem či 3 alebo 6 ????) mesiacov???? ale samozrejme záleží to na úrade :-| :-| :-|
Odpovedať
@dedian u nás bolo treba: všetky pôdorysy (celú jednu zložku stavebných plánov projektu), geometrický plán, revízia plynu (vnút. rozvod. a prípojka), voda - tlakové skúšky, kanalizácia - tesnostná skúška a doklad od obce, že súhlasí s napojením na kanalizáciu, elektrická revízia (prípojka, vnútorné rozvody), súhlas obce so zdrojom malého zdroja znečistenia (spaliny z krbu), skúška komína 2x, odpady (doklady o likvidácii odpadu alebo čestné prehlásenie o likvidácii samostatne, tj., že papier a drevo sme spálili, plasty odovzdali do miestneho triedeného odpadu ..... ) a energeticky certifikát. Platby - nenapíšem presne lebo máme odborníkov v rodine, čo nám dali potvrdenie zadarmo, ale energetický certifikát 230 EUR a geometrický plán 26,50 EUR v kolkoch. Denník sme mali, ale nevyžadoval sa a ani ho nepozerali.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?