Dobrý deň,
mám pár otázok ohľadne financovania domu. Pred dvomi rokmi sme dostali povolenie na rekonštrukciu starého domu, ten šiel k zemi a ako to býva postavili sme na "starých základoch" nový. Ak by sme chceli povolenie na nový dom, nedostali by sme ho pretože by sme nespĺňali odstup od druhého domu na pozemku.
Momentálne máme urobené základy, obvodové múry, strechu a okná na vlastné náklady. Chceli sme tak aj pokračovať a stavať to v podstate bez úveru no zmenila sa nám situácia a chceli by sme to čím skôr dokončiť. A tu nastáva problém. Ako to financovať cez hypotéku ak nemáme čo iné založiť? Domček je písaný na mamu - mohli by sme ho od nej kúpiť cez hypo alebo by sme ho dostali darom a financovať prerábku ďalej. Len je veľmi otázne či nám ho založia.
Čo by bolo dobré spraviť aby boli tie múry ktoré sú nové a mali byť pôvodné zlegalizované? Ako to obísť? Riešil niekto takú situáciu?
Prosím poradte :)
Dobrý deň, ak tomu správne rozumiem, tak máte vydané stavebné povolenie? Čo konkrétne máte v povolení uvedené? Najlepšie by bolo, keby som mohla vidieť dané stavebné povolenie a podľa toho by som premyslela, aké by boli možnosti na riešenie s bankou. Ak chcete, môžete mi jeho sken poslať na andrea.hochelova@insia.com