Chela by som si kúpiť parný čistič karcher SC1020, máte niekto skúsenosti? Alebo vie ho niekto porovnať s H2O mopom? vyčistí aj špáry? ďakujem za každý názor.
@sinqa75 ahoj, ano na obkladacky pouzivam rucnu hubicu s handrickou z frote + odsajem vodu
na sanitu -pouzivam rucnu hubicu +frtote navlek, a pri odpade este docistujem malou kefkou
baterie docistujem malou kefkou a dolestujem handrickou z mikrovlakna na kupelne
zrkadla som uz opisovala :D
kuchynu tiez :D
skus tu rucnu hubicu len daj pozor aby si nesuchala "nasucho"..najprv si to poumyvaj z tou frote handrickou a potom prebehni hubicou - lebo kamen ti ta hubica nevezme iba rozmaze..aj to mozu byt tie cmuhy, inak..ci netreba dlhsie umyvat na mieste aby zmizli kvapocky..skus..
ja som tu hubicu davala iba pri tom stahovani..cize na povrchu bol prach a ine srandy nie kamen, tak preto ten rozdiel..
@chrustik83 ahoj dakujem, hej hej mam aj hubicu na okna, vyskusam s tym, ze co to spravi, a ked to nepojde bez cmuh tak si kupim aj ten odsavac na vodu, pochopila som spravne ze ty s tym umyvas aj obklady v kupelni, teda ze umyjes rucnou hubicou a potom odsajes?
@sinqa75 na zrkadle nemam cmuhy ani na stole kuchynskom..
ked su zrkadla moc spinave tak prejdem s trubicou ako na obkladacky, potom vysavacom cmuhy nemam..
ak je zrkadlo alebo stol menej spinavy, dam roztok na umyvanie skiel od nich, a vysajem vysavacom.. tiez bez cmuh..
jedine kedy sa urobili cmuhy, bolo ze povrch kt.som vysavala bol uz takmer suchy.. :-| mohla som zacat odznova
vcera som sa pozerala na obkladacky, ja mam matny povrch obzerala som z viacerych uhlov, ale cmuhy som nenasla.,. co som nasla boli niekde bodky z vody, ktore asi dobre neumylo, ale boli vidiet iba pod urcitym uhlom.. nic strasne...
mas tu hubicu na okna? skus to na kusku obkladacky s tym..ja som to pouzila v kupelni ked sme sa nastahovali na celu kupelnu aby zisiel ten prvy prach a potom som dolestovala handrou.. skusim popozerat tu na fore, niekto mi to bud pisal do IP, alebo to bola taka diskusia.. ako to vyriesil
@baby mate niektora skusenost ako @sinqa75?
@chrustik83 no ja ten maly nemam, nevedela som ci budem potrebovat...ale asi ano, ano skusala na jednom mieste s bielou frote a inde s tou specialnou na kupelne a vysledok ten isty...a ked to odsajes tak nemas cmuhy? Ani na zrkadle?
@chrustik83 dakujem, no uz ho mam aj ja doma :) len mam taky problem ze som umyvala kachlicky v kupelni a ostali mi cmuhy, treba to este dolestovat handrickou?
@sinqa75 ahoj, mam aj nerez ale minimalne - pouzivam na to tu zltu handricku zo sady do kupelne s tymi mikrovlaknami..prejdem iba tou rucnou hubicou s handrickou z mikrovlakien (je velmi jemna 0 to mi odstrani necistotu, a vytriem do sucha .ostane vsetko bez cmuh..
vlastne ked tak uvazujem tak tuto kombinaciu pouzivam na prac.dosku, kuchynske skrinky, uchytky a celu zastenu 8-)
@chrustik83 ahoj mohla by som sa opytat ci mas v kuchyni nerez? Ak ano ako to umyvas? Mam si dokupit tie handricky na kuchynu? Na kupelnu mam objednane...dik
@chrustik83 ďakujem za odpoveď, inak tá pani ma problém s plesňou v kupelni, tak preto používa silnejší kaliber :-) ja som z tohto parneho čističa nadšená, mala som ho pożičaný od priateľky a zamilovala som sa do neho :-) tak so si ho kupila a upratovanie ma začalo baviť...mam sc1.020 a dokupila som si tú stierku na okna s odsavanim, handričky sa chystám našiť zo starých uterákov ale tu turbo kefu si veru dokúpim
@ineska123 8-) to je mile, s tou pani.. no ked budem mat strasnu spinu doma na obkladackach tak skusim i ja (ale pri pravidelnom upratovani neviem neviem..najma s karcherom 8-) )..ja osobne mam turbo kefu, je super naozaj -ja s nou cistim ten uzulinky priestor medzi vylevkou v dreze a tym sitkom..a ide to super a to mam biely drez :-D ) myslim ze parna rotacna tryska je to iste len v ruzovom. ako parna turbo kefa
je odporucana na tazsi kaliber spiny.. takze ci ti pojde para suvisle alebo ako rotujuci luc..je asi jedno..dolezity je tlak nie?
@chrustik83 dokúpila som si tie nástavce hlavne na mriežku od plynovej varnej dosky, hoci ma pani v špecializovanom obchode odhovárala, že na to je najlepšia silná chémia, potom ale priznala, že s tým čistí aj obkladačky a špáry...tak uvidím, cez víkend to otestujem :-) ešte sa chcem spýtať, čo mám dokúpiť, využijem viac tú parnú turbo kefu alebo parnú rotačnú trysku ?
@ineska123 ja osobne na ruru..obcas, a potom docistujem handrickou (ked necisitim pravidelnejsie )
na sanitu by som sa bala fakt je dost ostra, inde som ju zatial nevyuzila
@evica01 no my sa bavime o exterierovych. A tie ziaden zaves co sa hlavnej funkcie /slnko=teplo/ nenahradi.
Tie netreba kazdy tyzden utierat od prachu,kedze su vonku.
Exterierove drevene sme mali,mas pravdu nikdy viac.
@evica01 klassika hlinikove exterierove ci interierove?
zavesy ti neodrazia slnko, je to nieco uplne ine ako exter.hlin.zaluzie - co sa tyka tienenia neda sa to porovnat.
@atlaska klasika hliníkové žalúzie na plastových oknách. V dome to nechcem. Nechce sa mi umývať každú jednu.
Závesy sú ešte aj krásne. Dajú sa meniť podľa nálady :-) ;-) Ale aj žalúzie sú určite fajn. Doteraz mi boli dobré :-D
@atlaska Mám tak zaprášené žalúzie, nedajú sa dať dole a oprať. To je tá nevýhoda. Zišlo by sa ich podchvíľou každú jednu z každej strany umyť. A to sa mi fakt nechce. Veď to sú stovky lamiel.
Poznám výhody žalúzií, závesy sa mi zdajú lepšie a čistejšie.
@danka000 ahoj ja mam exterierove zaluzie, ked su zrolovane, tak hubicu nad okna musim opatrne pod ne vsunut aby som umyla okno, ale v pohode potom to ide jedna basen
@evica01 zavesy treba prat a zehlit,drzi sa v nich prach, urcite horsie ako zaluzie, navyse zaluzie viac ochrania pred teplom ako zavesy. mame strieborne a nevenujem im nijak zvlast pozornost. neumyvam ich. Raz sme ich vywapkovali za 3 roky.