Zatekanie cez terasu na poschodi do domu

Dobry den, uz niekolko mesiacov mam problem so zatekanim do obytnej izby cez strechu, ktoru tvori terasa veľkoformatovej dlazby doexterieru 60*120cm. Terasa ma velkost cca 6*3m a je mierne vyspadovana. povrch pod dlazbou bol samozrejme pred pokladkou dlazby natrety hydroizolaciou. lepidlo na lepenie dlazby bolo pouyite od BAumitu flex C1T a skarovacia hmota od knaufu. na terase sa po dazdoch tvori takato biela srien a teda hlavne na skarovacke.. dakujem vopred za vsetky nazory/napady..🤗
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od safiu2:

Dobry den, uz niekolko mesiacov mam problem so za…
@safiu2 osobne si myslím, že zlá šlárovačka.. Buď zle vyškárované, alebo nevhodný výber škárovacej hmoty. Ja pužívam dlažbu nemiesto strechy nad schodisko do pivnice, tiež na terase a daľšom schodisku, pod ktorým mám taký sklad na drevo a ani som nepoužil hydroizoláciu. Rovno dlažba nalepená na betone, vyškárovaná a ani slza nepretečie. Dlažbu mám gresovú.
Odpovedať

@safiu2 Zo škárovacej hmoty sa vyplavuje cement, preto tie biele fľaky. Deje sa to kvôli vzlínaniu vody spod dlažby, kde zatiekla cez rozpukanú škárovačku. Tá dostáva na frak najmä v horúcich dňoch, keď sa tmavšia dlažba teplom rozťahuje a škárovka to nezvláda. V zime dielo dokoná mráz. Riešenie: stará škárovka preč, vyškárovať niečím flexibilným (napr. polyuretán). Ale hydroizolácia asi tiež nebude dokonalá, keď cez ňu preteká...
Odpovedať

@safiu2 no, kedze zateka, je to poskodena hydroizolacia. Aku tam mate?.
Odpovedať

@safiu2 no, kedze zateka, je to poskodena hydroizolacia. Aku tam mate?.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klara321:

@safiu2 no, kedze zateka, je to poskodena hydroiz…
@klara321 akú, však poškodenú. Inak rovná strecha - 100 rokov nešťastia 😎
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@klara321 akú, však poškodenú. Inak rovná strecha…
@foox myslela som druh, su rozne a zo skusenosti viem, ze napr.Den Braven jednozlozkova natieratelna nie je vobec vhodna na taketo aplikacie. Vhodna je dvojzlozkova tekuta lepenka napr.
Odpovedať

@safiu2 no, kedze zateka, je to poskodena hydroiz…
@klara321 davali sme tam hydroizolaciu Den Braven.. take bielooranzove vedro
Odpovedať

@klara321 davali sme tam hydroizolaciu Den Brav…
@safiu2 tak je to jasne, to nie je dobra trvacna hydroizolacia. Budete to musieť celé prerobiť a dať poriadnu dvojzlozkovu hydroizolaciu..tekutu lepenku.
Odpovedať

@safiu2 a este moze byt problem aj v prechode dlazba ...oplechovanie. Tak ako to mate, sa to asi robit nema.
Odpovedať

@safiu2 a este moze byt problem aj v prechode dlazba ...oplechovanie. Tak ako to mate, sa to asi robit nema. Aj tam Vam to moze zatekat.
Odpovedať

@safiu2 a este moze byt problem aj v prechode dla…
@klara321 ano, mate pravdu, aj to je mozne, ze to oplechovanie tam robi problem.. nie je to vyspadovane... :(((
Odpovedať
Profilova fotka
@safiu2 - podla fotiek a popisu by som pri oprave zvolil nasledovny postup: 1) oplechovanie - takto to vyzerat nema. Pozrite si zopar produktovych videi, dolezity je detail prepojenia v horizontalnou hydroizolaciou 2) tekuta lepenka nie je vhodna pre pouzitie na tychto vysokoexponovanych miestach. 3) lepidlo C2TES1 alebo S2. Je lepsie pouzit systemovu skladbu (tzn. vsetko od jedneho vyrobcu, napr. Mapei, SIKA, PCI) a nie "kazdy pes ina ves". 4) ak mate priestor, je lepsie pouzit 2stupnovu izolaciu (tzn. spodok folia ala alkorplan/tatrafol, roznasaci poter a "poistna" hydroizolacia na baze cementu (napr. Mapei Mapelastic Turbo+Mape Seal pasky). dalsia moznost je napr. pouzitie systemoveho riesenia PCI, kuk video. terajsi stav sa bez vyburania opravit neda. Vymenit sparovacku problem nevyriesi. https://www.youtube.com/watch?v=l4mxb... Pouzite kval
Odpovedať

@safiu2 ešte by som porozmýšľal nad ipou a dlažbou na terčoch, ušetrili by ste si vybúranie dlažby a následné odbrúsenie lepidla, ktoré býva dosť prašné. Samozrejme to závisí od výškových pomerov a vašimi plánmi s terasou. / 2cm dlažba na terče bola nedávno v O. za 15€/m2.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?