Predlzena terasa na dvoch poschodiach

Ahojte kutilovia. Prosim Vas nenapada Vas ako by sa dala zrealizovat predlzena terasa o rozmeroch tak 3x3m na oboch podlaziach. Naozaj ani neviem kde zacat aspon nejake navrhy. Material je jedno ci drevo ale betonove stlpiky atd.1np je vo vyske 1,6m . 2np je vo vyske 4m od zeme. Kotvenie do betonovych balkonov tiez nie je problem. Je treba este nejake doplnujuce info?
Odpovedať
@mig12 Z čoho sú postavené tie balkóny a ako sú ukotvené k domu? Z čoho sú postavené múry dom? Fakt potrebujete široký balkón na poschodí? Nestačila by široká terasa na prízemí?
Odpovedať
Profilova fotka
@mig12 kovová konštrukcia by bola subtílnejšia, drevená rýchlejšie postavená. Projekt, povolenie objednávka, drevenú urobí každý tesár alebo stolár. pri rozmere 3x3m stačia pätky, štyri stľpiky a zavetrenie Zavetrenie a nosníky sa dajú riešiť aj zábradlím.
Odpovedať
Profilova fotka
@mig12 Aj ja by som to videl na nejakú oceľovú samonosnú konštrukciu na vlastnom základr akurát to bude dosť drahšie oproti drevu. Ešte jedna vec keď to postavíte zabudnite na nejaké denné svetlo v tých dolných izbách, pred ktorými to bude.
Odpovedať
@dom2 bmalkony su zhotovene z betonu previazaneho roxormi ako su zviazane netusim je to starsi prerobeny dom. Ano potrebujem obe terasi nakolko sa jedna o rd s dvoma bytovymi jednotkami. Janov napad zo zeleznou konstrukciou sa mi pozdava. Musim uz len zohnat nejake projektanta ktory vypocita sirku profilov a cele to staticky navrhne
Odpovedať
@martosko aha ozaj do prcic mate pravdu sakra
Odpovedať
Profilova fotka
@mig12 Možno by to išlo z boku tam kde je na fotke ten zvod prebúrať otvory z balkónov a konštrukciu postaviť s tej strany kde nie sú okná. Bude o vyzerať všeliak ale to aj tá zamýšľaná alternatíva a bude to poschodová terasa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?