Vyčistenie terasy od fasádnej omietky

Profilova fotka
Čaute, robil som nejaké práce okolo domu a nakvápal som na zámkovú dlažbu fasádnou omietkou (Weber R910, nejaká silikátová omietka). Prosím vás, čím by som to vedel umyť/vyčistiť? Taktiež mám zaschnutú montážnu polyuretánovú penu na rámoch okna. Čím to vyčistiť? Mám aj kúpený Soudal čistič zaschnutej PU peny, ale to sa tam bojím dať. Mám čierne drevené rámy a obávam sa, že to zoberie aj s farbou . Diky vopred za odpovede.
Odpovedať
na penu kupis odstranovac PUR peny hoc aj v OBI, s omietkou neporadim
Odpovedať
@tomas_buran Vyvapkovať, alebo ciroková kefa a voda. To by mohlo pomôcť.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@tomas_buran vymena zamkovej je asi najlacnejsie riesenie ak je to mala plocha.
Odpovedať
@tomas_buran PUR pena na ráme okna je dosť zlá vec. Úplne to neočistíš ničím, stále tam zostane fľak. Ja som čistil parapety týmto: https://praktis.sk/index.php/234/odst... , hrubú špinu to rozpustilo, ale stále tam zostal fľak. A tú zámkovú - to už nevyčístíš, nech je to cementová alebo silikónová omietka. Nahrubo áno, ale zbytok budeš vidieť, to sa vpilo do betónovej kocky.
Odpovedať
Profilova fotka
@profistavbari diky moc...pozrel som si cenu tej dlazby a je to fakt malo, takze pohodicka....diky 🙂 @chrobak7 hej podobny odstranovac uz mam, len som nenabral odvahu to na to dat. Akoze nie je to nejak mega vela zaspinene od nej, ale tak skusim niekde dat a uvidim co to spravi. Zamkovu teda vymenim. Je to par kociek a este k tomu budem terasu aj predlzovat, takze je asi vyriesene. Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
@tomas_buran Rámu ani parapetu odstraňovač neublíži, sú to odolné materiály. Nie je to tak agresívna chémia, ako napr. riedidlo C6000. To už rozpúšťa aj plasty.
Odpovedať
pokial kupis na tu penu priamo specialny cistic, tak sa ramu a parapetu nema co stat no samozrejme aj cistenie treba potom tak s mierou. s tou farbou, s tou ti vsak neporadim, tiez by bolo fajn sa asi na to priamo v nejakej predajni spytat
Odpovedať
otocit zamkovu?isto je z spodnesj strany rovnaka
Odpovedať
@obonka Parapetu možno nie, ale on píše, že má drevené okná. Čize povrch je lakovaný, alebo olejovaný. Ja by som bol opatrný, to nie je plast ani hliník.
Odpovedať
@stefan222 to myslite vazne?
Odpovedať
@stefan222 Konečne rozumná odpoveď.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@profistavbari nesom stavbar ale skusil by som to. prilepene to nie je. ci je to zle mat otocenu obojstrannu zamkovu kocku?
Odpovedať
@stefan222 obojstranna zamkova?
Odpovedať
carovne ze?
Odpovedať
@stefan222 to kde taku maju?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?