Zatienenie terasy - vyber vhodneho slnecnika

Hladam na terasu vacsi slnecnik, rozmer 300 x 300 cm, mozno aj o nieco viac ak taky bude v ponuke. Mal by byt dostatocne stabilny na vetre, tkanina by mala byt odolna voci vode, a mal by sa dat dobre naklapat. Nepotrebujem nutne super luxusnu kvalitu a znacku, ked bude vichrica, tak ho samozrejme zlozime. :-) Proste chcem dobry pomer kvality a ceny. Ceny za slnecniky v tejto velkosti sa pohybuju vo velmi sirokom intervale od cca 180 eur do cca 4000 eur, no nejak neviem vygooglit ako vybrat ten spravny. Prosim o rady, odporucania a postrehy od majitelov slnecnikov. Vopred vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@canama my sme kupili slnecnik v Bauhase, Ligurien s priemerom 350 cm. Zatial som s nim velmi spokojna, vo vetre je stabilny, da sa naklanat roznymi smermi (klopit do bokov, otocit okolo stojana, vyklopit viac do vysky a pod) podla toho, ako sa toci slnko. Ma pevnu a kvalitnu konstrukciu. Mame este jeden mensi slnecnik, no kvalitou sa s tymto neda porovnat.
Odpovedať
ja som tiez dlhsie patrala po trochu lepsom slnecniku, tie 69 eurove mi prisli fakt katastrofalne, velmi sa mi pacil v hornbachu 3m slnecnik za 530 EUR, pevna konstrukcia, kvalitna latka, len cena mi prisla trosku prehnana, taku zlatu strednu cestu sme nasli v mountfielde, slnecnik montreal s priemerom 3,5 m za 249 EUR, 4 farby, celkom pevna konstrukcia, latka sa da vyzliect a oprat. vydrzal aj silnejsie vetry, sme zatial spokojni.
Odpovedať
@canama pred 2-3 rokmi sme kúpili v Metre slnečník za 29 EUR, nejaká ich značka. Farba zatiaľ drží, má hliníkovú konštrukciu, priemer 350 cm, výška cca 280 cm, ovládanie kľukou. Naklápať sa nenaklápa, resp. ani nie je potreba keďže teraz keď je Slnko vysoko a robí dostatočný tieň, resp. dá sa to zregulovať výškou. Ak chcete tieniť terasu, tak na to slnečník nie je stavaný, na to sú iné systémy.
Odpovedať
@stastnyjim ano ja viem ze slnecnik nie je idealny, len ja potrebujem nieco co nemusim kotvit do fasady.
Odpovedať
Samonosnu pergolu s tienenim.
Odpovedať
@canama zabudol som dodať že to bolo bez stojana. Na ten náš odporúča výrobca najmenej 50 kg stojan. Slnečníky 3 x 3 m alebo priemer 3m nie sú drahé, to čo ich robí drahými sú stojany. Pozor na to. Tak v tom prípade sa musíte pozrieť skôr na slnečníky na komerčné použitie, aké sú dodávané napr. pre reštaurácie, hotely, aquaparky, atď. A za takú cenu už spravíte aj konštrukciu a na to slnečnú plachtu. A tie sa robia s nepremokavých materiálov, odrážajú UV žiarenie aj svetlo.
Odpovedať
@pomiuk firma co mi spravi peknu a kvalitnu pergolu si za to zoberie niekolko tisic a ta pergola mi tam bude zbytocne tienit v case kedy to nebude potrebne. dufam ze kvalitny slnecnik sa mi podari zohnat do 500 eur...ovela lahsie ho aj vycistim a mimo sezony uskladnim.
Odpovedať
@stastnyjim no my sme planovali povodne nejaku kovovu konstrukciu a plachty, ale to sa splhalo do nenormalnych cien, pokial sme hladali medzi firmami co maju s tym naozaj skusenosti. z dreva to nechceme, to sa nam vobec nehodi k architekture.
Odpovedať
Profilova fotka
@canama to bol presne nas pripad. Chceli sme hlinikovu pergolu s plachtou. Presne z toho isteho dovodu, aby to cez zimu netienilo a neobmedzovali pristup svetla do domu sa nam to zdala ako dobra alternativa. Uz sme boli rozhodnuty, ze pergolu vezmeme a v poslednej chvili sme si to rozmysleli a kupili slnecnik. Ako som pisala, zatial som velmi spokojna. Vyskusame a uvidime, ci budeme spokojni aj dlhodobo. Ak nie, pergolu mozme dat urobit aj neskor.
Odpovedať
Profilova fotka
@canama inak pozerala som katalog Bauhasu a nasla som tam nieco ako pergolu, ktora sa nemusi kotvit do fasady. Vola sa to pavilon Jakarta XXL, s rozmermi 4x3 m. A stoji 419 eur. Mozno aj to by mohla byt vhodna altrernativa. Len mozno by to bolo male. Skus si to hodit do googlu.
Odpovedať
@janka279 dakujem za tip, ano to by nam bolo trochu male, ale pozriem aspon ze aka firma to robi, mozno maju aj ine rozmery.
Odpovedať
@janka279 no uz som sa na to pozrela, vyzera to celkom dobre, ale ktory blb to navrhol na vysku 2,3 m?? my mame okna 2,4 m, skusim skocit do Bauhausu ci sa to neda na vysku nejako upravit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janka279 este som sa chcela spytat, aku mas farbu tkaniny na tom slnecniku? da sa to dobre cistit, alebo mam radsej zabudnut na svetle farby a kupit nejaky stredne sedy, kde nebude vidiet po case usadeniny prachu?
Odpovedať
@canama ale ta pergola moze mat aj posuvnu markizu. Tak urxcite to nebude za 500.
Odpovedať
a nechces nieco taketo?
Odpovedať
Profilova fotka
@canama my mame sivu farbu slnecnika, aby pasovala k fasade. Kupivali sme hovlen tento rok, tak zatial je to v pohode. Myslim si, ze stredne sedy je taka ta zlata, stredna cesta. Na svetlom je vidiet necistoty a tmavy casom vybledne od slnka.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?