Terasa z wpc dosiek či trávnik

Ahojte, chcela by som sa s Vami poradiť. Máme maličký dvor 3x 5 m. Rozhodujeme sa či ponecháme zeleň a teda spravíme kobercový trávnik alebo spravíme terasu z wpc dosiek a prepojíme ju s už existujúcou terasou, viď.foto + vizualizácia. Z tejto existujúcej terasky sa ide aj do pivnice, preto ju potrebujeme trochu uvoľniť a sedenie premiestniť na plochu, ktorú teraz riešime. Chceme to len na relax, teda sedenie, príp. lehátka, gril, možno vírivka ( ešte sa rozhodujeme čo, nie všetko čo som vymenovala ), nie sadiť zeleninu. Max dookola do väčších kvetináčov nasadiť kvietky, bylinky. Ku ktorej možnosti by ste sa priklonili vy a prečo? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mať taký malý dvor, tak by som asi neriešila žiadnu záhradu a teda ani trávnik. Naozaj by som ho celý urobila ako veľkú terasu a prípadné oživenie v podobe zelene by som riešila formou veľkých kvetináčov aj s kvapkačmi. Len neviem, aké máte svetelné podmienky a či tie dosky nebudú veľmi horúce. Celé to potom aj s okolitým betónovým plotom bude v lete ako radiátor. Najlepšie by bolo asi drevo, ale to zasa nie je bezúdržbové. Alebo aj je, ak vám nevadí prirodzené starnutie tohto dreva do šedej farby.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam rad travu a zelen ale pri tak malom dvore by bola asi kosacka Najvatcsim zrutom priestoru..... to radsej terasu
Odpovedať
Plot budeme samozrejme riešiť tiež, pravdepodobne ho zakryjeme bambusovými panelmi.
Odpovedať
a to zas ja by som bola za zelen, ten dvor mate malicky, ked sa vyberu dobre kriky, aj by ten betonovy plot zakryli a aj to bude prijemne na pohlad.
Odpovedať
Profilova fotka
Dozaista by som išiel radšej do terasy, je to veľmi malý priestor na nejaký trávnik aby ste si ho užili se vším všudy. Radšej kvalitný drevoplast, ktorému nebude vadiť ani voda ani slnko a choď smelo do toho. Budete mať väčšiu terasu, čo bude na sedenie a užívanie si letných dní top 😉
Odpovedať
@kaya16 Pri tak malom pozemku nie je efektívny trávnik. Bol by tam problém s otocením sa pri kosení, trávnik by sa tak či tak musel oddeliť od terasy a ešte viac by sa to zmenšilo. Automatická závlaha je hlúposť, polievanie hadicou nerentabilné. V konečnom dôsledku, kde by ste mali uloženú kosačku? Napriek viacerým negatívam je možné s pozemkom krásne pracovať. Na tejto ploche je možné spraviť bylinkovú špirálovú záhradku (slimáka), okolo nej jahody. Následne zakrslé stromčeky: jablone, hrušky, broskyne, slivky, egreše, ríbezle. Mám ich doma, nie sú väčšie ako 10 ročné dieťa a úroda je z nich akurát za misku - na zahryznutie. K tomu vyvýšený záhon na zeleninku a máte hotovo. Medzi týmto všetkým stačí buď vyštrkovať (nie som zástanca) alebo spraviť prechodové miesta zo šľapakov a nízkej materinej dúšky (netreba kosiť).
Odpovedať
Pri tak malej ploche, by som asi travnik neriesila, aj keby to prinieslo do prostredia trocha zelene. Spravila by som to tak ,ako mate na tej druhej vizualizacii. Bude tto vyzerat pekne a bude to v ramci velkosti aj vyuzitelne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?