Terasa s 2cm dlažbou na terče - ako ukončiť ak je 10cm nad terénom

Prosím Vás o radu, plánovali sme osadiť betónové záhradné obrubníky, vysypat štrkové lôžko a na terče ukladať 2cm dlažbu. Nevieme ako ukončiť terasu (hrany a bočnú pohladovú stranu), ak nechceme vidieť tie betonové obrubníky. Prilepiť na obrubníky mamutom tie bočné kúsky dlažby? Alebo je lepšie riešenie ako na fotke ? Máte s tým skúsonosti ?
Odpovedať
Nevie nikto poradiť, prosím
Odpovedať
@jjanica Ja som to vyriešil takto: http://www.modrastrecha.sk/blog/chrob... A do štrkového lôžka chceš ukladať dlažbu na terče? To sa ti pohne, miestami sa ti to bude prepadávať. Tie terče sa zatlačia do štrku. Buď treba dávať dlažbu priamo na vyhladený štrk, alebo pod terče treba dať pevnú rovnú betónovú platňu. Aj na obrázku máš pod terčami betónovú plochu.
Odpovedať
Tie boky s tým nerezový držiakom sú super mame ich na trase a vyzerá to vyborne
Odpovedať
Tak budeme dávať dlažbu priamo do štrku, použijeme vyrovnávaci krížik. Pretože nechceme dávat do špár piesok, aby tam nerástol mach. Bude to tak podľa Vas v poriadku ? https://www.siko.sk/alliq-vyrovnavaci... Ako by ste vymysleli tie boky terasy, aby nebol vidieť obrubník ale iba dlažba?
Odpovedať
@jjanica Nerob si zbytočné ilúzie, že tam nebude rásť mach a burina. Po roku - dvoch ti do škár zafúka prach a na ňom začne rásť mach a zo špár začnú vyrastať buriny zo semiačok, ktoré tam dofúka vietor. Tie špáry bude treba tak 1, možno 2x do roka vyvapkovať. Ťažko ti je poradiť, keď neviem, aký je teraz stav tej terasy. Ak tam ešte nič nie je, tak jedným z riešení je urobiť boky terasy nie z obrubníka, ale priamo obrubník urobiť z tej dlažby. Teda - dokola urobiť výkop, vysypať makadamom, užabovať, na to do suchého betónu osadiť dlažbu - možno ju bude treba zrezať tak, aby výška bola cca 20 - 25 cm. Vrch zarovnať na výšku povrchu budúcej terasy. Betón nechať vytvrdnúť, vysypať stred makadamom, prípadne užabovať, a do kameňa ukladať potom dlažbu do výšky toho dlažbového obrubníka. Teda jednoducho - obrubník spraviť nie z betónu, ale z dlažby.
Odpovedať
Práve sme vo fáze že sa mali ísť osádzať obrubníky. Takže výborný nápad 👌 ďakujem za tip . . . Vidíš, toto nás nenapadlo.
Odpovedať
veru nenapisal si ako mate tu terasu.. ci je vyssie ako teren a pod... napr. tu su moznosti ukoncenia, ak je terasa vyssie. https://www.rako.cz/cs/rady-a-tipy/ja... alebo aj takto sa da...pripadne kukni aj predchadzajuce fotky https://www.modrastrecha.sk/blog/hoch... My sme davali 10 cm obrubniky, pretoze mame 2 terasy na ktore nadvazuju aj chodniky, povodne sme chceli dat len ocelovu pasovinu namiesto okrajov, ale islo tam vela makadamu a pri zabovani by sa pasovina mohla pohnut.. https://www.modrastrecha.sk/blog/kreo... https://www.modrastrecha.sk/blog/kreo... https://www.modrastrecha.sk/blog/kreo...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?