Akú dlažbu na terasu?

Poprosila by som Vás o radu- máme terasu z polovice zastrešenú a z polovice neprekrytú. Uvažujeme, čo by bolo najvhodnejšie ako dlažba, nechceme žiadnu zámkovú dlažbu, skôr nejakú terasovku alebo som uvažovala aj klasickú dlažbu, ktorou budú obložené schody, no trošku mám strach, aby sa na tom v zime nešmýkalo..
Odpovedať
1
2
7
Profilova fotka
v zime sa smika vsetko :-) aj protismykove dlazby a tie sa navyse mimo zimy horsie cistia... ale treba hlavne pozerat pri vybere ci je dlazba mrazuvzdorna! a najlepsie je ked pozries gresove... tie su najlepsie.
Odpovedať
ja som uvažovala aj o dlažbe z vymývaného štrku/ to sa nám skutočne páči/- to sú také malé kamienočky v betóne, len neviem, ako sa to bude čistť- jednak sa to asi ťažko zametá a ešte ma upozorňovala známa, aby som si nedala takú dlažbu, na ktorej zostanú mastné fľaky - napríklad pri opekaní alebo grilovačke a potom to nebudem môcť umyť... ďakujem za tip - idem pozrieť ten gres..
Odpovedať
anaret, naši majú na terase dlažbu z vymývaného štrku. So zametaním nie je problém, oveľa horšie sa zametá zámková dlažba a ani mastné fľaky nezostávajú po grilovačke ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
anaret, tiez to riesime, od dlazby pomaly ustupujeme lebo je klzka, vymyvanu dlazbu sme tiez zamietli... ked si bosa nechodi sa po tom konfortne... drevo nam neodporucali ze sa v tom budu drzat zvieratka (misky...) takze teraz zvazujeme vinylovu textiliu resp vinylovu podlahu... je to ale dost drahe ale nemas ziadnu starost...pojdem v sobotu obzriet...
Odpovedať
a co tak tie terasove dosky? maju ich v baumaxe...aj to sa mi zda celkom ok
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiez za palubove-terasove dosky. teraz su ,,in,, ale aj tak sa mi uz davno pacili- ja som ich videla na jednom kupalisku, kde sa premava kopec ludi, a naozaj vydrzia vela, nesmykaju sa - samozrejme ak na nich zamrzne lad, tak sa smyknes, ale to na vsetkom asi.
Odpovedať
skuseny odborníci tvrdia že dlažba značky RAKO
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriello len aby bola ta RAKO aj mrazuvzdorna :-) jedna rodinna znama kupila pred rokmi RAKo - deklarovanu ako mrazuvzdornu, a teraz ju reklamovala - po niekolkych rokoch jee vypukala - a od vyrobcu jej to uznali - mali chybnu vyrobnu linku - tak sa tam daco porobilo a nebola tech. dobra... takze RAKO ja osobne uz neodporucam ;-) a ty si si ju uz na terasu kupil - ci robis reklamu :-)
Odpovedať
jasne že robim reklamu. ale každý sa môže zariadiť ako chce. okrem toho odporučala mi to firma ktora nam stavia dom na kluč a je im uplne jedno aku dlažbu položia. stavju ročna cca 40-50 domov. takže je to skusenosť. mimochodom nehovorím o dlažbe spred xx rokov ale o sučasnom RAKu
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriello ja tiez o sucasnom RAKu - spred 3 rokov...
Odpovedať
@cerler tak to je ťažko sučasny, 3 roky predsa nie je sučasny
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gabriello Nechcem uraziť, ale pozdravte Tých " odborníkov ", ktorý Vám tvrdia že RAKO je dobrý výrobca. Totiž majú základný problém, a to, že nevedia dodržať kolorit glazúry, pokiaľ nieje vyrobená v tej istej sérii, čo znamená, že keby ste si chceli dokúpiť povedzme o dva- tri mesiace nejaký m2, tak máte smolu, pretože sa do odtieňu ani netrafíte, a to nehovorím o geometrických rozdieloch, často majú prepálený črep, čo ma za následok prehnutie. Keď to zhrniem, nezáleží na značke, ale na vizuálnom posúdení každého obklady, či dlažby, a v neposlednej rade aj na odborníkovi, ktorý bude realizovať samotnú montáž. Ps: nezabúdajte na hydro-izoláciu, pretože častým omylom je, keď si ľudia myslia, že obklad stačí, aby zabránil prestupu vlhkosti na exponovaných miestach.
Odpovedať
@art4you ahoj celkom sa mi paci ten kamenny koberec ake to je cenovo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ja tiež pozeram na ten kamenny koberec, žiadne špary....ma to tu niekto?
Odpovedať
pieskovec, mokry sa nesmyka, ale ak voda zamrzne jasne ze sa smyka.
Odpovedať
Profilova fotka
@anaret my máme takú dlažbu priamo pod grilom a zametá sa bez problémov a prípadné mastné fľaky sa určite dajú odstrániť vapkou.
Odpovedať
Profilova fotka
dnes máte na výbem množstvo dlažieb gresových protišmikových ktoré splnajú funkčnosť potišmiku.viem o jednej dlažbe ktorá je drsná ako šmirgel,vyraba sa v 3-4 farbách možnosť kombinovať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
mne sa paci www.condecor.cz
Odpovedať
aj mna zaujal ten kameny koberec ....pomozu mi recenzie..dakujem...
Odpovedať
www.condecor.cz
Odpovedať
@martinapinkasova aky kamenny koberec? mne sa paci aj www.condecor.cz
Odpovedať
dala som si na terasu kamenny koberec a maximalna spokojnost. Na slnku sa krasne ligoce, chodenie po nom naboso je tiez prijemne, voda sa na nom nedrzi, nesmyka sa, ani ked je mokry... a je vodopriepustny , mam drenazne trubky na odvod vody, ziaden problem, terasa je okamzite sucha. Zametam ho gumennou metlou (ma take hrubsi gumenny vlas), ziaden problem. Cenovo tiez prijatelne. Znami ho maju uz 7 rokov a stale vyzera rovnako... aj odtien si vies vybrat aky potrebujes. Susedia ho obdivuju :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My bohužial budeme musieť riešiť tiež terasu, ktorú sme si dali robiť u nemenovanej "super" firmy z Nitry. Dali sme si ju obložiť agátovým drevom, po roku sa nám začali spojiť rozpadávať a nechcite vedieť ako vyzerá terasa teraz. "Milý" pán z Nitry sa nám už dva roky vyhýba, dal nám záruku, bohužial sme vyhodili 5 litrov a po terase sa nedá ani chodiť ani sa na ňu pozerať. Teraz riešime čo tam dáme, nakoľko celá sa musí vymeniť. Chceli sme znovu drevo, nakoľko hneď pri terase máme jazero, a mólo, ale cenovo exotické drevo aj s prácou by náš vyšlo okolo 8 tisíc, čo je nehorázna suma. Takže rozmýšlame o dlažbe. Ja som našla túto firmu www.maag.sk, rpredávajú dlažbu v prevedení dreva, je aj mrazuvzdorná, aj protišmyklavá, vhodná do exteriéru. Na obrázkoch to vyzerá vynikajúco. Neviem vôbec ako sa pohybujú ceny za m2. Neviete náhodou niekto? Nemáte skúsenosť? Cez víkend sa chcem ísť pozrieť na predajňu. Dúfam, že nebudem nemilo prekvapená cenou :(((
Odpovedať
@zuzka4444 ahoj, ten kamenný koberec Ti robila firma, ču ste si sami?
Odpovedať
@bbtina Kamienky a chemiu som si kupila cez internet a polozili mi to ti, co mi robili stavebnu rekonstrukciu , aj ked to este nikdy predtym nerobili. Na internete je presny navod, polozi to aj laik...
Odpovedať
@zuzka4444 ďakujem veď aj ja to chcem tak poriesit,prosím ta a hodila by si mi do IP že akú zivica ste dávali, lebo teda to je ta najzákladnejšie a aj najdrahšia položka z toho všetkého :-)
Odpovedať
@bbtina to netusim, co to bolo za zivicu, pozrela som na internete, kto mal prave na kamenny koberec akciu a poslali mi vsetko spolu - aj kamienky, aj chemiu... Na 43 m2 terasy to vyslo pod 500 EUR.
Odpovedať
@zuzka4444 no tak aj mne to tak vychádza, uz som našla tiež potrebujem 40m2 a vychádza to na 430eury
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?