Prístrešok na auto - Potrebujem súhlas všetkých susedov?

Dobrý deň, poprosím o radu, info. Kolaudoval som RD a betónové oplotenie pozemku pred 2 rokmi. Na projekte som mal malé 2 prístrešky /120 x 80cm/. Čas ukázal, že potrebujem na komfortné byvanie 2 plnohodnotné prístrešky / 18 a 22m2, výška 3m/. Podľa priloženého plánu budem potrebovať na ohlásenie 2 drobných stavieb súhlasy všetkých susedov? Tiež už mám zabetónované patky a osadil som aj 3 nosné piliere. Príde mi stavebný úrad skontrolovať skutkový stav pozemku pred začatím drobnej stavby, alebo len po dokončení drobnej stavby. Prístrešky budú opreté o dom. Sused č.1, kde prístrešok sa bude opierať o môj betónový plot s tým nemá problém. Prístrešky budú mať rýny na dažďovú vodu. Ďakujem za rady.
Odpovedať
Je to len ohlaska, ktora sa podava na stavebny urad, nepotrebujes ziadny suhlas od nikoho, susedia ziadne oznamenie nedostanu. Ani stavebny urad ta nedojde skontrolovat. Ja som takto staval garaz pod 25m2.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wanttoknow:

Dobrý deň, poprosím o radu, info…
@wanttoknow ZIADNY suhlas susedov nepotrebujes. Na nic, ani na stavebne povolenie. Sused je ucastnikom konania a ma pravo vediet, co sa bude diat v susedstve, ale naozaj ziadny sused nema tu pravomoc, aby niekomu nieco zakazoval/prikazoval, pokial je dodrzany stavebny zakon. Ved logicky, to by kazdy druhy mohol povedat, ze necche mat vedla seba dom a tak to zakazuje, no to kde by sme dosli touto logikou? Takze miesto dumania nad susedmi, daj ohlasku drobnej stavby na stavebny urad. Ak suhlas susedov vyzaduje SU (aj take som uz zazila), tak sa treba opytat, na zaklade akeho zakona to vyzaduju (ziadny taky neexistuje)..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kkristian:

Je to len ohlaska, ktora sa podava na stavebny ur…
@kkristian , paráda. A staval si garáž pred koľkými rokmi? Aby sa medzčasom nezmenila legislatíva.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od akvi:

@wanttoknow ZIADNY suhlas susedov nepotrebujes. N…
@akvi , OK, len ale pre istotu sa spýtam: Drobná stavba bude mať tiež "kvázi" stavebné konanie, alebo ju SÚ len zaeviduje?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wanttoknow:

@akvi , OK, len ale pre istotu sa spýtam: Drobná …
@wanttoknow drobnu stavbu ohlasis, dodas vsetky lajstra, ktore urad pozaduje, vacsinou im staci nacrtok, kde stavba bude a ake bude mat rozmery, odstupy od hranic susediacich pozemkov atd.. SU nema dovod meditovat a proste ti to schvali bez dalsich cavikov. Ved zbehni k vam na SU, oni ti najlepsie povedia, co treba. Ak si v dedine, tak to moze dopadnut tak, ze sa na teba budu pozerat, ci si kompletny, ze sa vobec s takym niecim zaoberas 😂😂 (stalo sa mi). Lebo vacsina spoluobcanov sa nepyta, ked si ide spravit pristresok, zrobia a hotovo..
Odpovedať
https://www.nehnutelnosti.sk/drobna-s...
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.modrastrecha.sk/magazine/...
Odpovedať
Ešte jedna vec. Kolega si pristaval terasu 6m x 3m k domu k stene do obývačky s francúskym oknom a bol nútený riešiť to cez stavebné povolenie pretože úradníčka na SÚ mu povedala, že táto terasa keďže je spojená s domom už nieje drobnou stavbou ale prístavbou - a na prístavbu už treba stavebné povolenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Ešte jedna vec. Kolega si pristaval terasu 6m x 3…
@toky1 aha, tak treba asi povedať, reps. nakresliť, že prístrešky sa síce budú dotýkať domu, ale oko samostojace, alebo?
Odpovedať
Terasa/prístrešok bol pevne spojený s domom, napr. vrcholový hranol. Keď nie je pevné spojenie, tak je to drobná stavba.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

Terasa/prístrešok bol pevne spojený s domom, napr…
@roman_x ,teda nemôže byť pevné spojenie medzi domom a prístreškom? Ale už keď je 1 cm medzi prístreškom a domom, tak je to drobné stavba. Dobre vedieť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?