Pokládka dlažby v altánku/na terase

Dobrý deň. Chcel by som Vás poprosiť o názor. Mám tu majstra ktorého každý na okolí chváli, starší pán, robil mi v celom dome dlažbu a kachličky. Dobra robota. Teraz som ho zavolal aby mi spravil terasu kde už bol betón a obrubníky nechane vyššie. Keďže povedal ze obrubníky nezrezeme nižšie keďže terén vedľa by bol možno časom vyššie ako podlaha tak nechal výšku obrubníkov a rozhodol ze na betón nalepí 5cm XPS a ze na to dá dlažbu do spádu po okrajoch aby keď tam na prší tak aby to stieklo. Chcel lepidlo Ceresit CM16 ktoré stojí 15.80€. Kúpil som ho a začal lepiť dlažbu, šiel od obrubníku cca 0,8-1cm lepidla išlo pod dlažbu a ako išiel vyššie aby bol spád tak niekde cca v strede som zistil ze už dáva skoro 3cm lepidla. Tak som mu hovoril ze sa z toho CM16 nedoplatim. A asi ani není dobrý nápad dávať tak na hrubo. Tak ci nie je iné riešenie. Tak povedal ze mam kúpiť 1cm XPS a nalepí to na 5cm. Kúpil som to, nalepil ale na niektorých miestach sa to odlepuje keďže je to hladký povrch. A aj tak ide cca 2.5cm cm16(+dlažba ma hrúbku 0.8cm) hore kde už je v rovine. Opýtal som sa ci to je tak ok a povedal ze kde to drží slabšie odreze a dá pod to ešte lepidlo a ze sa nemám báť keďže je tu spád tak tam sa voda nedostane ne zamrzne to atď. Opýtal som sa CHATGPT a povedal ze to takto nie je dobre. Majster povedal ze sa nemám báť a berie za to zodpovednost. Tak otázka je ci mam veriť umelej inteligencii alebo majstrovi? Takže pýtam aj Vás o názor. Prikladam fotky kde je ešte na začiatku iba 5cmXPS aby ste videli koľko sa položilo a potom aj fotky kde už je aj 1cm xps. Ďakujem vopred.
Odpovedať
Ked ti to o 5 rokov odpadne, tak dobré slovo majstra ktorý už možno ani tam nebude bývať ti bude k....
Odpovedať
Styrodur pod dlažbu nie je dobrý nápad. On sa len tvári, že je pevný a tlakuodolný. Nie je... Styrodur preč a dobetónovať. A hneď do spádu...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom. @chinatech komu mal pomôcť tento koment? Keď takto budú ľudia komunikovať, vôbec by som sa nedivil, keby sa trend s komunikáciou AI zvyšoval. Prečo by som mal chcieť komunikovať s ľudmi čo ma iba hejtujú a vôbec, neprídu do diskusie pomôcť ale iba rypnuť si? Prosím, držme si slušnosť a úroveň. Niekedy je mlčať zlato
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od webster11:

Dobrý deň. Chcel by som Vás poprosiť o názor. Mám…
@webster11 mimo všetkého čo by sa nemalo robiť tak cm16 je do max. 10mm hrúbky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?