Kolko kameniva 16-32

Terasa bude 4 x 2m. Chcem objednat kamen 16-32, poradte kolko kg by to mohlo byt. Hrubka pre kamen prisposobim, asi tych 10cm by mohlo byt?
Odpovedať
Terasa bude betónová, alebo dlažba, alebo...?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Terasa bude betónová, alebo dlažba, alebo...?
@dedo758 bude dlazba hrubky 2cm. Beton nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lucan21:

Terasa bude 4 x 2m. Chcem objednat kamen 16-32, …
@lucan21 to je asi matematika zakladnej skoly: 4x2x0,1 (ak chces teda davat 10cm)= 0,8m3 x cca 1600kg = 1280kg. Ale 10cm pod dladbu 2cm stacit asi nebude... co je pod buducim kamenom?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stefanby:

@lucan21 to je asi matematika zakladnej skoly: 4x…
@stefanby je tam hlina. Kolko cm kamena teda potrebujem?
Odpovedať

@stefanby je tam hlina. Kolko cm kamena teda pot…
@lucan21 ornicu stiahni a dal by som 15cm 0/32 a na to brizolit tak 2-3cm na zrovnanie... tych 15cm treba uhutnit
Odpovedať
Profilova fotka
a dlažba bude sadať....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

a dlažba bude sadať....
@jan45 bude sadat? No beton tam nechcem.
Odpovedať

@jan45 bude sadat? No beton tam nechcem.
@lucan21 Neboj, nič nebude sadať, ak poriadne poskáčeš so žabou. Najprv samotnú zeminu a potom vrstvu kameňov. Keď dobre zhutníš, tak Ti nesadne, aj keby si dlažbu položil rovno na hlinu bez kameňov, samozrejme s pieskovým vyrovnávajúcim podsypom, aby sa lepšie dlažba vyrovnávala do roviny. Na Tvojich 10 cm Ti je treba necelých 1,5 t kameňa. Ak ale už ideš robiť poctivo (čo kvitujem), tak daj hrubšiu vrstvu kameňa - aspoň 15-20 cm, t.j. 2,2 - 3 t. Pri všetkej úcte, ak sa pýtaš na také triviálne otázky, nerob to sám, ale radšej zavolaj ku sebe odborníka. 😉😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@lucan21 Neboj, nič nebude sadať, ak poriadne pos…
@petersd mozno pre niekoho co to uz robil je to blbost taketo otazky. Ja sa radsej pytam, 3 x preverim a potom urobim. Zvladol som tak vela veci, a zatial vsetko ok.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial tam budes iba chodit tak do 15cm sa vlezes aj s dlazbou. Uzabuj hlinu daj geotextiliu na to vrstvu polovicnu zase zaba a na to druhu a zasa zaba. Zhutni tak aby si bol o 1 cm nizsie ako hrubka dlazby a dosyp 4..8mm lamanym kamenom a nepohne sa ani kusok. Ked to vynasobis dvoma tak takto som robil pod dodavku a drzi uz d4ty rok. Geotextiliu mi poradil kamos co robi zamkove a funguje to ako fajn roznasacia vrstva aby sa jednotlive kamene nezatlacali do hliny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Pokial tam budes iba chodit tak do 15cm sa vlezes…
@wolodymyr tak povedz, podla seba kolko kg kamena 16-32, potom kolko 4-8. A kolko podsypku pod dlazbu.
Odpovedať
Profilova fotka

@wolodymyr tak povedz, podla seba kolko kg kamena…
@lucan21 prepanajana a to ti je na co aj tak ti to nekupujes kila ale na objem.... platis za vahu. Suter nikdy nieje suchy😂😂😂
Odpovedať

@lucan21 prepanajana a to ti je na co aj tak ti t…
@wolodymyr Ta Ty si odkiaľ prišiel ? Všetky štrky, piesky, kamene sa kupujú na váhu. Iba my si to potom preratávame na objemy, že asi koľko nám z toho vyjde.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@wolodymyr Ta Ty si odkiaľ prišiel ? Všetky štrk…
@petersd ok takze si doma vypocitas ze potrebujes kilaa a tak kupujes ano?? Ja objednak kubik co potrebujem oni ho zvazia a predaju na vahi ako som uz pisal ale zjavne moc rychlo citas. Nevadi
Odpovedať

@lucan21 prepanajana a to ti je na co aj tak ti t…
@wolodymyr Akoze nekupujes na vahu? Sak ide do lomu prazdna tatra - zvazia, ide von plna - zvazia, platis tony.
Odpovedať

@petersd ok takze si doma vypocitas ze potrebujes…
@wolodymyr To, ze si oni tvoj kubik prerataju x1,6 neznamena, ze ti ho najprv odlitruju...
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@wolodymyr To, ze si oni tvoj kubik prerataju x1,…
@kejsix pointa bola, že to netreba prerátavať, ale oni to spravia za neho. Stačí objednať podľa objemu a platí za váhu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@kejsix pointa bola, že to netreba prerátavať, al…
@marsdm vdaka ...snad niekto pochopi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?