Hrúbka skla

Dobrý deň. Riešim zastrešenie terasy. Avšak sa neviem rozhodnúť, či dať plny polykarbonat alebo sklo. Ak sklo, tak aká je minimálna hrúbka? Ide o prestresenie 6.6x2.5m. Dakujem
Odpovedať
Minimálna hrúbka by bola fajn taká aby to sklo malo dostatočnú nosnosť na všetko s čím treba rátať. Niesom statik ale isto to súvisí s konštrukciou strechy, snehom, vetrom atď. Chcem povedať, že z tebou udaných informácií - strecha zo skla s rozmerom 6.6x2,5m- je málo na radu o hrúbke toho skla.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ronnan78:

Dobrý deň. Riešim zastrešenie terasy. Avšak sa ne…
@ronnan78 Určite dajte sklo, nie polykarbonát. Musí byť kalené a hrúbka záleží na tom, ako ďaleko sú od seba podpery, asi to nebude chytené len po obvode, či?Výrobca takých skiel bude určite vedieť poradiť. Kalené sklo je odolnejšie ako polykarbonát, padlo mi raz na také sklo z dvoch metrov kladivo a nič, ani škrabanec.
Odpovedať
My mame na pergole bezpecnostne lepene sklo hrubky 1,2 cm, je pochodzne. Velkost terasy mame 5,4 x 4,2, podpery su cca kazdeho pol metra. Skla su dost tazke, neviem ci mate drevenu alebo hlinikovu pergolu, ale treba zvazit jej nosnost.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Minimálna hrúbka by bola fajn taká aby to sklo ma…
@toky1 robím to celé z BSH hranolov a lat. Priečne majú /60x120/ rozpon 66 cm. Niesom statik, tak snáď to bude ok. Btw medzičasom som si dal naceniť to sklo, a vyšlo to o 300€ lacnejšie ako polykarbonat. Ale asi aj váha bude iná... V prípade potreby to viem ešte upraviť. Ešte nemám všetok materiál doma. @roman_
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?