Gresova dlazba kladena na zamkovu, ma niekto skusenost ?

Mame rok polozenu zamkovu dlazbu na terase a som nestastna z nej kvoli udrzbe 😡. Flaky od kavy aj grilovania sa nedaju docistit 🤯. Preto chcem na nu skusit polozit gresovu dlazbu, mozte mi niekto poradit ? Dakujem.
Odpovedať
@orlica76 Akú gresovú? Teda akú hrúbku?
Odpovedať
@orlica76 snáď máš na mysli 2cm (tenšie isto nie) tak: 1. nie je problém ju uložiť na terasu 2. Ak by si ju položila na zamkovu, asi nebude úplne rovné. Zámkova dlažba má kraje riadne skosene, tam mala drobnosť nevadí. Gres je rektifikovany, to by bolo vidno. Vidím niekoľko možnosti. Vyhádzať zamkovu, dosypať štrk (kvôli rozdielnej hrúbke) a položiť gres do štrku. Alebo posypať zamkovu nejakým štrkom/pieskom a na to ten gres. (len to teda bude vyššie). Ale tú zamkovu by ste možno aj predali za pár eur... Škoda ju tam nechať. Každopádne klásť gres do štrku/piesku je celkom prplačka. Ja som to robil, výsledok je dobrý ale treba sa s tým pohrať. A ešte posledná možnosť, betónovú zámkovú riadne vyčistiť a použiť impregnáciu. Treba to robiť raz za niekoľko rokov (podľa výrobcu) ale malo by to fungovať. To vidím ako pomerne jednoduché riešenie. Ale jasné, že gres je gres... Ja som ho kvôli tomu dával.
Odpovedať
@chrobak7 60x30x0,8 z MM bolo by to mozne ?
Odpovedať
@orlica76 určite nie. Jedine vyhádzať zamkovu, urobiť betónovú dosku a na to dlažbu lepiť. Ale z mm 0.8cm na terasu by som asi aj tak nedával. Skúste impregnáciu.
Odpovedať
@igor256 no chcem to poriesit najrychlejsim a najlacnejsim variantom. Nemam chut tu dlazbu vyberat je to 40m2 😫. Potrebujem naozaj lahko osetrovatelnu dlazbu, ktora nebude draha 🙈. Myslela som, ze by mohla povodna posluzit miesto betonoveho podkladu pod dlazbu, ci ? Nemam skusenost, tak preto si pytam radu 🤗.
Odpovedať
@igor256 sme ju niekolko krat cistili pripravkami na olejove skvrny, riadne vyvapkovali a nic 😡. Ja nebudem otrokom terasy 😭, radsej ju budem castejsie vytierat mopom. Keby som vedela, co nas caka, nikdy ju nedam !
Odpovedať
Profilova fotka
@orlica76 vybrať zámkovu a do frakcie 4-8mm uložiť 2cm gress...
Odpovedať
@orlica76 Nie, nie je to možné. 8 mm gresová dlažba sa lepí stavebným lepidlom na betónový podklad. Na zámkovú dlažbu ju nemôžeš nalepiť. Ani položiť do makadamového lôžka. Najlacnejšie riešenie je kúpiť gresovú dlažbu 2 cm hrubú. Na zámkovú dlažbu dať 2-3 cm makadamu frakcie 0,8-1,6 mm, zarovať a tú dlažbu položiť na to. Nebude to mať ale dlhú živnostnosť - po 2-3 rokoch ti dlažba bude "tancovať", t.j. jednotlivé kusy sa pohnú, budú v rôznej výške, špáry nebudú rovné a pod. Najkvalitnejšie riešenie je ako napísali hore - vybrať zámkovú, betónovú deku a na to nalepiť dlažbu.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem za radu ✌🏽.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?