Treba zabovat zamkovu dlazbu?

Profilova fotka
Ahojte, idem riesit zamkovu dlazbu na terase, ktora bude len pochodzna. skladba je taka, ze: - 32/63 - riadne hutnena vibracnou platnou - 8-16 - p[odkladova vrstva pod zamkovou dlazbou zamkova dlazba zamkova dlazba bude priamo na 8-16 otazka je, ze ci treba uzabovat zamkovu dlazbu, ak ju dam na frakciu 8-16 a pribuchnem gumenym kladivom do roviny... nasledne kremicity piesok na skary. alebo dam zamkovu o cca 1cm vyssie uzabujem to? v podstate rozmyslam, ze by som nezaboval chodnik popri dome (sirka tak 50-60cm. a na velku plochu terasy 4x8m by som pouzil zabu. Okraj terasy su DT a tam je zamkova nalepena. Takze aby som zabou neurval bocne lepene tehly... vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Nežabovali sme.
Odpovedať
Tak chodniky okolo domu sme nezabovali,ale velku plochu vedla domu cca 100m som sa veru vyhrala zo zabou,sme si ju pozicali z pozicovne a uz som s nou behala po zamkovej,celkom to bola zabava.
Odpovedať
@dorwin ja mám nejakú časť žabovanú a nejakú nežabovanú.. Nedá sa to porovnať, žaba vyrovná všetky kocky do absolútnej roviny. Ručne to tak presne nikdy neutlčieš. Je to potom o tom, či to stačí, alebo nie. Frakcia 8-16 pod dlažbu mi príde príliš veľká, môže ti na nej neužabovaná dlažba tancovať. Ale ak píšeš, že máš do roviny užabovaný makadam, tak snád to máš dostatočne rovné.
Odpovedať
@dorwin podla mna na frakciu 8/16 ukladat dlazbu je chyba... a mysliet si, ze to este aj dobuchas na takej frakcii do roviny gumenych kladivom je naivne.
Odpovedať
@dorwin ukladá sa do 4-8(ostré hrany) cca 4cm a vyššie o 1cm a potom ľahká žehlička 40-60kg s gumeným pásom. Pekné sa to zrovná a zapadne
Odpovedať
@zicher nekleslo to moc pod obrubniky? ja to mam iba kusok nad...
Odpovedať
@igor256 kleslo po pár rokoch pod nadzemným bazénom cca 2cm.. čo je dosť. Tam nebola dlažba žabovaná. Budem to rozoberať a dosýpať. Potom dožabujem. Tam, kde bola žabovaná, si drží pôvodnú výšku.. Tam je to pekne rovné. Odporúčam frakciu 4-8mm cca 3-5cm na zmiešanú frakciu, nadsadiť asi 1-2cm. A poriadne užabovať.
Odpovedať
@zicher ja mám na 4/8 len som myslel, že či to pri žabovaní sadlo?
Odpovedať
@igor256 mne hej, ja som mal pod tým všetkým trativod, potom zhutňovanú zeminu, dver vrstvy makadamu.. Už neviem koľko presne, ale viem, že sadlo minimálne centimeter aj niečo..
Odpovedať
Profilova fotka
@jumt @gashtaan tak dam 4/8 pod dlazbu. Tu mam z blizkeho lomu za 16Eur/tonu. To si doveziem aj sam na privese. Predsa to len bude jemnejsie a lahsie sa to zrovna. 👍
Odpovedať
akurát včera nám dorobili zámkovú dlažbu na terase , ktorá je tiež len pochôdzna a žabovali. Takže za mňa - áno , treba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?