Odpoveď na príspevok od ev1504:
Ahojte, mám terasu zaizolovanu foliou klasika, sp… @ev1504 systém Troba od Schutler má viac variant. Napr. pri veľkoplošnej netreba robiť AL konstrukciu ale stelz sa dá použiť aj do stredu. Tak isto majú aj terče, podložky. Systém pre štrkové lôžko, poter, drenazny poter... Poprípade celom fajn je quadrofixing majú od 10-17 mm nastaviteľný. Skôr by som šiel na fixi ako nivelacne tie od 10° to sa s časti dá doladiť PU tmelom poprípade použiť rektifikačnu podložku tie sú rovné aj spádove. Tlmiace podložky majú tiež ale dá sa vyrobiť.Odpoveď na príspevok od dan8181:
@ev1504 systém Troba od Schutler má viac variant.… @dan8181 ak som dobre videla su to skor folie a podobne, drenazne systemy, ja premyslam krytina, ze ci dlazba, ci plast.Odpoveď na príspevok od ev1504:
@dan8181 ak som dobre videla su to skor folie a p… @ev1504 Nie celkom sme sa pochopili. Pod Schutler Troba je zjednoteno niekoľko spôsobov pokládky. Napísali ste, že iba dlažba na terče je možna. Systém Troba umožňuje pokládky na štrk, drenazny poter, voľnú pokládku. Tým pádom rieši rôzne problémy a situácie. Ak napr. nie je dostatočná únosnosť podkladu (v prípade terčou sa myslí bodové zaťaženie alebo nevystužena fólia - ja nepoznám skladbu) tak sa použije systém s fóliou pre plošnú drenaž. Teda skladba pod terče by mala byť spadovy klin eps a následne napr. Kingspan Therma ( je to jeden z príkladov podkladu). Tak isto je možné použiť stelz pri veľkoplošných dlazbach ktoré potrebujú podporu aj s strede ( neviem o aký veľký formát máte záujem). Poprípade sú tam aj klasické terče level, ale tie sú drahšie preto som písal aj o alternatívne od quadrofixing. Tam sú 2 systémy cenovo prístupné aj sa relatívne dobre s nimi pracuje a to na podkladový rošt drevo AL https://quadrofixing.sk/rektifikacne-... . Alebo systém pod dlažby , ktorý majú asi jediný nastaviteľný (teda nepostrehol so u ostatných) od 10-17mm + samozrejme rozkladacie podložky. https://quadrofixing.sk/rektifikacne-...Odpoveď na príspevok od dan8181:
@ev1504 Nie celkom sme sa pochopili. Pod Schutler… @dan8181 aha ano uz rozumiem, ja som myslela, ze ste chcel poradit uz priamo nieco. Mne sa do tych tercov naozaj nechce.Odpoveď na príspevok od ev1504:
@dan8181 aha ano uz rozumiem, ja som myslela, ze … @ev1504 dlazba sa da na foliu aj lepit lepidlami na to urcenymi, ale ak vyska dovoli terce, je to zbytocna komplikacia. Co vlastne chces, preco sa ti do tercov nechce? 🤔Odpoveď na príspevok od ev1504:
@dan8181 aha ano uz rozumiem, ja som myslela, ze … @ev1504 preco nechcete terce, mate na to nejaky konkretny dovod?Odpoveď na príspevok od ev1504:
@dan8181 aha ano uz rozumiem, ja som myslela, ze … @ev1504 tak teraz absolútne nerozumiem. Citujem: ja premyslam krytina, ze ci dlazba, ci plast. Tak tie terče sú najlacnejšie ale nemusí byť na to usposobená Vaša terasa. Poslal som konkrétne 2 spôsoby montáže + systém s ďalšími 6 možnosťami. Ako chcete poradiť ale vlastne neviete čo chcete teda okrem dreva, imitácie dreva, pýtate sa na skúsenosti s nejakými dobrými terčami ale terče nechcete. Tak neviem.... Dajte tam dlažby z recyklovanej gumy alebo umelý trávnik. @gashtaan prosim pošlite technickú špecifikáciu - skladbu podlahy. Zatiaľ som o takom lepidle nepočul ani neviem, že by u nás bežne fólie mali doporučenu takúto montáž.Odpoveď na príspevok od dan8181:
@ev1504 tak teraz absolútne nerozumiem. Citujem:… @dan8181 to si najdi sam, hladaj polyuretanove ci polymerove lepidla. Trebars lepidla ULTRABOND PU alebo KERALASTIC od Mapei.Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@dan8181 to si najdi sam, hladaj polyuretanove ci… @gashtaan žiaden taký systém nie je.Odpoveď na príspevok od dan8181:
@ev1504 tak teraz absolútne nerozumiem. Citujem:… @dan8181 inak ten umely travnik je tiez riesenie to ma nenapadlo, viem, ze to je dobre riesenie a vyzera to honosnejsie ked je tam dlazba...