Nová dlažba na zámkovú dlažbu?

Zdravím. Chcem sa spýtať. Je možné nejako položiť novú dlažbu (2cm) na už položenú zámkovú dlažbu? Či je lepšie vyzbierať zámkovú dl. a vybetonovať? (exteriér, terasa) Prípadne poradte ak máte iné nápady 🙂
Odpovedať
@alfius81 Ako čisto technicky to možné je. Ale nevidím dôvod to robiť. Však vyhodíš starú dlažbu, podklad zarovnáš a položíš novú dlažbu. Alebo potrebuješ navýšiť povrch? Lebo keď tam dáš 2 cm dlažbu, tak pod to pôjde aspoň 2 cm podkladu - a to je navýšenie už 4 cm. Máš tam toľko miesta?
Odpovedať
@chrobak7 áno presne 4 cm by som potreboval, takto by mi to aj vyhovovalo, len či niekto má s tým skúsenosti. Totižto tá zámková dlažba nie je najrovnejšia.
Odpovedať
@alfius81 a nerozmýšľal si uložiť dlažbu na terče? Neviem nakoľko nerovná je tá zámková dlažba, ale možno by to šlo
Odpovedať
@zuzcek1988 @alfius81 Keď podklad nie je rovný, tak na terče to nie je dobré dávať. Síce sú aj nastavovateľné terče, ale vyrovnávať nimi nerovnosti je dosť prácne. Lepšie je dať to do tej podkladovej drvy (makadam frakcie 4-8 mm) - tým ľahko vyrovnáš nerovnosti.
Odpovedať
@chrobak7 jasne, uviedla som to ako ďalšiu možnosť, a aj preto píšem, že podľa toho aké je to nerovené, rovné
Odpovedať
Ďakujem za nápady. Bola by to škoda povyberať tie staré dlažby a potom to vyhadzovať. Radšej by som ich použil ako tvrdý základ a naozaj tam šupnúť 2cm 4-8 makadamu. 😎
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?