Čím obložiť schody z terasy do záhrady?

Poprosím o radu alebo inšpiráciu. Terasu máme zarovno s podlahou v dome a dobetónovali sme schody na úroveň terénu záhrady. Rovnaké schody máme aj z dvoch izieb. Na schody som plánoval nalepiť 1cm hrubú gresovú dlažbu. Takú istú akú máme na terase, nech sa tam nemiešajú rôzne dekory. Majstri obkladači prišli, obrúsili, dali adhézny mostík a hydroizloláciu a išli na obed. Keď sa vrátili, tak mi povedali že vlastne mi lepenú dlažbu na schody v exteriéry vôbec neodporúčajú. Že do pár rokov sa tam dostane vlhkosť, v zime to vymrzne a dlažba sa uvolní a začne praskať. V interiéry mi predtým urobili kus dobrej roboty, takže nie sú to žiadny fušeri a vlastne sa dobrovoľne pripravili o nemalý zárobok. Ako ďalej? Je lepená dlažba na nezastrešených schodoch v exteriéry naozaj taká problémová? Aká iná povrchová úprava by sa tam dala použiť? Oslovil som zatiaľ jednu firmu čo robí s mikrocementom, má s tým niekto skúsenosti? Nápad od majstrov bol použiť už spravené betónové stupňe len ako podstavu a do suchého betónu tam položiť také 15cm vysoké schodové bloky (prefabrikáty). Pod posledným stupňom by bolo treba dobetónovať lôžko, celé by sa to tým pádom vysunulo. Asi by to fungovalo, len sa mi to tam moc nehodí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dorny:

Poprosím o radu alebo inšpiráciu. Terasu máme zar…
@dorny, pred 8-mimi rokmi som si lepil dlažbu na exteriérové neprestrešené schodisko. Gresovú dlažbu.. Tú istú dlažbu používam na betonové striešky nad vstupmi do pivníc, namiesto plechu, alebo škridly. Gresovú dlažbu lepenú priamo na beton.. Vyspárovanú ceresit spárovačkou.. Žiadna obkladačka mi neodskočila, stále plní funkciu na schodoch a rovnako na dvoch strieškach, na ktoré pravidelne prší, zima-leto. Nerozumiem tomu, prečo ti to nechceli obložiť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dorny:

Poprosím o radu alebo inšpiráciu. Terasu máme zar…
@dorny nasi maju chodniky okolo domu aj prijazdovy od cesty dokonca aj parkovacie plochy pod autami s lepenou dlazbou uz 30+ rokov a nikdy nic neodpadlo. Navyse par rokov dozadu na tu staru dlazbu lepil otec novu a aj ta drzi uplne napohodu.
Odpovedať
taktiez lepena dlazba a je to uplne ok aj po rokoch. 🙂
Odpovedať
Ďakujem za zdielanie vašich skúseností. Takže ma asi majstri zbytočne vystrašili. Robia hlavne kúpeľne, tak predpokladám že s exteriérom nemajú až tak veľa skúseností. A čo si jeden z nich na vlastnom dome sám robil, tak akurát sa mu jeden schod uvoľnuje. Zrejme to nechcel riskovať u zákazníka. Viete mi ešte odporúčiť niekoho v okolí TT? Z iných diskusíí som zatiaľ našiel "obklady a dlažby Tomek" - napísal som mu a čakám na odpoveď. Zisťoval som si inak aj ten mikrocement. Mám tam ešte jedny bočné schody čo som nedával foto. Hrubý odhad všetky spolu bol 3500€ + navyše niečo za dorovnanie a dopravu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?