Ako urobit schody na terasu?

Zdravim, chceme robit schody na terasu ale len oproti HS portalu. Bocne nie. Nemate niekto foto podobnych schodov ako ste ich z bokov ukoncovali, aby to vyzeralo dobre, mame tam stlp a roh? Je potrebny zaklad na schody alebo im staci dobra vypln? Tiez, ci by ste ich roxormi prevrtali do deky alebo nie.
Odpovedať
Profilova fotka
takto https://www.modrastrecha.sk/blog/zips...
Odpovedať
Nase schody.
Odpovedať
My ich chceme po celej dlzke co je skoro 4.5 ak nie 5 m take sirsie, ked to budeme zvlast zalievat kazdy schod nebude sa to nejak oddelovat?
Odpovedať
Väčšina ľudí volí schody, ale napríklad náš sused ma mierny svah od terasy trávnikový. Možno by to stalo za zváženie, podľa mňa to je super, bosou nohou z terasky na travnik
Odpovedať
@zuzcek1988 tak toto je skvely napad, pre niekoho ovela praktickejsie ako schody a mozno to aj vyzera lepsie 🙂
Odpovedať
@bibiana177 záleží komu sa co páči. On ma po celej dlzke terasy briežok trávnatý, z jednej strany na šírku schody lemované skalkuou a z druhej strany na šírku skalku v ktorej je zakomponovany menší vodopad s jazierkom, nič veľké, skôr len vodný prvok v záhrade, ale to zblnkotanie a zeleň iba pridáva na pohode pri sedení na terase
Odpovedať
Profilova fotka
presne pre toto sme dávali drevenú terasu aj schody 😄 bosou nohou z terasy po drevených schodoch na trávnik 😄
Odpovedať
Profilova fotka
Napriklad tak mam ja
Odpovedať
Otázne je ako pôjde okolitý terén, predpokladám že sa tam bude niečo dosypat. Ja by som to videl na dve možnosti. 1. Vykopať základ, zabetónovať, zasahovať schody a vyliať betónom. Určite roxory zavrtat aj do deky a soklu aby to bolo previazané. 2. Zabetónovať nejaké palisády a spraviť schody zo zámkovej dlažby. Eventuálne by potom aj terasa mohla byť celá zo zámkovej dlažby.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od valeriapoe:

Nase schody.
@valeriapoe Dobrý deň, môžem sa opýtať vy ste tie schody napájali k domu? my máme presne tak isto HS portál a potrebujeme dorobiť schody. Lenže pod HS portálom máme styrodur a na tom nopovú fóliu. Takže neviem, že či ten styrodur vyrezať, aby som mohol DTčka napojiť na základy domu. Alebo to viem napojiť aj k styroduru. Vopred ďakujem za odpoveď.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mart1n99:

@valeriapoe Dobrý deň, môžem sa opýtať vy ste tie…
@mart1n99 Ahoj je mi to luto ale ja si uz nepamätam, ale my sme nedavali nopovu foliu ,len styrodur, ktory sme davali na zaklady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od valeriapoe:

@mart1n99 Ahoj je mi to luto ale ja si uz nepamät…
@valeriapoe Ahoj, to nič :) ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?