Ako riešiť nemožnosť vytvorenia terasy v staršom RD?

V tomto dome byvame rok a nemenila by som. Velmi by som ale tuzila po vychode z domu (napr francúzske okno) a po terase. Je to pravdepodobne nereálne, ale raz za cas ma to vzdy chytí, ze sa to snazim nejako vymyslieť. Tak mi napadlo, ze sa opýtam aj inde. Na východ tam už okno tak či tak je, predpokladám, že to by sa asi dalo prerobiť na francúzske, ale keďže to je dolu kopcom, asi by tam nastali problemy s vodou. zaujímalo by ma aj to, či by sa dal východ poriešiť v rohu steny na tej južnej strane, vedľa tých pivničných alebo cez ne - tam by som ho chcela mať najradšej, pretože by umožňoval pozerať do záhrady. Je tam potom problém zvonku - bolo by treba robiť asi terénne úpravy a zmeniť vchod do garáže, ktorý je teraz betónový. Otvorená som aj schodíkom, hoci aj dnu, v podstate akémukoľvek kreatívnemu riešeniu, ktoré mi dovolí pozerať na deti, ako sa vonku hrajú, kým varím, a mať čo najlepší výhľad - momentálne totiž nemôžem syna nechať vonku samého ani na sekundu, pretože naňho vôbec nevidím. Ja nejako neratam s tým, ze sa to da, takže ziadna tragédia :) ale ak by niekomu neico napadlo... Zatial jedine riešenie pre nas bolo zväčšenie toho. Pivnicneho okna v kuchyni o asi pol metra.
Odpovedať
urobit podjazd nad vstup do garaze, konstrukciu a spravit tam terasu... zvacsit to okno na poschodi... pripadne uz uplne, zmenit strechu tej "garaze" a spravit ju rovno a spravit terasu tam. tak ako tam mas okna, sa to moc neda, ale da sa s tym pohrat (mozno je to nerealne co som napisal, moc som nestudoval podorys)
Odpovedať
mne napadlo bud tak, ze dvere budu na tej strane, kde je teraz to normalne okno a par schodikov k terase, ktora by v mieste garaze bola zarovno so zemou a smerom k rohu by sa dvihala voci terenu.. Alebo urobit dvere na juh, tam si spravit jednu rovinu a smerom ku garazi urobit dalsiu rovinu a schody. My mame taketo dve roviny - jedna je pri vchode a potom dva schody a terasa pokracuje vyssie a ma vstup z obyvacky..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?