Ako ste riešeli prestrešenie terasy?

Má niekto maly presah strechy a zadovážil si takyto typ markízy? Aka tam vychadza cena? Ste spokojní s kvalitou a poskytuje tato markíza dostatočne dobru klimu a ochranu pred slnkom? Nebo mate lepsi typ ako vyresit tienenie ked presah strechy neni dostatočne hlboký? nieco co vyzera pekne a nerusi dom
Odpovedať
Profilova fotka
Konkrétne takýto typ markízy nie, ale velmi podobný (akurát bola ukotvená v drevených trámoch) som si dala naceniť jednej firme v Prahe a poslali cenu 175000Kč :-D bola tiež taká posuvná na el.ovládanie. Ale tento typ markízy som videla aj v Baumaxe a Bauhause a nie je to také drahé... Kamarát to tiež má, keď potrebuje tak to vysunie, ale je to len proti slnku. My sme chceli aj proti dažďu, tak sme si postavili sami pergolu a vyšla nás okolo 30 000kč ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Takéto som si dala naceniť o veľkosti 5mx4m
Odpovedať
@yvulienka ahoj jej ta vyzera dobre...to by sme si museli nasetrit :-) ...ale do buducnosti to moze byt dobra investicia. NO je to pálka teda to by som nepovedala.Ale moc pekné
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa ono ku podivu bola na tom najdrahšia tá drevená konštrukcia... A to som čakala, ze bude najdrahší motor. Ale tá látka je aj proti dažďu, co je super :-) je to krásne veru, ale my sme si povedali, ze účel splní aj iná pergola. Aj ked tu si to môžeš odtiahnut a opalovať sa :-) chceme aj bazén takže radšej peniazky vrazime tam ;-)
Odpovedať
@yvulienka ano my sme zatial vo faze projektu a riesime ci projetk upravit tak ze by bola murovana terasa. Avsak aby by mala byt cela murovana a dostatocne hlboka aspon 3 metre, tak by nam tienila do obyvacky, a hlavne by nam uberala z povolenej zastavanej plochy a museli by sme zmensit izby...takze asi nehame iba 150 cm presah strechy a ku tomu dame nejaku pergolu nasledne, nejaky moderny jednoduchy styl. A mozno ju nedame hned, lebo tiez by sme chceli bazen...takze len zistujem...ci sa da vyriesit zatienenie nejak inak efektivne i bez nutnosti murovaneho stropu. Moc ti dakujem za skusenosti a rady. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa vo vašom prípade by som sa asi tiez rozhodla pre dodatočnú terasu ako murovanú... Ono je to asi aj krajšie a je viac možností ako by to mohlo vyzerať :-) trebárs aj takáto sa mi páči, s fixnou látkou a možno nie je tak drahá...
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa my sme si dali nacenit taketo pergolove tienenie a na terasu 7x4m nam to nacenili na 10000 eur. Tak sme si dali pevnu. My tym ze mame pasivny dom sme strasne nechceli aby sa nam to prehrievalo. A na terase sme chceli stale tien aj proti dazdu.
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa inak svokrovci maju aj takuto markizu a aj kamosi a su velmi spokojni. My si dame asi tiez este do toho nasho vyklenku aby sme mali velku terasu pozdlz celej obyvacky aj kuchyne. Musis to mat ale v zavetri, inak sa ti to bude automaticky stahovat (ak si das elektricku). No a stale to nechrani pod dazdom a mne sa nechce schovavat veci dovnutra ked prsi (chceme mat na terase velky stol aj gaucik)
Odpovedať
@yvulienka dakujem, som rada ze som tu nasla riesenie :-) architekt bude rad ze to nemusi aspon prerabat. dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa ked tam vidim ten plot pri bazene... Aky plot okolo bazenu zvazujete? My chceme tiez bazen a teda asi ho oplotim lebo kym sa nauci najmensi plavat tak to este par rokov potrva. Mas nejake tipy aky plot tam dat aby to neposobilo rusivo? zas skleneny nechcem lebo to chcem mat len docasne kym su deti male.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme oproti pôv. projektu murovanú terasu zrušili. Bola malá a čiastočne zapusená do domu, čo zmenšovalo obývačku. Obývačku sme zväčšili a pôdorysne je dom v 1 línii. Teraz ideme robiť terasu dodatočne drevenú (3x5m) , slnečnú bez presahu strechy. Tiennie bude len výsuvnou markízou alebo mobilným moderným slnečníkom,aby nám to nebuberalo na svietivosti v obývačke a aby sme sa mohli aj opaľovať : -) Okrem toho máme pergolu s grilom,ktorá je celozatienená.
Odpovedať
@zuzca80 este neviem aky plot, paci sa mi skleneny , ale pripadne iba drevene vodorovne dosky...nieco sa bude dat najst na nete...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ve_ki dakujem, dobre ste to urobili
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa Ešte sa len nachystalo rezivo. Akcion bude o týždeň :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mal som podobny problem. Terasu mame otocenu na Juh a v lete tam je kolkokrat plus milion stupnov. Na druhej strane tam vie byt aj riadne veterno. Preto som si postavil taku vzdusnejsiu pergolu. Ono ked prsi, nezachranil by to ani Lexan. slaha to zo vsetkychstran, šmírom šmárom švááác. ( to akoze blesk... )
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa som rada, že som mohla pomôcť :-)
Odpovedať
@zbrdlowski kásne ste si to urobili
Odpovedať
@zbrdlowski krásna pergola, ako sú tam upevnené tie rohože? Dávate to na zimu aj dolu? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zbrdlowski pozerám váš živý plot, u nás by som to chcela riešiť podobne - aký je to druh a ako dlho vám rástol do tej výšky na fotke? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@alama Mam tam natiahnute lanko a tie rohoze su poprepletane medzi tym. Na zimu to tam nechavam, ked sa to rozpadne, dam druhe... @danielao Je to Vtaci zob. zatial ma tusim 3 roky? alebo 2? ale furt ho strihame aby zhustol. Az potom ho nechame ist vyssie
Odpovedať
Profilova fotka
@zbrdlowski uplne od temy, ale kde prosim ta davas ten nabytok na zimu? ostava vonku?
Odpovedať
Profilova fotka
@mamoo epedy a vankuse na povalu, a ten nabytok prikryvam plachtou aby nebol vo vlhku. ked sa znici, postavim si novy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@yvulienka Dobrý deň, prosím Vás mohli by ste mi napísať, kde ste si dali naceniť prestrešenie? - dlhšie hľadám pre nás riešenie a tento systém sa mi veľmi páči. Budem Vám povďačná. Ďakujem .
Odpovedať
@neyaa my sme predlzili celu strechu: http://www.modrastrecha.sk/blog/totho...
Odpovedať
Profilova fotka
@lavander1 rôzne riešenia si môžete pozrieť aj v našich fotoblogoch a prezentácii, alebo priamo na našich www.
Odpovedať
Profilova fotka
@lavander1 Dobry vecer, ak myslite tu fotku co som pridala s elektricky ovladanou markizou, tak v komentari vyssie som pisala, ze som si to dala nacenit jednej firme v Prahe (kedze nedaleko Prahy byvame) a poslali cenu 175 000Kč :-D nakoniec sme postavili pergolu s klasickou stresnou krytinou a vysla nas do 30tis :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?