ahojte,chcem sa spytat moja fenka sa prvy krat hara,dnes je to druhy den,je taka zvlastna,stale len spi,je to normalne,alebo nieco nie je v poriadku,dakujem
@janka915 chod k veterinarovi. to sa neda takto napisat ze co mas urobit. ak sa ti nieco nepozdava tak ju nechaj aby ju pozrel. u kazdej feny to bude ine.
vcera som sa potesila.ze je vsetko ok,ale dnes je to zase horsie,stale ju prehana,ujde jej aj cez haracie nohavicky,je to normalne pri harani,alebo nieje nieco v poriadku,poradte co mam robit,je nieco nato,dakujem
prvé háranie je trošku iné, je to nové pre sučku. všetko je v poriadku. len ju treba chrániť, hlavne keď najviac krváca, aby nedošlo k nechcenému krytiu - oplodneniu - psom.
falošná gravidita môže kus zavariť majiteľovi, pretože niektoré sučky aj tvoria mlieko a to sa hromadí v strukoch... ale inak, to že je smutná, nie je nič strašné. neumiera a ani nič zvláštne sa nedeje :-) to chce kľud.
naša sučka hára tak silne, že nám suseda volala, že sa iste porezala na nohách - krváca tak, že má celý chvost a nohy od krvi a kade chodí, tam necháva bodky krvi. chvala bohu, hára raz do roka :)
to je normalne...a tiez po skonceni kazdeho harania, cca po 2 mesiachoch beha, knuci, chodi s hrackou a strazi si ju...veterinar nam to vysvetlil tak, ze si mysli, ze porodila a ze ma stena...ze falosne materstvo...ma to zakazdym co sa hara , uz 8 rokov...:)
A teraz civavy sa mi harali a tie akurat viac cikali co som postrehla...inak zatial nic...1x sa harali...
@mima1 aj našej tak švitori po harani ...neposlucha, uteka, nechce ist na voditko, nosi si hračky do pelecha, cecky jej opuchnu ...teraz plzne, v marci sa začne harat a ja asi dovtedy ošedivím ..
myslim si ze 2krat uz to bude lepsie.
@janka915
moja dokonca ked skonci tak cca o mesiac zostane zas smutna a nosi si stale piskajucu hracku a knuci ako keby plakala :-. trva to par dni a potom je v pohode
ak zerie a pije, potom by jej nemalo byt nic. Ak nie, treba ju skusit namotivovat na hranie, ak to nezaberie, potom je s nou nieco zle. Moja fenka chodila castejsie cikavat, ked sa harala, inak si nepamatam, ze by sa chovala inak