Háranie fenky

ahojte,chcem sa spytat moja fenka sa prvy krat hara,dnes je to druhy den,je taka zvlastna,stale len spi,je to normalne,alebo nieco nie je v poriadku,dakujem
Odpovedať
ked clovek nechce steniatka, mala by to byt jasna volba, ze da sucku sterilizovat. je to dobre aj pre samotne zdravie psa a ochranite ho tak od nechcenych komlikacii
Odpovedať
@legasi Presne ako píšeš, sterilizácia môže byť aj prevenciou pred týmto vážnym ochorením. Tešíme sa, že tu máme toľko uvedomelých strecháčov. 🙂 Osveta je dôležitá.
Odpovedať
@danaracko nazory su rozne, to je fakt, ale teda co pocuvam aj v mojom okoli tak vela starsich feniek ma problem, ze dostanu rakovinu tychto casti, takze myslim, ze to ma aj z tohto pohladu svoje opodstatnenie.
Odpovedať
@zazzina Odborníci sa zhodujú, že najlepšia je prevencia, t.j. sterilizácia. Samozrejme, na tú má veľa majiteľov psov rôzne názory. Ale určite je dôležité mať relevantné informácie na základe ktorých sa majitelia rozhodnú. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Po pravde sme si preto do domu vyberali psa. Ked sme boli mesie, mali sme doma fenu a presli sme si s nou teda vselicim, tak sme teraz zvolili radsej psa
Odpovedať
@danaracko falosnu graviditu sme si zazili s nasou staruckou fenkou pred tromi rokmi a teda nebolo to med lizat, nic prijemne, je dobre, ked clovek ma nejaku predstavu, co robit v takej situacii.
Odpovedať
@bibiana177 Ďakujeme a tešíme sa, že môžeme byť nápomocní. 😉
Odpovedať
@danaracko super vediet, dost uzitovne informacie su tu. mohli by niekomu pomoct.
Odpovedať
Ahojte, strecháči. 🙂 🦮 Každý zodpovedný majiteľ ☝️ feny by mal vedieť, aký majú priebeh a ako môže svojmu psovi pomôcť. Napriek tomu sú háranie feny a falošná gravidita pre niektorých majiteľov psov veľkou neznámou. Na dôležité otázky týkajúce sa týchto tém nám preto odpovedal skúsený 👨‍⚕️ veterinár. ⤵ https://bit.ly/háranie-falošná-gravid...
Odpovedať
Máme v opatere 8 ročnú hárajúcu sa fenku. Dnes sa k nej do oploteného dvora dostal malý pes a spojil s s ňou. Predpoklad, že je oplodnená je asi veľká. Dá sa to nejakými liekmi zvrátiť?
Odpovedať
@rafko1234 no prave toho sa bojim,ze bude vyvadzat susedov pes ... sice plot vzadu mame vysoky,ale vpredu je nizky a este susedia si k nasmu nizkemu plotu poskladali dosky,takze ak.sa ich pes.dostane doprednej.casti dvora,kde je ten nizky plot a este ma tam I dosky,tak je coby dub u nas 😑 na noc ju zatvaram k nam na chodbu,zatial krvacanie som nepostrehla,snad si to vsimneme nacas...potom ju uz budeme musiet dat do voliery do istoty alebo k nam ...dakujem krasne za radu 😊
Odpovedať
@ppetinka hej viem to ale nemeni nic na tom ze panikaris a riesis nieco co sa neda... aka je otazka? Ako ochrankt fenu zavretu na dvore? Ake su znaky? Znaky su ze.je nadrzana a otrca sa vsase kade chodi k tvojej noje a pod. A co, je to normalne co chces robit? Za na dvore tak,ne to asi vybavene, ak ke vnutri a vadi ti ed ma kramy su nohavicky pre psov ale ked je von tak je to dost zbytocne
Odpovedať
@ppetinka Treba sledovat to napuchnutie a krvacanie. Pokial zistite , ze krvaca , tak treba ju sledovat kedy prestane , obvykle krvacanie trva okolo 10 dni , potom pride kriticky tyzden kedy ju treba poriadne strazit , pretoze prave nejake dva tri dni po skonceni krvacania je najochotnejsia sa parit a aj psom najviac vonia :-) Existuju aj spreje , ktore trocha potlacaju pachy harajucej sa fenky , ale na nasich dvoch babach moc nefunguju a susedove psy vyvadzaju vzdy ako divi :-)
Odpovedať
@sysell si riadny dement.
Odpovedať
@ppetinka ehm nepozej jej na susku ked si ju lize to neni ako ked ti ju lize chlap, ked 0ri nej niensu psy tak sa nic nestane preboha, harat sa bude zvdy a co s tyc nespravis iba aksterolizovat
Odpovedať
Ahojte, máme 8m šteniatko kolie. Všimla som si, že sa začína tam "dole" viac olizovať, sledujem ju, zatiaľ nemá vulvu zväčšenú. Hneď vedľa máme takého blbého psa, chvalabohu plot je vysoký, len sa chcem opýtať, ak by sa naša fena už hárala, zrejme aj ten pes odvedľa by bol asi ubrechaný, lebo by ju cítil. Dosť sa bojím, aby som stihla našu fenku ochrániť od pouličných psov, je pustená voľne na dvore, oplotenie je dobré, ale čert nikdy nespí :( Preto Vás prosím, aké prvotné znaky môžem badať u hárajúcej fenky ? Čítala som na nete, že krv je prvotný znak, no lenže keď sa moja olizuje, asi veľmi tú krv nepostrehnem :( a na dvore už vôbec nie ..Ďakujem za rady :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Taká debata,že to stratilo aj pointu vlákna :-) ..Druhý krát sa asi už bude hárať naša fenka..má 12 mesiacov..Takže nemusím sa báť toho že viac ciká?Nestihne sa niekedy ani vypýtať a pociká sa..Zatial ešte nefarbí,neni ani smutná,skôr mi príde nejaká nesvoja(nervóznejšia)..
Odpovedať
Problem je to co si povedala ze nastudovane kazdy studuje s googlu ale nema s tym ziadne skusenosti
Odpovedať
@mifonka ano, je, vsak to je to o com hovorim...ze musim poznat aj rodinu, aj podmienky, vtedy s tym suhlasim, inak nie (vies, pokial je to psik napriklad od tvojej sestrernice a ty vies ako zije kde k nemu prisli a odkial ma rodicov a prarodicov...a ake ma/nema zdravotne problemy), tak preco nie? psi sa dozivaju relativne malo v porovnani s clovekom, takze bezny dospely clovek ma sancu zazit a poznat aj jeho rodicov/starych rodicov...osobne
Odpovedať
@ckatka je tenka hranica medzi psom bez PP o akom hovoris a vymnozenymi psami. To co tvrdis ty mi moze tvrdit aj nejaky mnozitel. A teda velakrat to aj robia. Treba striktnu hranicu inak sa to zneuziva...
Odpovedať
@sharin čo furt máte s tými mobilmi? :) telefon viac ako 30€ nedam...to je pre mňa "spotrebič". čo je také nepochopiteľné na tom, že si človek váži peniaze a nevyhadzuje ich kde netreba? Neexistuje žiaden dôkaz, že bezPP dogy majú viac zdravotných problémov ako PP. Z môjho okolia mám skôr pocit že je to opačne. Nikto mi zatiaľ neposkytol relevantnú štatistiku, ani žiaden veterinár, hoci sa veľmi zaujímame o všetko s dogami súvisiace. Možno je to tým,že v chovných staniciach sú už priveľmi "zhyckane" alebo neviem ako si to inak vysvetliť. Máte niekto osobnú skúsenosť? Nezaujímajú ma veci typu "vraj", ale fakty. Náš ďalší pes bude znova ND a znova od tých istých majiteľov, hoci už asi s PP, lebo medzičasom založili stanicu. Ale aj keby nie, od nikoho iného už psa nechcem, vzali by sme bezPp znova od nich keby mali (čo už teda asi nebudú mať).
Odpovedať
@fem takto presne sme natrafili na naše šteniatko a nedam dopustiť ani na ňu ani na chovateľov
Odpovedať
@sharin ti rozumiem, som v tom ista. Verim chovatelom, ze ked davaju aj drahsieho psika alebo macicku s PP, maju istotu, ze ten clovek si to psika necha dozivotne, popr. to mysli vazne. Bude mat dostatok prostriedkov na jeho starostlivost. Ale prave tych psikov bez papiera sa bezne predavaju po 4, 5 rokov, tazko zvladnutelne za par drobnych.. alebo neviem po akom case niekedy aj po kratsom, vystrasane, mozno si ich vezme mnozitel, ktoho vie. Vobec tazko je ustrazit tento trh so zivymi tvormi. Preto radsej podporovat plne legalny alebo potom neziskovy, utulky, popr. nahodne vrhy, ale neziskovo.
Odpovedať
@ckatka: zvolila som psa preto, ze by som steniatka nedala asi nikomu a nakoniec by mi ostali... nie som ten typ, kt. by toto dokazal... pride mi divne ked pises ze zrataj si co stoji nakrytie fenky... ako sorry, pri bPP kryti este platit za krytie? tak to je sila... no a je super, ze mas doma krasavicu, lenze o krase chov nie je... vystavy mozno pre niekoho zneju ako sutaz krasy, lebo su psiky krasne upravene, ale rozhodca kontroluje vzhlad (krasu), prezentaciu handlera (ten kto ho ukazuje v kruhu), ale hlavne ci dany pes zodpoveda standardu... nas senior mal uzasnu povahu... a hoci sme mali ponuky na krytie, vzdy som ich odmietla... viem, ze mal zle zdravie a nikto netusi, co bolo dalej... su veci, kt. sa prenasaju ob-generacie, takze ani poznat rodicov nie je zaruka... ja len nechapem preco vyberu zvieratka, kt. s nami stravi urcity casovy usek a bude nasim vernym kamaratom, da nam so seba vsetko... tak preco vyberu steniatka nevenuju ludia viac pozornosti... ale vybrat novy mobil, kupit zbytocne predrazenu znacku kazdy rok, to je super... mobil da do zivota toho vela... 600e za mobil kazdy druhy rok... za psa raz za 10-15r nie, radsej za 100 ... :-(
Odpovedať
@ckatka podla mna sa da aj s chovatelmi dohodnut, ved niekedy sa treba prihlasit aj na cakacku. Oni zasa nemaju hned. Takze kto vie, mozno natrafis niekedy aj na lepsiu prilezitost, popr. nahodu. Moj nazor je, len sa treba orientovat tam, kde su hodnoty a postoje, ktore zdielam, nejaka prilezitost pride, aj zazracna. Ale opacne , ak to clovek ignoruje, vypusta, ze toto urcite nie, tak aj nic nepostretne. Mnohi chovatelia z rodovych chovnych stanic, su velmi mili, podelia sa o skusenosti, mozes vidiet, ako a co robia. Pustaju klientov aj domov. Radia a maju kontakt so svojim steniatkom dalej, mozu vzniknut pekne vztahy a mile skusenosti, prilezitost nieco sa naucit.
Odpovedať
@ckatka ajaaaaj, tu sa jedna o stena Nemeckej Dogy? To mi nejak uslo. V tomto pripade by som stena ND bez PP ani neuvazoval a bral by som stena len z velmi dobre preverenej chovnej stanice a samozrejme vsetkych odchovov aspon do stvrteho kolena. ND nie je chivava a u nej sa vsetky zdravotne a povahove problemy tazko vypomstia.
Odpovedať
@fem nuz, keby som zohnala PP psa za cenu ktora ma nezruinuje, nevaham,... bohuzial Slovac je typicka - chce sa nabalit a idealne hned... takze tie ceny aj tak vyzeraju, co uz...
Odpovedať
@ckatka ano v realite na tom az tak nezarobi za jeden kus, suhlasim, preto vlastne bezne sa chovaju psici tak, ze fenky vrhaju po kazdom harani, aj pri tzv. laskyplnych chovatelov. Cize to je podstata principu nerobit to za peniaze, najst v sebe tu vnutornu moralku, odchovat to ako sucast rodinky, darovat, ked uz sa to stane "raz". Tiez nepredavam vlastnych potomkov... Nejak to vediet odlisit. A vratim sa k principu, kedze na jednom kuse sa neda extra zarobit, preto sa zaraba na kvantite, to je podstata mnozitelov aj tzv. laskyplnych chovatelom. Je to ako zavislost. Ano steniatka su zlate, ludia miluju robotu okolo nich. Ale tych zvieratiek nechcenych uz je naozaj vela. Psici od chovatelov, su ako magnety vyrovnanych osobnosti, tak by to malo ostat. Ja si myslim, ze situacia sa meni v prospech papierovych psikov, dufam, ze to tak ostane. Lebo aj jednym rozhodnutim kupit psika s PP alebo bez PP ovplyvnujeme vela veci, rozhodnutie inych, zivoty inych atd. V tom mas pravdu, ze nie je nic cierno-biele. Mozno pred niekolkymi rokmi to tak nebolo, ale situacia sa v poslednom obdobi vyhrotila tak, ze sa treba rozhodnut. Staci sa pozriet vonku okolo seba, v utulkoch... Hobby chovatelia nech krotia svoje vasne "chovat", kupujuci nech zvazia, co kupuju.
Odpovedať
@fem v principe suhlasim. A mozem uviest nas priklad. 130 E za stena ND bez PP. Skus zratat kolko stoji nakrytie fenky, kvalitna strava pre steniatko aj mamu ( stendo kojene max 2 tyzdne, potom fena uz nechcela dat lebo malych je vela a zubky maju ostre), veterinar pri porode, nedajboze cisarsky rez, ockovanie, podlozky, material, deky, pripadne vyhrevna podlozka, obojok a deka s vonou mamy a surodencov, balicek krmiva ktore pozna - a dostanes sa velmi blizko k tejto sume. Pre nas to bolo ako by nam dakto to steniatko daroval, len sme sa mu revansovali za cas, peniaze a energiu, ktoru do neho vlozili od pocatia po odber.
Odpovedať
@vlado35 jasne, toto poznam, a velky respekt pred tym chlapikom, aj knihu sme mali davno nastudovanu nez sme si kupili dogu, bodaj by vsetci ludia vedeli aspon tolko toho o psoch ako my ;) nie je to sice nic objavne - iba spravne podane :) ludia zabudli ze psi su zvierata a nie deti.... vsetky veci o ktorych hovori funguju na vsetkych nasich psov stopercentne vychova je dolezita, povedala by som ze najdolezitejsia, v tom s tebou suhlasim...ale plemeno je takisto dolezite, ak si spomenies na cast, kde Cesar hovori o energii psa... (napr ze pohodlny aktivny clovek by si nemal zaobstarat teriera, a cyklista a horolezec dogu...a podobne). Darmo budes prevychovavat pracovne alebo polovne plemeno (na steniatku z utulku nemusi byt este vidno co presne z neho vyrastie), ked chces gaucoveho spolocnika alebo odolneho trpezliveho psika k malym detom. (zase hovorim len priklad) A budete stastni vy aj pes.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?