Zriedenie farby a penetrácie

zdravím. Možno to z vás už niekto tak robil(ešte v škole ma to tak majster "učil" ) . Dá sa zmiešať Jupol Classic (biela) s hlbkovou penetráciou( pridanie dielu penetracie namiesto vody) kôli úspore času ? Je mi jasné že to nieje správne riešenie . vďaka za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa to tak urobiť nieje s tým žiadny problém. Odporúčam takto robiť len prvú vrstvu. Do 15 L max 1 L hlbkovej penetrácie.napr ST-70. Neodporúčam takto malovať hladké povrchy napr sadrokarton.
Odpovedať
Jedná sa o vápenný štuk(zabudol som dodať). Jedná sa o to,že potrebujem to stihnúť za jedno poobedie, inak by som to riešil podla technologického návodu výrobcu. A ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@mejdi1 jupol classic je inac velmi dobrá volba....vynikajuce kryje a ten pomer ako napisal @mesarosanton je uplne v pohode
Odpovedať
Ďakujem
Odpovedať
@mejdi1 no uchvatne ti tu odbornici radia len co je pravda.... asi neskoro ale radsej skus to bez toho penetraku a v pohode krasne vymalujes... Farbu riedit podla navodu urcite sa tak vyhnes flakom a inym problemom ako ked si dokasles farbu penetrakom.....
Odpovedať
Penetrák je vyrobený väčšinou z akrylátového spojiva, niektoré sú zo styrén-akrylátového, a tie staršie s PVAC disperzie. Penetrák keď pridáš do farby pri objeme sušiny 6-8 % v 1 litry na 10-15 litra farby, získaš tým vylepšenú farbu so zvýšeným obsahom akrylátového spojiva o 0,4 - 0,8 ml. To je ako keby si do zeleninovej polievky pridal navyše vývar z jednej mrkvy. Penetrák je penetrákom preto, aby prenikol do omietky, a nie preto aby si ním upravoval zloženie farby. Áno, kvôli úspore času sa to tak robí a aj kvôli započítaniu jedného kroku prác do výslednej sumy. Vo výsledky to však znamená, že penetrák si nedával.
Odpovedať
pre upresnenie Penetrácia ST-70, správny názov S-T70 nie je "hĺbková".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?