Maľovanie novostavby bytu

Dobrý deň, ideme preberať novostavbu bytu. Ten je v štandarde, omaľovaný 3 vrstvami Primalexu 91percent, no farba je celkom taká, že keď po nej prejdem rukou zanecháva prach na ruke. Maliar aj pán vo Farby laky mi odporučil premaľovať nanovo. Moje otázky sú: - čo sa stane ak to nepremaľujem? bude to o pár rokov zanechávať biely prach všade na oblečení atď? - mám to aj napenetrovať? (jeden hovorí áno, druhý nie) - akú farbu vybrať? ak budem maľovať, chcem to mať už v jemne maslovom odtieni než úplne žiarivo bielom. Vo farby laky mi pán hovoril že mám vziať farby Het, maliar hovoril Dulux alebo aj Jupol. Mám z toho hlavu ako melón
Odpovedať
@lenka_galbava farba HET nič moc... Na kancelárie a obchodné priestory stačí ale do domu nie. Jupolom nič nepokazíte.
Odpovedať
@lenka_galbava skus farbu Helios Spectra, malo by to byt z tých top interiérových farieb.
Odpovedať
@profistavbari a v prípade, žeby sme sa rozhodli ísť do bielej je Polar vhodná voľba? našla som tu toľko protichodných názorov 🤔 je to skoro 280m2 tak uvažujem aj nad nejakou ekonomickou variantou
Odpovedať
@lenka_galbava polar nedoporučujem, je to grc a lepidlo na stenu.... Riedi sa s minimum vody, hustá lepkavá farba... Zla práca s ním.
Odpovedať
@tomas89374 to je zaujímavé lebo toľko ľudí ho ospevuje a kupuje.
Odpovedať
@lenka_galbava lebo je to belsie ako inými farbami.
Odpovedať
@tomas89374 suhlasim, aj my mame presne takuto skusenost, skor by som pozerala po inych znackach.
Odpovedať
@anulienacka áno lebo primalex polar nemôžeš ani nejak riešiť vodou. To už radšej primalex plus kde je to redšie a dobre sa s tým robí, len belost samozrejme nebude ako polar. Alebo iné znacky ako sniezka, helios spectra. Do znaciek ako dulux duvilax jupol a podobne sprostosti by som nešiel.
Odpovedať
@tomas89374 a prečo nie Jupol? Čo je na tom zlé?
Odpovedať
@lenka_galbava ved nieže zle, ale ja keby mam robiť tak by som si vybral kvalitnejší helios. Asi je to aj vec vkusu. Niekto ti nerieši a naklze si to duluxom a podobne a vybavene. Ten kto to rieši investuje do cenovo vyšších farieb.
Odpovedať
@tomas89374 chápem. No my bohužiaľ ideme vybavovať úplne prázdny byt desiatky eur naviac na farbe je ppre nás momentálne dosť podstatné. Ale vďaka za názor
Odpovedať
@lenka_galbava polar je zlá voľba. Farba už nieje to čo to bolo kedysi. Áno je pekne biely ale takmer žiaden pigment. Napr zelený SDK sme museli maľovať 3x aby prekryl zelenú farbu kartónu. Pasi od valca sú oproti oknám extra viditeľné. Jednoducho zlá farba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tomas89374 jupol je kvalita za rozumnú cenu.
Odpovedať
Penetrácia iste. Vypenetrovať, 24h počkať a potom maľovať aby sa farby previazali. Bez penetrácie by sa nič nestalo pokiaľ chcete farbu na tej stene. Problém by mohol nastať ak by ste so stenou chceli niečo robiť (tapety, dekoratívna omietka, plagáty resp hocičo.)
Odpovedať
@profistavbari ďakujem za názor, nakoniec sme sa aj rozhodli pre Jupol. Myslím, že tým nič nepokazíme a je to aj cenovo rozumná možnosť. @peterbabinsky vďaka za radu, beriem nakoniec Jupol penetráciu s tým, keďže chceme robiť aj dekoratívnu farbu/omietku na jednej stene, napenetrujem to celé rovno.
Odpovedať
@lenka_galbava ono doporučil by som to penetrovať aj potom na farbu penetrakom určeným pod danú dekoratívnu farbu/omietku a dodržiavať technické prestávky. Vždy je to istejšie keď to je poriadne previazané 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?