Farebné zladenie k podlahe Wenge

Dobrý deň, Nedávno som sa stal majiteľom bytu a už ma nebavila fádnosť kedy každý druhý byt má plavajuce podlahy v odtieni buk. Rozhodol som sa preto pre WENGE. No a tu som sa nejak zasekol pretože ešte nemam moc skusenosťami ako čo zladiť. Mal by som predstavu, že k podlahe by som pridal bledu, možno bielu obyvaciu stenu, sedaciu supravu v odtieni šedá, prípadne bledo hneda. No ale čo zo stenami? Určite by na ne mala isť farba aby vynikol nábytok. Takže by som to videl buď na farbu ktorá spraví kontrast stena- nábytok, alebo variantu kedy nábytok by mal tmavy korpus a blede predne panely a stena by bola čisto biela... ?
Odpovedať
Profilova fotka
@superpalko juuuj, ale ten kazdy druhy asi nechce travit dvakrat do dna umyvanim a vysavanim, aby to vyzeralo ok :)))...no, ale k otazke-da sa poriesit vela aj farebnostou na stenach alebo tapetou, ale mna prave pri tej predstave akosi viac oslovilo to, ze steny by mohli byt neutralnejsie(champagne, bezova, vanilkova, jemne sivasta,...)a prave sedacka a ine doplnky(textilie, tienenie) vo farbe-cervena(chapat ako fakt pekny typ cervenej), okrova, slivkova...nabytok pokojne moze byt aj v tych bledsich odtienoch, nech aspon tam sa nenamakas, ked uz ta podlaha bude"zabijak"
Odpovedať
@superpalko my sme prerabali byt pred polrokom a vsadili sme na wenge.v celom byte je wenge podlaha,wenge dvere a zarubne. v kuchyni mame kombinaciu spodne skrinky wenge drevo,biela pracovna doska,biela zastena a biele vrchne skrinky+sytoruzova stena na doladenie(vymalovane len vrch steny nad skrinkami)a este jedna cela stena oproti kuchynskej linke je oblozena bielym kamenom. v obyvacke mame cierny gauc,slivka drevo obyvacia stena v kombinacii s ciernym leskom a zelene steny proti sebe.jedna je travova zelena a druha odtien zltozelena.dalsie dve su biele.na zemi v strede obyvacky je biely hunaty koberec,stolik nemame,nechceme :-D v spalni mame slivka nabytok i postel(to je este zo stareho bytu,casom sa bude menit) a stena je lilava .len jedna stena je namalovana lilavo,ostatne su biele. kupelna je rako defile http://www.rako.cz/sk/produkty/defile... -ked si kliknes na vsetky produkty,tak mame v kontraste tu najsvetlejsiu a najtmavsiu v prvom rade.vsetko je najsvetlejsi odtien,len okolo vane je ten najtmavsi,teda ako wenge.skrinka pod umyvadlom i ta na stene je wenge.vo vecku je stena oproti dveram tmavohneda(ako wenge) ostatok je svetlohneda. je pravda,ze wenge podlaha je citliva,vsetko na nej vidno a denne vysavam i zmyvam podlahu,ale mam doma male dieta a som v podstate rada,ze ma samotna podlaha nuti tu cistotu udrziavat.na svetlej ten prach az tak moc nevidiet a tak si gazdinky myslia,ze ako cisto maju a nie je to tak.v starom byte sme mali svetlu podlahu,v novom je wenge a som maximalne spokojna.hlavne to vyzera krasne,stylovo a posobi to tak-hrejivo :-) .cely byt sme zalozili na jednoduchosti,hladke linie a fakt som spokojna s tym ako to vyslo :-)
Odpovedať
Sľubujem že budem dbať na čistotu a denne budem drhnuť podlahu kefkou na žuby ale tento odtieň jednoducho chcem :D. Zatiaľ mám jasno len v kúpelni ostatne izby su v štádiu rozmyšlania :D, kúpeľňa bude takáto: http://www.siko-kupelne.sk/via-veneto... spodne dva rady cervena potom jeden rad hnedej a dva bielej, bez listel len obklady, dlazba cervena. Nech je kúpelna aspon vesela ked neni velika :D Inak dot zaujmavy nápad s tou farbou sedačky........... Dilemu mám však teraz z ineho miesta :D chodba bude ústit do obývačky a z nej sa ide do kuchyne, ak bude venge podlaha, akú dať dlažbu do kuchyne a chodby? Kuchynska linka už žije pretože je zanovna a a je vo farbe jelša, vrch aj spodok, doska tmave "terazzo"
Odpovedať
Profilova fotka
@superpalko ja by som dal nábytok v jednom z týchto odtieňov - napríklad bielený dub, prírodný dub alebo aj orech - tieto dreviny to pekne oživia a na steny bielu - ta podlaha nebude odrážať veľa svetla a tak steny čo najsvetlejšie aby ostal priestor dostatočne presvetlený - ešte jednu doplnkovú farbu (červenú, tyrkysovú, žltú...) - len tak málo napríklad vankúš na sedačku prehoz alebo vázu. Tu sú tie odtiene pri sebe
Odpovedať
Profilova fotka
my sme nechali aj pri kuchynskej linke podlahu aka je vo zvysku bytu-nedavali sme dlazbu, to iste aj v chodbe, nemyslim, ze by sa to extra nicilo...bude to podla mna krajsie opticky vacsie posobyt, ked podlaha bude vytvarat kompaktny celok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?