Akú farbu na pleseň ?

Profilova fotka
Poradte bielu farbu naj. snehobielu na interiér bytu s protiplesnovým účinkom, resp. máme na 3 stenách pleň, momentálne ošetrenú savom a nakoľko ju nechceme mať v budúcnosti tak preto protiplesnova farba, resp. ako ste to riešili, prísady, atd ? dakujem za postrehy,
Odpovedať
@petulapppv san marco superconfort s komplet systemom ktory treba dodrzat
Odpovedať
Profilova fotka
vápno
Odpovedať
protiplesnovy ucinok farby vyprcha cobydup :)
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od toho čo tú plieseň spôsobilo
Odpovedať
Profilova fotka
a co poviete na remal máte s ním skúsenosti ? http://www.farbyremal.sk/farby-na-mal...
Odpovedať
súhlas s @jan45 a ddoplním ženajskôr penetrácia a potom vapno. Mám vapnom vymaľovaný celý dom. V jednej izbe som nedal penetrak a prerazilo to skrz, aj keď to bolo ošetrené.
Odpovedať
Profilova fotka
to, čo vidieť na povrchu sú už len výtrusy, pleseň je v omietke. Je to aj tým, že pojivá, ktoré sú v omietke nemajú zásaditý charakter a penetrák je obdobný materiál. Niekedy pomáhalo oškrabanie, opálenie letlampou teraz sú horáky propan butan a až potom bieliť. Vápno penetrák nepotrebuje, ale natiera sa riedkym a potom hustejším
Odpovedať
Profilova fotka
plesen bola pod farbou už pravdepodobne zastavená, nakoľko neprešla farbou. Pravdepodobne sa zastavila po zateplení bytovky. BYT je orientovaný S-V. Je lepšie ešte osekať starú omietku alebo stačila aplikácia SAVA? Vápno použiť nechceme radšej farbu. Ktoré značky sú spoľahlivé ?
Odpovedať
Profilova fotka
@petulapppv Aká farba na pleseň.....? :-D Taká, aby jej pristala... :-D 8-) Mal som kolegyňu, čo bývala v paneláku so SV orientáciou... Mali pekný 4-izbový byt, avšak roky bojovali s plesňami a potuchlinou. Vyskúšali všetko možné aj nemožné.... - vzdali to a byt (až sa vyskytla príležitosť) zamenili za síce 3-izbový, ale s VZ orientáciou. A viac jej už šaty "nevoňali" potuchlinou... Ak mienite v byte ostať, Savom to nevyriešite. 8-) Ja som 15 rokov býval v RD, ktorý som si nechal navrhnúť a postaviť podľa najlepšieho vedomia. V miestnosti na prízemí (SV orientácia!) som na celú severnú stenu situoval šatníkové vstavané skrine. Po pár rokoch sme začali cítiť potuchlinu a znaky plesne sa začali objavovať aj v nenosenom šatstve. Dokonca pleseň "preskočila" aj na neďaleký gauč a napadla aj periny v jeho perináči. Toto sme zistili po mesiacoch hľadania dôsledkov a, samozrejme, príčin... Nedávno sme zrekonštruovali starší (75-ročný RD) a jeden nový staviame. Na severnú stenu viac skriňu nedávam. Šatníky sme zásadne dali na vnútorné priečky, pretože ak už nič iné, tak severné steny potrebujú byť permanentne ohrievané teplým prúdiacim vzduchom v interiéri. Dokonca aj gauč som nechal mierne odsunutý a aj peľasť manželskej postele od severnej steny. Toto radím ja a ešte Ti radím znovu si pozorne prečítať, čo Ti radí Jan45... 8-) Savom nič nevyriešiš.
Odpovedať
http://blog.efarby.sk/?p=97
Odpovedať
@jan45 nepotrebuje, ale po oskrabani starej malovky a umytí steny aj tak zostával po otere bordel na prstoch, tak som natrel penetr. V jednej izbe som to neurobil a preraza to. Je to severna izba, severna stena.Takze je dosť možné, že aj potom by to prerazalo. S tým asi nebude pokoj, kým nezateplim mur. Vapno striekane pistolou. Dnes už vapnom nik nemaluje, pritom ako náter na stenu ma veľa výhod.
Odpovedať
@petulapppv Na suchej maľovke plieseň nerastie. Vyrieš si rosný bod, aby ti nevlhli steny. Riešením trvalo vlhkých stien je aj farba s čistým vápnom, ale to by ti tam časom rástli nejaké machy alebo čo. Čisté vápno sa otiera, nie je vhodné ako farba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Zdravim chcem sa spytat ci uz niekto vyskusal farbu Remal protipliesnovy ,ci mu to aj pomohlo v boji s plesnou .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
mam skusenosť s Actin termo san - fa Polytex. Predtým ošetriť Biozorom proti plesni. Funguje 100%
Odpovedať
@petulapppv kazdej farbe s protiplesnovymi prisadami, raz skonci ucinok. vapno nesklame
Odpovedať
Kym tam mas vlhko a studenu stenu, protipliesnovou farbou maskujes dosledok ale neriesis pricinu. Pliesen to nie su len cierne flaky na povrchu. Podhubie je prerastene hlboko do struktury, cierne flaky su spory, ktore sa uvolnuju do okoliteho prostredia. Vyries pricinu, nechaj steny vyschnut a natri hocicim, netreba ti protipliesnovu farbu, ani savo anj nic ine.ked nsvies vyriesit tepelny mosf, kup odvlhcovac, kvalitny elektricky, pomoze viac ako kazda sanacna farba
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?