Susedia odstránili verejný chodník

Susedia odkúpili od developera pozemok pod chodníkom vedľa svojho domu a odstránili ho. Namiesto neho vysadili trávu, kríky a stromčeky. Chodník je súčasťou developerského projektu a je riadne schválený v územnom pláne ako hlavná pešia komunikácia - takto bolo aj vydané stavebné povolenie na developerský projek. Špeciálny stavebný úrad v Košiciach napriek podaniu na preskúmanie a mojej ďalšej výzve nekoná, tvrdí (ústne), že mu developer neodovzdal komunikácie (naozaj ich zatiaľ neodovzdal - dôvod nepoznám). Po výzve aby konal v tejto veci, vôbec neriešil to, že útvar hlavného architekta potvrdil , že chodník je riadne schválený v územnom pláne mesta, ale zahmlieva zrejme po tlaku developera aby to zahrali do autu (veď predsa dostali za parcelu pod chodníkom zaplatené). Vie mi niekto poradiť? Polovica tu máme malé deti, musia teraz prechádzať po ceste ak idú k susedom. Tento skutok sa stal v Košiciach-Myslave na Kope(Villapark).
Odpovedať
@raduliakos Toto je mozne asi len na Slovensku. Ziadna vyhra mat takych susedov. Realne by som premyslal predat dom a najst si nieco ine, lebo ked dokazu susedia arogantne a egoisticky zrusit buduci verejny chodnik, tak bohvie co maju este v talone.
Odpovedať
Profilova fotka
už len obrys tých škatúl vypovedajú o kvalite susedov.
Odpovedať
@raduliakos Určite odporúčam písať podnet na prokuratúru, že špec. stavebný úrad "koná" nezákonne, t. j. vôbec nekoná v predmetnej veci, t.j. nevykonal štátny stavebný dohľad na chodníku, ktorého časť bola susedmi odstránená zrejme bez povolenia špec. stav. úradu a bez súhlasu dotknutých orgánov.. K podnetu doložiť prílohy - kópie listov, ktoré ste písali na ŠSÚ. Predpokladám, že na chodník špec. SÚ bolo vydané stavebné povolenie developerovi - stavebníkovi.
Odpovedať
@raduliakos ako píše @janetbla, ale ľudia si časom chodník vyšlapú cez "ich" trávnik, neviem či sa im to bude viac páčiť.
Odpovedať
tak podľa mňa developer má povinnosť vybudovať chodníky a cesty - pokiaľ tam neboli. Na tom, že tú časť im predal nič nemení na tom, že to tam musí byť zachované. A je to ich problém, že to kúpili. Inak čím bezcharakternejší buran, tým sa má v našom štáte lepšie. :-(
Odpovedať
ešteže neposunuli plot,neskutočná drzosť.
Odpovedať
Uprimnu sustrast. Zacalo sa Vam obdobie robenia naschvalov. Takych dementov mat za susedov tak v zivote by som tam nekupoval nehnutelnost, skoda ze sa to clovek dozvie az ked je neskoro ]-( Inak aj nedaleko u nas v Necpaloch pri Martine je tiez expert co nepovolil asfaltovanie cesty pri jeho pozemku. Tak obec vyasfaltovala cestu popri niekolkych domoch pre celu ulicu, akurat pri nom je nezaasfaltovany pas. Vraj ta cesta je nieje majetkovo vysporiadana, co sa da pochopit, ale trulo, mohol mat asfaltku k domu a zvysit si cenu nehnutelnosti. Dotycny pan majitel je vraj od Kosic 8-)
Odpovedať
Riadne Kocúrkovo tento štát =-) Fakt mi občas stojí rozum nad tým, čo všetko je na Slovensku možné :-| Toto normálny človek neurobí, len arogantný egoista a takým ja prajem riadnu bradavicu na tvári, aby boli hneď na prvý pohľad rozpoznateľný ]-(
Odpovedať
@yasna prepáč, ale pri tvojom komentári " arogantný egoista a takým ja prajem riadnu bradavicu na tvári, aby boli hneď na prvý pohľad rozpoznateľný ". Mňa skôr napadlo, že by mal mať na čele to, čím je :-)
Odpovedať
@ajkava :-D
Odpovedať
@janetbla Neviem, či mi to prokuratúra vezme, keď som ešte neriešil žiadny nadriadený orgán. Avšak napriek slávnemu projektu ESO tejto skorumpovanej vlády, som sa nikde nedozvedel, kto je nadriadený orgán špeciálneho stavebného úradu v Košiciach.
Odpovedať
to rozkopane nebude príprava na zhutnovanie pod chodník? maš dobre info?
Odpovedať
Článok sa načítava...
mne to pride ako priprava na sadenie ihlicnanov poopieranzch hned vedla :)
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že je dosť potrebné informovať sa u suseda čo robí a prečo to robí. Aby si to nepochopil celé inak ako to má byť myslené.
Odpovedať
@slavoslav presne som toto chcela napisat. Nech si tam ludia chodia ako doteraz
Odpovedať
@vrajmantak a v tych jamach bude zhutnovat makadam aby tam boli vsakovacie jamy? Ale mozno podla projektu ma byt uprostred chodnika lipova alej. Kto pozna ako dopadli v KE rekonstrukcie elektrickovych trati, ani sa nebude cudovat. Stlpy verejneho osvetlenia uprostred chodnika, prechod pre chodcov vyustujuci do bývalého pasu zelene, uprostred ktorého rastie 20-rocny strom. Myslim, ze toto veldielo len kopiruje z projektov schválených mestskym magistrátom a vsetkymi prislúchajúcimi instituciami.
Odpovedať
pekný to susedia :) ako k čomu je im tam tá záhradka, to by som chcel fakt vedieť. podľa mňa ten chodník mal developer aj v stavebnom povolení, tak neviem, ako je možné, že im tam niekto povolil ten chodník odstrániť
Odpovedať
@raduliakos ak bol súčasťou developérskeho projektu verejný chodník, potom ste od developera za týchto podmienok kupovali pozemok s domom a teda takto ste uzatvorili zmluvu. Jej nedodržaním máte možnosť od developera požadovať finančné kompenzácie, napr. v znížení kúpnej ceny za predmet zmluvy! Vy ste predsa projekt kupovali s tým, že tam bude verejný chodník. Ak by nebol, nekúpili by ste, resp. by ste požadovali nižšiu cenu. Zmluva sa dá podľa mňa vykladať ako neplatná. Pretože neboli zo strany developera dodržané zmluvné podmienky. Obrátila by som sa na právnika. Nie si v tom sám, hádam je nespokojných viac a som zvedavá či tomu arogantnému primitívovi stál ten zisk za odpredaj chodníka za takéto peripetie. Nenechala by som to tak. K susedovi sa nevyjadrím...čisto z diplomatických dôvodov.
Odpovedať
@marta2610 aj to časom možno príde...proste si naväčšia pozemok....
Odpovedať
@fragmo tak viditeľne chce dilino zakryť výhľad na ich pozemok
Odpovedať
@ajkava tiež si myslím, ale mal ten blb následne chodník napojiť oklukou a nie ho úplne odstrániť. Hádam aj ostatní chcú súkromie....ach tá sebestrednosť podaktorých! :-p
Odpovedať
@jabadaba podľa mňa ho vôbec nemal odstraňovať. Ale bohužiaľ hajzlom patrí svet.
Odpovedať
@ajkava to bez debaty, ale ak by bol menší hajzel, tak tam aspoň spraví náhradný chodník, ale to by sme asi chceli veľa...stále ma ešte dokáže rozmer ľudskej arogancie prekvapiť.
Odpovedať
@jabadaba bohužiaľ aj mňa
Odpovedať
@raduliakos píš podnet na Okresný úrad Košice, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, Komenského 52, 040 01 Košice, ktorý vykonáva podľa § 3 ods. 5 písm. d) cestného zákona - riadia a kontrolujú výkon štátnej správy uskutočňovanej obcami ako prenesený výkon štátnej správy a výkon štátneho odborného dozoru vykonávaného obcami, Aj na Okresnú prokuratúru môžeš kľudne písať, že prís. špec. SÚ vo veci nekoná..
Odpovedať
@raduliakos vlastne mal by podnety písať stavebník - developer, bude to oveľa lepšie, hoc podnet môže napísať hocikto
Odpovedať
@raduliakos špec. SÚ porušuje zákonnosť tým, že nekoná a nedržiava zákonné lehoty na vybavenie podania viď. ods. 2 Pôsobnosť prokuratúry podľa zákona o prokuratúre § 3 (1) Prokuratúra chráni práva a zákonom chránené záujmy fyzických osôb, právnických osôb a štátu. (2) Prokuratúra je v rozsahu svojej pôsobnosti povinná vo verejnom záujme vykonať opatrenia na predchádzanie porušeniu zákonnosti, na zistenie a odstránenie porušenia zákonnosti, na obnovu porušených práv a vyvodenie zodpovednosti za ich porušenie. Pri výkone svojej pôsobnosti je prokuratúra povinná využívať všetky zákonné prostriedky tak, aby sa bez akýchkoľvek vplyvov zabezpečila dôsledná, účinná a rýchla ochrana práv a zákonom chránených záujmov fyzických osôb, právnických osôb a štátu. Zmena vlastníckych práv sa dá napadnúť aj na prísl. Okresnom úrade, odbore katastra v zmysle katastrálneho zákona, pokiaľ je podozrenie, že zmena vo vlastníckych právach boli porušené.. Kto bol predtým vlastníkom pozemku, na ktorom predpokladám bola špec. SÚ povolená stavba chodníka?
Odpovedať
@janetbla Odstránenie chodníka nebol povolené, je to čierna stavba, už som pripravil Sťažnosť na okr. úrad, keď nebudú konať tak podám podnet na okresnú prokuratúru. Ďakujem za tipy...
Odpovedať
@jabadaba developer sa z toho vyzlečie, pretože to robí tretia osoba, nie on
Odpovedať
@majjky sused nechce aby mu ľudia pozerali na dvor, pretože mal chodník pri pozemku
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?