Nová

Stacionárny bojler 200L na poschodí: montáž a nosnosť stropu

Zdravím. Rád by som sa spýtal či niekto neriešil stacionárny bojler na poschodi. Zavesný bojler nemám kam povesit. Potrebujem umiestniť stacionárny bojler 200L na poschodí do kúpelne Zámer je ohrev TUV fotovoltaikov. Celková hmotnosť bojlera OKCE 200 Dražice je cca 270kg. Priemer telesa bojlera je zaokrúhlene 60cm Dom sme kupovali, takže netušim aka kvalita stropov bola robena. Murivo domu je Hebel. Stropné nosníky v časti kupelne sú o dĺžke 5400mm ,výška nosníkov podla projekt.dokumentacie 250mm ,zalievka 50mm. V prílohe žltou bodkou je vyznačená poloha kde potrebujem umiestniť bojler.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wiliamw:

Zdravím. Rád by som sa spýtal či niekto neriešil …
@wiliamw skôr, ako to, čo je na pochodí, by ma zaujímalo to, čo je na prízemí pod tou doskou. Ale vo všeobecnosti platí, že nejakých 300kg by nemal byť problém. Samotné murované priečky majú na meter dlžky pri danej výške hmotnosť podobnú, ako ten bojler. Pokiaľ je strop podopretý niekde nablízku dolu nejakou priečkou, vôbec by som sa neobával problému. Nepredpokladám, že dolu je obrovský nepodopretý priestor..
Odpovedať
300kg nie je taká ťarcha. To je ako keď sa vedľa seba postavia dvaja urastený chlapi. Veď to aj akvárium s gupkami je ťažšie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@wiliamw skôr, ako to, čo je na pochodí, by ma za…
@zicher Dolu je zelezobetonova doska -dom nieje podpivniceny
Odpovedať

Zdravím. Rád by som sa spýtal či niekto neriešil …
@wiliamw 200 l je pre FV aj málo ak bude čo len 2 dni nonstop pršať v lete a v zime ked sa musí nabíjať špirálovu zas veľký,neoplatí sa skôr TC vzduch -voda,? a do nádrže i špirálu ak nebude stačiť TC,zimy sú relatívne teplé a aký máš zdroj na kúrenie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@wiliamw 200 l je pre FV aj málo ak bude čo len 2…
@duzu Neoplatí sa t.č. Navyše riziko poruchy je u neho vyššie ako u FV ohrevu.Raz da namontuje,a níč viac nepýta,len ohrieva.Mám,viem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@wiliamw 200 l je pre FV aj málo ak bude čo len 2…
@duzu Primarne plyn - podlahovka a aj TUV. Tuv bez zasobnika , mam Vaillant s vrstvenym vstavanym zasobnikom 20L co zvysuje komfort pre 2 kupelne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan72:

@duzu Neoplatí sa t.č. Navyše riziko poruchy je …
@dusan72 mne sa ten ohrev TUV FVkou paci aj pre to , ze ked ohreje bojler prepne na sekundar a tym chcem ohrievat cca 50L bojler ktory dam na spiatocku. Ano v zime kedy najviac sa kuri to asi funkcne nebude ale jesen a na jar by to malo byt ok
Odpovedať

@dusan72 mne sa ten ohrev TUV FVkou paci aj pre t…
@wiliamw Može byť kamaratovi som to tak zapojil s elek.radiatorom.Nahreje bojler,prepne na radiator.Len ten menic neznáša motorové záťaže,musí,to byť ohrievač bez vrtule.Ďalší známy na tom aj pečie v trúbe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?