Spravne urobeny zelezobetonovy strop?

Mame uz urobeny zelezobetonovy strop. Medzi velkou obyvackou a kuchynou sme otvor zveksili pricom v projekte bol ten otvor mensi tak sme to posilnili dvomy zeleznimy prekladmy (10x15 cm), vyplnili tehlamy a zaliali z betonom zo zelezobetovovym stropom. Myslite ze ta cela zataz neovplivni strop a v buducnosti mi to nebude praskat alebo sa mi to cele neprepadne? A este si niesom si ista z tym ako boli poukladane zeleza, vyzeralo to iba ako ked je poukladana karysiet. Prosim o radu ci je to spravny postup a ked nie ako by sa to mohlo dat opravit.
Odpovedať
To tu budu len same dohady...nechces aby Ti to spadlo na hlavu a aby si kludne spavala?zavolaj si statika a obetuj nejake euro,ja by som to tak urcite spravil ! (o tom ze to bolo treba spravit pred vymyslenym prekladom pomlcim)
Odpovedať
na základe čoho ste to armovali? to ste nemali žiadnu hornú výstuž?
Odpovedať
Moc dobre tomu nerozumiem... Zväčšovali ste otvor medzi obývačkou a kuchyňou? =-) Aký veľký je ten otvor? Inak bolo by lepšie ak by si založila diskusiu, nielen otázku. Takéto statické veci treba riešiť so statikom pri návrhu projektu.
Odpovedať
Na MS by som radu či je to dobré rozhodne nehľadal. Bez projektu statika za 100-300 EUR a podľa neho riadneho vyarmovania ti to nemusí len popraskať, ale raz rovno spadnúť na hlavu. Deka ťa vyjde na 3-4 možno viac tisíc EUR, tak ušetriť 200 EUR za statika sa mi zdá nenáležité. Ak pozerám na tvoju fotku a porovnávam s tým koľko ocele som zviazal do deky ja, tak mi chodí mráz po chrbte. Navyše, čo počúvam už roky tie oceľové "I" či "U" profily, čo ste tam položili betón skôr rozdelia ako spevnia deku. No ale ja nie som statik. Moja rada kým naleješ prvé vedro betónu dotiahni tam statika, nech ti povie čo si o tom myslí on.
Odpovedať
Profilova fotka
troska nechapem celu tuto otazku.. zacinas tym ze ...mame urobeny strop.... nie je teraz trochu neskoro sa pytat? okrem toho je to otazka na statika.co ti tu kto napise je IRELEVANTNE...
Odpovedať
Prosim vas zoberte cim skor vsetku fotodokumentaciu co mate najblizsiemu statikovi, nech vam to prekontroluje. Je to v zaujme vaseho zdravia. Ak mate v plane tahat mury horneho podlazia, tak s tym radsej chvilu pockajte, ak mate podstojkovanu deku, tak stojky zatial neodstranujte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?